Jesteś jeśli sprzedaż, pewnie wiele osób jest bo bardzo spektakularnie zjechaliśmy.
Co do oczekiwań to chciałbym takie 25 Zeta zobaczyć. Ni mało, mi dużo
Ze to odbije to nie mam pytań. Gordon jest do podzielenia i tyle. Tu chodzi o dochód, ty metnie tłumaczyli, czemu go nie ma. Jak zobaczymy ty poprawę to będzie szło pionowo w górę. Za rok będzie nowa hala. Będzie dobrze
Na moje dlatego zrobili ABB, żeby to wybudować. Potrzebowali 105mln i dokładnie tyle wzięli (mogę się mylić w cyfrach).
Nie podają, że dochód zjada budowa. Zawsze bronią się wysokim kosztem pracownika i waluta lub, że części zostały już wcześniej zakupione w niekorzystnej cenie. Generalnie rzeczy ogólnie znane więc nie wiem czemu oni sobie z tym nie radzą
Gdyby to było takie proste to wszyscy inwestujący byliby zarobieni. Na spółkach jak APR liczą się fundamenty - spółka znacznie przebiła konsensus poprawiając rentowność, zobaczymy czy był to one-off czy wreszcie przypilnowali kosztów. Także wyłączając jakieś niespodziewane zawirowania geopolityczne ja tu żadnego testowania 17 w najbliższych miesiącach nie widzę.
Przeanalizuj sobie jak wiadomości ładnie zgrywają się ze strefami. Zapoznaj się z falami elliota. Ze strefami podazowymi i popytowymi. Zrób sobie to na wykresie od obecnego momentu w lewo i się zdziwisz jak reaguje. To co gadasz to wróżba :) ja ze swojej analizy pobieram informacje co może się stać i nie zakładam „że coś przewiduje” właśnie weszło w korektę 1:1. Ruchy są falowe, góra, dół. Lokalnie, globalnie. Był ruch 5 falowy w dół i dołek ładnie obrobiony na klastrach kilku stref. Tak czy siak powodzenia najszczerzej życzę w inwestycjach. Btw i to nie jest takie proste bo większość ludzi nie ogarnia co to impuls i fala
A ludzie nie zarabiają dlatego, że nie mają strategii na granie. Jak wchodzą to tylko widzą zyski i wbijają all in ale nie patrzą i nie myślą co będzie i co zrobią jak pójdzie w dół 20%:) wtedy sprzedają na spadku i jak odbije to kupują na górce. Chciwość zasłania rozsądek :) i jak ktoś kiedyś gdzieś napisał, giełda nie jest dla każdego, albo to masz albo nie masz i to jest potwierdzone niestety przypadkami:) Miłego dnia życzę na forum inwestorom :)
Tego nigdy nie wiesz, Pepco miało dobre perspektywy i nagle kurs spadł o 60% bo wyszło że jeden z udziałowców miał dług, chociaż to nie miało wpływu na kondycję finansową spółki.
Na giełdzie nigdy nic nie wiesz na 100% ale możesz pozyskiwać informacje, które są w stanie pomóc. To, że coś ma dobre perspektywy nie oznacza, że będzie rosło. Wystarczy, że fundusze wejdą i zaczną shortowac jak to na GPW miało już wiele razy miejsce
Oceniamy sytuację obecna a ta jest jak najbardziej ok. Ja widzę tylko jeden problem, opisywany tu już wiele razy. Jak pokażą, że umieją w zyski to będzie super.
Jeszcze czegoś się czepiasz ? Na chwilę OBECNA ta przyszłość jest bardzo ale to bardzo dobra. Chcesz potteniwac w czasy to pobaw się angielska gramatyka
Żeby była zdrowa struktura to powinno zejść w okolice 17 znowu na przetestowanie i wybić w górę. Niżej niż 16.70 raczej nie powinno nurkować bo tam są klastry kilku strefy i z nich ładna reakcja była. Ogólnie trzeba obserwować co się buduje, fale trójkowe i starać się wyłapać informacje. Ja mam swój TP zaplanowany, wezmę go i będę obserwował spółkę. Jeżeli pójdzie w górę to zawsze mogę się podłączyć ale będę czekał osobiście na pozycje z tych co wymieniłem a i żeby nie było nie jestem na peronie :) A na GPW gram sporadycznie
Chociaz nawet przebicie lokalnego OPS na 23,65 już może dać informacje, że może sie kroic zmiana trendu, teraz tak dojrzałem go ale 25,25 da lepszą informacje, bardziej "pewna"
Ja nie myślę co może być tylko patrzę na wykres. Była reakcja z powtórzenia korekty i strefy 38. Trzeba patrzeć na kolejne ruchy falowe. Na ten moment jest pierwszy ruch korekcyjny w dół, powinna się wyrysować jakąś trójka. Osobiście mam SL na OPD lokalnego ustawionego w okolicach 19,35
O tym, że nie jeden, a główny udziałowiec Pepco - Steinhoff - jest praktycznie bankrutem wiadomo było jeszcze przed jego IPO. "Problemy" to się zaczęły w 2017 po ujawnieniu przekrętu księgowego za który management miał zarzuty kryminalne. Jak się inwestuje na giełdzie to trzeba minimum wiedzieć jaką spółkę się kupuje ...