Moim zdaniem, spółka na tle innych mocno niedowartościowana. Jakkolwiek po wzrostowych sygnałach kilkanaście dni temu ruch na papierze trochę siadł, myślę że wkrótce znów mocniej ruszy. Zapraszam do dyskusji...
Zdziwiły mnie trochę te spadki w ostatnich dniach. Spodziewałem się raczej ruchu w odwrotnym kierunku. Jedynym powodem tych spadków jest bardzo mały ruch na papierze. Nic się nie dzieje i wystarczy kilka transakcji, żeby kurs poszedł w dół. Podobnie zresztą można podbić kurs w górę, jak na razie jednak spółka jakby nieco zapomniana przez inwestorów. Zapraszam do dyskusji
FAkt,że zapomniana.Prawie nie zyskała na tej minihossie.Wskaźniki rewelacyjne na tle innych, a rok temu kosztowała ponad 20plz.Należy zachować spokój i cierpliwość- przyjdzie i na nią czas.
I nie przejmowałbym się chwilowyni zmianami, które mają charakter przypadkowy.ani kreśleniem lini prostych między którymi niby powinien znajdować się kurs..( A niby dlaczego liniami prostymi a nie np stożkowymi albo wykładniczymi - niech ktoś mi powie? - cała ta analiza techniczna jest nieco sztuczna...Radziłbym w przypadku tej spółki wydłużyć horyzont inwestycyjny ..Do końca roku w końcu jej niedowartościowanie powinno zostać dostrzeżonea kurs znajdzie się w okolicach 20 plz, a gdy nadejdzie koniumktura może nawet i 30 plz.CIerpliwi zostaną nagrodzeni..
Nawet jedno stosunkowo niewielkie zlecenie jest w stanie wpłynąć na kurs tej spói..Stosowanie tu analizy technicznej nie ma sensu..Komuś żona każe sprzedać akcje i kurs spada...
Nikogo już nie ma...ABM to inwestycja długoterminowa : za rol dwa cenę pwyżej 20 plz mamy jak w banku - wystarczy porównać wskaźniki konkurentów z branży..