• Idą wzrosty Autor: ~Mig [178.183.172.*]
    raport za 2024 rok dopiero 27 marca i można się spodziewać że będzie solidny.

widać, że papier jest skupowany a że obroty niewielkie to i pakiety nie mogą być zbyt duże aby kurs za szybko nie wystrzelił....

• Re: Idą wzrosty Autor: ~Burger [90.156.16.*]
    Czyli jak zawsze. Po czym niby widać, że jest skupowany?
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~Dawid [178.36.221.*]
    Jeden rabin mówi tak, drugi mówi tak.
    Jeżeli trzeci raz w ciągu roku odbiło od 7zl to może coś w tym być chociaż ja już nie wierzę
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~MajorSuchodolski [5.173.249.*]
    No nie wiem nie wiem... Z jednej strony jako ubrany w ten papier od dwóch lat mogę być sceptyczny a z drugiej widać że rzeczywiście 7 jest bezpiecznym wielokrotnie utrzymanym wsparciem i że te 200 - 400 k wolumenu się utrzymuje. Tak jakby rzeczywiście ktoś to zbierał ale tak dziobiąc sobie po małym kawałku żeby nie wybić kursu. Były rozkminki nt. któregoś fundu (norges chyba) że zwiększa sukcesywnie pakiet.

Dowodów rzecz jasna brak. Relacje inwestorskie w spółce nie istnieją. Brakuje komunikacji, jakiejkolwiek. Myślę, że jakiekolwiek info o zmianie pakietów, dokupieniu choćby 500k akcji przez zarząd znacząco by tą spółkę rozruszało.

Skup akcji już się odbywa. Czyszczą dokładnie każdy poziom małymi łyżeczkami. Dużo zaoszczędzą a mają czas. Dopiero jak studnia drobnicy się wyczerpie, zaczną się oficjalne ruchy. Nie wierzę że są w stanie takim ciułaniem odkupić tyle ile chcą. Pytanie tylko kiedy to nastąpi.

Ładowałem się w tą spółkę z horyzontem 3 - 5 lat. Minęły dwa, jestem na zero : )
    Co tu się odjaniepawliło?!
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~Burger [37.30.49.*]
    No prorok normalnie….
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~MajorSuchodolski [5.173.248.*]
    Dzisiaj fajny wolumen, jak zamknie się + to mamy kolejne potwierdzenie odwrócenia trendu.
    Zamknięcie na plus jedna akcja… nie widzę tutaj dalszych wzrostów
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~Dawid [37.47.210.*]
    I niech mi ktoś powie, że to nie manipulacje na kursie akcji …
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~Burger [83.26.97.*]
    Czemu manipulacje. Nie ma popytu. Zobacz jakie obroty. Jak ktoś chce wyjść z tego papieru od razu uwala kurs o kilka procent.
    Widziałeś zachowanie kursu w ciągu dnia i przerzucanie z wora do wora na konkretnych poziomach? Do tego usilne trzymanie. Tak nie zachowują się akcje na rynku
    155tys akcji w arkuszu po stronie sprzedaży o 8:30. Puszczają straszaki żeby dalej uwalać
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~Abc [46.134.49.*]
    To dobry znak.... Coś się może szykuje ...
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~goscc [77.255.185.*]
    dobrze że skup akcji działa
    Skup akcji się jeszcze nie zaczął.
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~Karkosik [37.109.167.*]
    Co to za megapakiet na sprzedaż
    Ciekawe jak szybko rozbiorą tego batona
    Nikt już nie chce im sprzedać po tej cenie i wystawili straszaka. Jak ktoś chce sprzedać taka ilość to ustawia się z ukrytego.
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~toJa [31.61.186.*]
    "Straszak" niewiela dał Bedą musieli kupować wyżęj cenie
    Jak widać akurat dał sporo.
    Jeżeli faktycznie na zlecenie zarządu trwa skup i przerzucają właśnie skupiony pakiet do poziomów 7.80 to następna fala zbierania z rynku musi się odbyć na dużo wyższe poziomy. Ale jakoś mi się nie chce w to wierzyć już
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~MajorSuchodolski [5.173.240.*]
    "Ktoś" zassał w trzech strzałach akcji za 500 tys. Ulica to robi? Na pewno nie. A skoro ktoś się ubiera w takich kwotach to raczej wie co robi.
    Oczywiście, że wie dlaczego to robi.
    Toya jest bardzo dobrą spółką - super wyniki finansowe, bardzo ładny zysk i dobre perspektywy.
    Problem jest jeden…
    Zarobić mają główni akcjonariusze i zarząd. A drobnicę mają tam gdzie słońce nie dochodzi. Dlatego prędzej ściągną z giełdy poprzez przymusowy wykup po zdobyciu pakietu uprawniającego niż dadzą zarobić ulicy. A jak trzeba będzie to będą dołować lataniami żeby skupić ile trzeba. Drobnicy papier w końcu obrzydnie a zarząd ma sporo czasu
    Faktycznie… rośnie w zawrotnym tempie
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~MajorSuchodolski [5.173.235.*]
    Standardowo zlecimy na 7 i znów miesiąc bujanki między 7 a 7,7 :) Można chociaż kółka porobić
    Jeżeli 4 raz obroni 7zl to ja już nie wiem co to ma znaczyć… jak długo może się tak bujać?!
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~MajorSuchodolski [5.173.241.*]
    Może,może. Tutaj już dawno byłby KNF jeśli byśmy żyli w normalnym państwie.

Patrzcie na wolumen. To świadomie zbierane akcje, straszaki w zleceniach sprzedaży itd.
  • Re: Idą wzrosty Autor: ~Aga [31.61.246.*]
    Widać, że zbieranko jak ta lala!
[x]
TOYA -0,32% 9,44 2025-09-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.