znajac mentalnosc polskiego pseudoanalitykoinwestora dopiero po tej " obcej" rekomedancji powinien pojawic sie wyszczal. nasi paplaja zazwyczaj tylko co wyczytaja w zachodnich agencjach prasowych. lud natomiast jest jeszcze gorszy. uciekac do londynskich ,NYorskich i nawet francuskich ( juz odpatrzyli od nas jak sie widelcem poslugiwac) inwestorow. najwyzszy cza a nas..tych paru , ktorzy tu sa omiodzi ten trend
to reko jest typowo pod konkretnego inwestora z PE o ktorym wspominał prezes na konfie, dla nas moze sie jakms skokiem kursu odbic ale spodziewajcie sie dalszego rozwodnienia.
spółka jest obecnie baaaardzo mocno niedoszacowana przez rynek a tak naprawdę nie mają w kraju konkurencji z tak zaawansowanymi narzędziami, kurs wcześniej czy później wróci na poziomy z dwójką z przodu, wystarczy kupić, zakopać i cierpliwie obserwować rozwój i wzrost kursu
Cygan za pół roku napisze, że Datawalk to była jego porażka inwestycyjna roku 2025 :))) Ale czy Cygan nie cygani ? Czy Cygan jeśli cygani to mówi prawdę ?
Wejście do DataWalk jednego zagranicznego inwestora (np. z Francji) może oznaczać przyciągnięcie do spółki jego znajomych itd. Nie powinno być źle w najbliższych miesiącach.
Nie wykluczam tego. Wiedzą, że bez dużych pieniędzy nie osiągną znaczącego sukcesu, czas biegnie i na europejskim rynku też pojawi się konkurencja. Potrzebują - wg mnie - inwestora posiadającego wiedzę o skalowaniu takiego biznesu, który pomógłby przebudować firmę do szybkiej ekspansji. Tylko jak tu przeprowadzić rundę na 50-100 mln EUR przy stosunkowo niskiej wycenie rynkowej?
Dnia 2025-02-12 o godz. 18:59 ~stockpicker napisał(a): > Nie wykluczam tego. Wiedzą, że bez dużych pieniędzy nie osiągną znaczącego sukcesu, czas biegnie i na europejskim rynku też pojawi się konkurencja. Potrzebują - wg mnie - inwestora posiadającego wiedzę o skalowaniu takiego biznesu, który pomógłby przebudować firmę do szybkiej ekspansji. Tylko jak tu przeprowadzić rundę na 50-100 mln EUR przy stosunkowo niskiej wycenie rynkowej?
Stary, takich co wiedzą jak skalować biznes to mają od początku działalności, jakich lepszych ekspertów chciałbyś mieć?
Nie ma co ukrywać. Zdolna obsada ,to ewidentnie jest na korzyść spółki. To co mnie zaciekawiło ,że Crestia Partners to znana firma na rynku Fr. Ta rekomendacja jest po sprzedaży do Amazona ,więc jak by nie było jest jakiś rozgłos ,nie tylko w Europie. Nie było żadnego komunikatu ze spółki a jedynie(lub aż) rekomendacja z Europejskiego brokera. Wg mnie jest to bardzo na in plus dla spólki. A więc co za tym idzie dla każdego kto ma ten papier :)))))