• Opinie z gowork Autor: ~John [212.102.51.*]
    "...Pracownicy biurowi już masowo odchodzą, bo widzą, co się dzieje – firma ledwo się trzyma i zmierza wprost do bankructwa. Produkcja kuleje, brakuje materiałów, a zarząd udaje, że wszystko jest w porządku. Obietnice podwyżek i premii to zwykłe kłamstwa, żeby tylko ludzie nie rzucili papierami. Wszyscy czują, że to już ostatnie chwile tej firmy, a kierownictwo najwyraźniej chce wycisnąć z pracowników ostatnie siły, zanim wszystko się zawali. Teraz temat niepełnych wynagrodzeń. Wypłaty jedynie częściowe. Pomyślcie o ludziach którzy mają kredyty i dzieci. Lepiej by wyglądało, szybciej informując zakład, niż 3 dni przed wypłatą. Wypłata tylko do danej kwoty dla wszystkich."

• Re: Opinie z gowork Autor: ~John [212.102.51.*]
    Wniosek taki, że prędko potrzebują pieniędzy skoro nie mają na wypłaty. Kredyt nierealny, więc zostaje tylko emisja. Według mnie ogłoszą ją do końca marca. Prawdopodobnie czekają na umowę z Energizer, czas do końca marca, i wtedy ogłoszą emisje i opowiedzą bajkę, że emisja musi być by zrealizować umowę z Energizer. Dletego też próbują podbijać kurs, by emisja była po jak najwyższej cenie. Mają nadzieję, że umowa z Energizer podbije cene i wtedy zrobią emisję np. po 30 zł. Czy się uda ten bajer, zobaczymy
  • Re: Opinie z gowork Autor: ~rumun [83.20.220.*]
    ja tak wypisuje o każdym mim byłym pracodawcy. Żaden pracodawca nie ma tam dobrych opinii
  • Re: Opinie z gowork Autor: ~alojz [95.174.53.*]
    bo dobrze tam gdzie nas nie ma :)
  • Re: Opinie z gowork Autor: ~Taka_Sytuacja [91.141.43.*]
    Czyli to jednak prawda o tym jak ktoś na forum tutaj napisał że ze względu na zadłużenie spółki, GuardianGlass już im nie dostarcza materiałów do produkcji?
  • Re: Opinie z gowork Autor: ~Dexter [31.128.13.*]
    ~Taka_Sytuacja za pisanie kłamliwych stwierdzeń zarząd spółki powinien podać was do odpowiedzialności karnej!
  • Re: Opinie z gowork Autor: ~Taka_Sytuacja [91.141.43.*]
    Najlepiej do łagrów od razu zesłać, cały zarząd za kłamstwa od roku 2018 i pierwszej emisji akcji
  • Re: Opinie z gowork Autor: ~Widmo82 [31.0.76.*]
    Ciekawa opinia, choć 2 moich znajomych którzy tam pracują nie potwierdzają doniesień i twierdzą, że wypłata wpłynęła w całości na czas.
  • Re: Opinie z gowork Autor: ~Jacek [83.10.230.*]
    Tak jasne, twoi znajomi. Za ostatnie 3 m-ce przemielono więcej akcji niż cały free float i nie ma nikogo nowego pow 5%. Każdy rozgarniety wie co to znaczy
  • Re: Opinie z gowork Autor: ~redii [45.131.35.*]
    Dnia 2025-02-12 o godz. 16:40 ~Jacek napisał(a):
    > Tak jasne, twoi znajomi. Za ostatnie 3 m-ce przemielono więcej akcji niż cały free float i nie ma nikogo nowego pow 5%. Każdy rozgarniety wie co to znaczy

Ja nie wiem , proszę wytłumacz co oznacza taka wymiana akcji ?
  • Re: Opinie z gowork Autor: ~Widmo82 [91.145.173.*]
    Moi znajomi nie grają na giełdzie tylko stoją przy maszynach. Akcje się przemieliły, oni dostali całą wypłatę 10 lutego. Więc wytłumacz Jacku nam wszystkim proszę, co to znaczy?
    Dobrze wiesz co se dzieje. Gdybyś wierzył w te spółkę to byście jeden z drugim nie pisali jaka jest wspaniała i jakie tu super perspektywy tylko siedzieli cicho i ciągle dobierali akcje. Natomiast wy zachwalacie bo chcecie wyskoczyć z akcji
    Dobrze, ale pytanie było jak się ma wypłata moich znajomych w wysokości wynikającej z UoP do przemielenia się dużej ilości akcji?
    Nigdzie nie napisałem że ma, ale właściwie to ma. Może nie bezpośrednio, ale pośrednio już tak. Zła sytuacja spółki, również finansowa, wywołała ostatnio gwałtowne spadki i tym były spowodowane duże obroty.
    Czyli twoja odpowiedź brzmi:

"Moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że ludzi. Ekhm… Ludzi, którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam. I co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję życiu. Dziękuję mu, życie to śpiew, życie to taniec, życie to miłość. Wielu ludzi pyta mnie o to samo, ale jak ty to robisz? Skąd czerpiesz tę radość? A ja odpowiadam, że to proste, to umiłowanie życia, to właśnie ono sprawia, że dzisiaj na przykład buduję maszyny, a jutro… kto wie, dlaczego by nie, oddam się pracy społecznej i będę ot, choćby sadzić… znaczy… marchew."
  • Re: Opinie z gowork Autor: ~Pracownik [37.109.33.*]
    Widocznie zarabiają, a nawet na pewno poniżej 5k netto
    Wypłaty zostały przelane do 5k, Ci którzy zarabiają powyżej tej kwoty mają je otrzymać w bliżej nieokreślonej przyszłości
    To prawda, że nie mają środków na wypłaty
[x]
MLSYSTEM -1,03% 15,40 2026-04-02 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.