• Debiut Autor: ~Trafiony [91.123.179.*]
    Chciałbym wam coś przypomnieć bo sam zapomniałem kupiłem akcje Taurona na debiucie w 2010 roku.
    Brawo Tauron brawo Ja powinienem iść do weterynarza bo Osłowi nic nie pomoże. Ale jak poczytałem wątki z paru lat to pocieszam się że Nie tylko ja jestem Osłem!!!!
    pozdrawiam wszystkich akcjonariuszy szkoda tylko że ten papier nie został ....................ty
    Tauron-zadebiutowal-po-5-13-zl a resztę domalujcie sami
  • Re: Debiut Autor: ~Ell [62.233.139.*]
    Tak 15 lat strat
  • Re: Debiut Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    Jak dolar spadnie poniżej 4 to dopiero będzie pompa na GPW. Moim zdaniem do końca roku wzrosty na bananie pewne.

Ja nie jestem osłem bo na debiucie nie brałem

Pozdro.
  • Re: Debiut Autor: ~dealer [83.22.84.*]
    Tauron zaczął spadać na pół roku przed przejęciem władzy przez komunistyczny PIS. Jeśli zgodnie z teorią analityków twierdzących, że GPW dyskontuje na 7 miesięcy to co ma zdarzyć się w przyszłości to można śmiało stwierdzić, że Tauron w styczniu 2015 zaczął dyskontować możliwe dojście do władzy tej partii. Rządy tej partii były destrukcyjne dla tej spółki (i nie tylko bo dla PGE również). Wystarczy przypomnieć takie akcje jak podjęta próba przez Tchórzewskiego podniesienia wartości nominalnej akcji mająca na celu wyprowadzenie pieniędzy ze spółki tylnymi drzwiami z pominięciem pozostałych akcjonariuszy czy zakupy kopalni Brzeszcze na życzenie Szydło aby podreperować poparcie w jej okręgu wyborczym. Rządy tej partii skutecznie wystraszyły i zniechęciły inwestorów do tej spółki. Wygląda na to, że to się teraz zmienia a Tauron jak Feniks powstanie z popiołów. Dla pocieszenia powiem Ci, że ja również kupiłem akcje na debiucie ale przez lata dokupowałem wielokrotnie na niskich poziomach. Dzięki destrukcyjnemu PISowi zbudowałem solidny pakiet, który jestem pewien, że da mi teraz zarobić wynagradzając mi ten czas. Cierpliwość jest gorzka ale owoce są słodkie. Za jakiś czas wspominając dzisiejsze ceny Tauronu będziemy z uśmiechem wspominać "tanio to już było".
  • Re: Debiut Autor: ~Tomi88 [79.185.223.*]
    7-8 zl warta dziś akcja taurona z debiutu uwzględniając inflacje.
    Tak. Inflacja wg GUS liczona od czasu debiutu narastająco według procentu składanego ok 60%
    Wartość księgowa na papier 10 zł i jeśli wierzyć zarządowi w nową strategię to powinna zacząć szybko przyrastać. Jest szansa na realny zarobek a przynajmniej na odrobienie inflacji i uratowanie realnej wartości pieniądza przechodząc suchą nogą przez czas wysokiej inflacji.
  • Re: Debiut Autor: ~Akcjonariusz [178.36.13.*]
    Od IPO Tauron wypłacił parę groszy, zgodnie 5 zł powinien chodzić.
[x]
TAURONPE 0,85% 8,74 2025-12-19 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.