To jest CyberSlash, prezentowali fragment w zeszłym roku na WZ, data ss'a również pokrywa się z tym co planowali czyli start marketingu na początek tego roku, a pod koniec zeszłego rekrutowali ludzi do zespołu od marketingu. Długo czekałem na oficjalne info, ale teraz Let's Go.
A czemu miało by ich nie być na State of Play? Spytałem się kiedyś Radka czy mają zamiar tak samo reprezentować jak GR2 na pokazach to odpowiedział, że odkąd rozpoczną akcje marketingową będą na każdym tak jak to było z GR2. Więc jest ogromna szansa, że dzisiaj będą. A jak nie dzisiaj to już przy następnym na 100%
Patrzę na grafikę jaką pokazali i widzę ładną scenerię oraz bohatera z mieczem. Oby gra nie polegała tylko na cięciu przeciwników a również jakiejś fabule i interakcji. Bo sam slaszer nie sprzeda się za dobrze nawet z fajnymi widokami.
Nie ale tak szczerze jako akcjonariusz mówię, że samą grafiką nie sprzedaż nie uda się pociągnąć. Dodatkowo to jest grafika i kurcze jak to bywa z samochodami ich grafiki przed premierą są piękne a w realu wychodzi auto ładne, fajne ale nie jak na grafice.
GR i GR2 też na początku miał tylko grafikę. A poszło ze 3,5mln kopii. Gra rynku idzie pod to, że to będzie super gra i dobra sprzedaż. Jak będzie klapa, to powstanie czerwona kreska na wykresie. Ale zanim ona powstanie, to wycena spółki będzie rosła. W czym masz problem? Kupuje się plotki, a sprzedaje fakty.
Zgadzam się z tobą, taki jest plan, sprzedaż akcji w odpowiednim momencie przed premierą. Przy GR2 popełniłem błąd czyli zostałem z akcjami ale wtedy spadek na kursie był mocno niespodziewany. Teraz tego błędu nie popełnię, zakładam określony kurs po którym sprzedaję i znikam z OML. Nie widzę tutaj niestety szansa na wzrost wieloletni jak miało to miejsce na CDR chociaż tam też walnęło pomimo super prognoz, że dojdzie do 1000 zł za 1 akcję.
A ja tu widzę olbrzymi potencjał. Jeśli ta gra im wypali finansowo, to przejdą do innej ligii. Nie będą już twórcami jednego hitu. No i plusem będzie własne wydawnictwo. Kolejne dwie gry do 2029r. Tylko ja nie zostaję z akcjami na lata. Wolę sprzedać z zyskiem i potem kupić taniej i grać pod kolejny tytuł. Pytanie podstawowe brzmi, kiedy sprzedać i kiedy odkupić. No ale to już każdy musi sam rozkminić. No i najgorsza walka że swoją psychiką. Pozdrawiam
Kojarzę Elden Ring i LOFT 1 i 2 od CIGa. historię CIG i LOFT znamy z ostatniej premiery. Co chcesz powiedzieć przez swój komentarz? To, że po grafice z dzisiaj oceniasz, że będzie to gra typu ER lub LOFT? Podobny poziom rozbudowania, fabuły?