Wczoraj mieli dobry dzień, już dawno nie udało im się tyle upchać papiera i poubierać cieplutko. Będą sypać dalej bo mają tego dużo i zobaczymy czy dalej będą chętni w tej cenie :-) Moim zdaniem nie.
- szacunkowe nic tu nie zmienią, 5% w jedną czy 5% w drugą nie robi tutaj żadnej różnicy. Przy tym zadłużeniu i ratach które od drugiej połowy roku będą musieli płacić żeby ten biznes się spinał potrzebne są wzrosty obrotów o 100% wtedy tak, to by mogło dać kopa w górę bo dałoby cień szansy że będą w stanie spłacać raty.
- narazie nie otworzyli nic i zamknęli jedną restaurację w Łodzi w tym roku także jak do tej pory bilans ujemny.
- nie ma najmniejszych szans na to aby otwierali jedną restaurację miesięcznie z wielu powodów. Nie mają chętnych na franczyzę. W zeszłym roku zapowiadali 30 a nie otworzyli nawet 10. W tym roku nie zapowiadają nic czyli otworzą pewnie ze 3 przy okazji zamykając 5.
- na apce z tego co wiem to tam miliona pobrań to nie ma. Jest chyba coś około 700tys tak podawali ostatnio.
- smarta można skwitować jednym słowem „tonący brzytwy się chwyta”. spółka ma ogromne problemy z płynnością to każdy grosz jest na wagę złota. Ile sprzedadzą tych abonamentów na Shoarme? Nie wiem ale obstawiam że nie więcej niż 1mln złotych w tym roku.
Papier w silnym trendzie spadkowym i w mojej ocenie nie ma żadnych podstaw do optymizmu a wręcz przeciwnie patrząc na ostatni komunikat spółki dotyczący kredytu w BOŚ wyglada to na odroczenie nieuniknionego w czasie.