• Pcc chemax Autor: ~Twardy [89.64.96.*]
    Czy ktoś z Was orientuje się jaka będzie rola Chemax w dobie wojny celnej dla Europy?
    Bo sytuacja może być ciekawa...
  • Re: Pcc chemax Autor: ~max [85.221.171.*]
    Najpierw poczekajmy, czy do tej wojny na pewno dojdzie. Na razie mam wysyp nowych informacji, codziennie innych, z czego większość to strategiczne zmyłki, ułatwiające negocjacje ale jednocześnie utrudniające przewidzenie przyszłości.
    Innymi słowy trzeba patrzeć "co robią", a nie "co mówią".
  • Re: Pcc chemax Autor: ~max [85.221.171.*]
    Niemniej PCC ma swoje przyczółki zarówno w Azji, jak i w USA, więc są potencjalnie ustawieni na jakieś manewry ułatwiające obejście ceł.
  • Re: Pcc chemax Autor: ~Piotr [78.30.73.*]
    @max ma rację, że jeszcze żadne decyzje nie zapadły a mówi się coraz częściej o wybiórczym podejściu do sektorów, które mogłyby zostać objęte takimi cłami np. przemysł motoryzacyjny.

Jakkolwiek oficjalne raporty pokazują, że udział PCC Chemax w przychodach ze sprzedaży Grupy PCC Exol wzrasta i bez ceł. Moim zdaniem wraz z rozwojem rynku w USA ten udział będzie nadal wzrastał i jest to bardzo wartościowy regionalny przyczółek do dalszego skalowania biznesu.
  • Re: Pcc chemax Autor: ~Polak [77.254.112.*]
    Tu masz rację przyczółki mają wszędzie więc mogą spokojnie obchodzić cła.

Natomiast nie zmienia faktu, że od 2-3 tygodni ktoś ostro zbiera i to nie drobne tylko naprawdę potężne ilości akcji. Więc coś będzie na rzeczy i sam się zastanawiam czy nie dobrać.
  • Re: Pcc chemax Autor: ~Tłustykot [37.31.50.*]
    Ja już się załadowałem na full
  • Re: Pcc chemax Autor: ~Młody [77.186.16.*]
    @Tłustykot w takim razie witamy na pokładzie, u mnie już lepiej portfel zaczyna wyglądać.Rokita dzisiaj też mile zaskoczyła Wittchen pomału odbija
  • Re: Pcc chemax Autor: ~RudyDoBudy [94.172.40.*]
    Trochę się ruszyło, ale do ostrego zbierania to jeszcze daleko.
[x]
PCCEXOL 0,00% 2,66 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.