Akurat w ten Egipt nie wierzę.
Przejrzałem tę spółkę, która ma niby iść w Afryce we franczyzę i nigdy nie miała ona styczności z gastronomią.
Dla mnie to akurat jakaś dziwna historia
Wczoraj mieli dobry dzień, już dawno nie udało im się tyle upchać papiera i poubierać cieplutko. Będą sypać dalej bo mają tego dużo i zobaczymy czy dalej będą chętni w tej cenie :-) Moim zdaniem nie.
- szacunkowe nic tu nie zmienią, 5% w jedną czy 5% w drugą nie robi tutaj żadnej różnicy. Przy tym zadłużeniu i ratach które od drugiej połowy roku będą musieli płacić żeby ten biznes się spinał potrzebne są wzrosty obrotów o 100% wtedy tak, to by mogło dać kopa w górę bo dałoby cień szansy że będą w stanie spłacać raty.
- narazie nie otworzyli nic i zamknęli jedną restaurację w Łodzi w tym roku także jak do tej pory bilans ujemny.
- nie ma najmniejszych szans na to aby otwierali jedną restaurację miesięcznie z wielu powodów. Nie mają chętnych na franczyzę. W zeszłym roku zapowiadali 30 a nie otworzyli nawet 10. W tym roku nie zapowiadają nic czyli otworzą pewnie ze 3 przy okazji zamykając 5.
- na apce z tego co wiem to tam miliona pobrań to nie ma. Jest chyba coś około 700tys tak podawali ostatnio.
- smarta można skwitować jednym słowem „tonący brzytwy się chwyta”. spółka ma ogromne problemy z płynnością to każdy grosz jest na wagę złota. Ile sprzedadzą tych abonamentów na Shoarme? Nie wiem ale obstawiam że nie więcej niż 1mln złotych w tym roku.
Papier w silnym trendzie spadkowym i w mojej ocenie nie ma żadnych podstaw do optymizmu a wręcz przeciwnie patrząc na ostatni komunikat spółki dotyczący kredytu w BOŚ wyglada to na odroczenie nieuniknionego w czasie.
Byłoby to możliwe gdyby obecni właściciele zechcieli oddać pakiet większościowy tak aby inwestor miał wpływ na cokolwiek co dzieje się w tej spółce. To się jednak nigdy nie wydarzy.
Aczkolwiek szanuję twoją kreatywność w opowiadaniu bajek. Było 30 restauracji, była sieć hoteli, była ekspansja zagraniczna w Egipcie to teraz jest tajemniczy inwestor :-) Brawo! Ale muszę cię zmartwić nic z tych rzeczy już nie działa, nikt tego nie łyka, musicie wymyślić coś nowego. Myślę że budowa prototypu rakiety kosmicznej lub odkrycie zloża ropy mogłyby przyciągnąć kolejnych do ubrania. Spróbujcie.
Cacki nie mają pakietu większoćiowego tylko ledwo 20% , pakiet większościowy to można z rynku zebrać, zbierając od 2020 jak kurs był na minimach . Na chwilę obecną większość ma ulica lub ktoś kto zbierał od dłuższego czasu bo na pakiet większoiowy sytarczyło 20 mln akcji licząc po 50 groni czyli 10 mln
nie masz racji. Wiesz ile jest podmiotów typu tk service itp które mają akcje i są bezpośrednio powiązane? moglbym Ci wymienić tutaj te wszystkie podmioty/osoby ale zostawię te informacje dla siebie. Pakiet większościowy akcji jest w rękach jesnej osoby.
pilnuje żeby utrzymać negatywny sentyment na spółce , wrzuca posty w niedziele wieczorem lub pon rano aby przygotować grunt pod kolejny tydzień notowań itd itd. gra insidera , który niby wie co tam w środku się dzieje kto ile na prawdę ma akcji ale nie powie. Niby miał akcje ale i tak mając dostęp do inf. z wewnątrz spółki stracił
dokładnie tak, jeśli to obłęd to bez znaczenia nawet czy pisze źle czy dobrze o spółce a jeśli to misja , która trwa już długo i jest bardo konsekwentna i systematyczna , znaczy się że jego mocodawca solidnie przygotowuje grunt.