• Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~J-23 [31.60.72.*]
    ...i zachowa resztki honoru wobec akcjonariuszy czy nas po raz kolejny oleje.
    Czerwona łapka - oleją nas
    Zielona łapka - wypowiedzą się.
    Ja daję łapkę czerwoną widząc, że mają nas w głębokiej....du...ile.
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~Hos [31.0.52.*]
    Dla mnie jest proste, ktoś chce skupić akcji jak najwięcej akcji przed wydaniem decyzji . Milczenie jest złotem.
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~Kris [37.31.58.*]
    Kolejny mitoman
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~Cyknięty [37.30.2.*]
    Zarząd się nie wypowiada, bo nie chce nie potrzebnie siać popłochu i fermentu, ja domyślam się czemu cały czas decyzje są odwlekane w czasie bo jestem mieszkańcem gminy
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~Antonio [5.173.234.*]
    A czasem Ty nie siejesz fermentu
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~Cyknięty [37.30.2.*]
    Nie, nie sieje, ale mogę Wam napisać dlaczego wg mnie trzeba było tyle czekać na decyzję z Wrocławia bo obecnie wyznaczony termin będzie ostatnim i decyzja powinna już być wg mnie pozytywna.
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~tak [109.243.130.*]
    19:28
    06.02.2025
    ESPI

(1/2025) Wyznaczenie terminu wydania ponownej decyzji środowiskowej [więcej]
    Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
    W nawiązaniu do raportów bieżących ESPI nr 3/2024 i 6/2024, Zarząd spółki BRAS S.A. z siedzibą w Poznaniu ("Spółka") informuje, że w dniu 6 lutego 2025 roku powzięła informację o wydanym przez Urząd Gminy Głogów postanowieniu z dnia 31 stycznia 2025 roku, zgodnie z którym termin wydania ponownej decyzji środowiskowej dla Farmy fotowoltaicznej Serby został wyznaczony na 31 marca 2025 roku.
    Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~vklf [31.61.233.*]
    Dostali list polecony z urzędu gminy z postanowieniem.
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~Hos [31.0.52.*]
    To i tak cud że dali epsi, skoro dostali list z postanowieniem to jakieś uzasadnienie jest tej decyzji prócz nowego terminu na 31 marca. Chyba coś nam się więcej należy niż tylko data którą już znamy od prawie tygodnia bez łaski spółki.
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~vklf [31.61.233.*]
    No właśnie, powinni podać uzasadnienie z postanowienia.

Inna sprawa, że uzasadnienie powinno być obwieszczeniu gminy zgodnie z kpa:
    Art.  36.  [Obowiązek organu po upływie terminu załatwienia sprawy administracyjnej]
    §  1. O każdym przypadku niezałatwienia sprawy w terminie organ administracji publicznej jest obowiązany zawiadomić strony, podając przyczyny zwłoki, wskazując nowy termin załatwienia sprawy oraz pouczając o prawie do wniesienia ponaglenia.
    §  2. Ten sam obowiązek ciąży na organie administracji publicznej również w przypadku zwłoki w załatwieniu sprawy z przyczyn niezależnych od organu.

SKO w obwieszczeniach o przedłużeniu podawało uzasadnienie.
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~Posiadacz [217.213.94.*]
    Vklf zastanawiają mnie zwiększone obroty na fotoblogów i sumienne skupowanie przez kogoś akcji. Ta spółka jest przecież mało popularna. Sam wiesz że jak zacząłem o niej pisać to kosztowała 35 groszy. Jak sądzisz czy tam jest możliwy scenariusz taki jak mamy tu na bras? Czyli ze zakupią lub wydzierżawią ziemię ze wszystkimi pozwoleniami, może nie taka duża ale powiedzmy 25 procent wielkości naszej?
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~Posiadacz [90.233.198.*]
    Tak sobie luźno myślę bo mamy tu 50 milionów akcji w FF a na Fotovolcie jest 5 milionów. Tu kapitalizacja jest dość spora wolnych akcji.
    Vklf ja tych akcji brawa sporo nakupowałem, jak sądzisz czy będzie przeprowadzona podobna akcja z PP? I co z odcięciem?
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~vklf [31.61.248.*]
    Nie wiem jakie plany mają obie spółki. Niemniej jednak należy pamiętać, że w życiu nie ma nic za darmo. Z uwagi na to, że uzyskanie pozwoleń (szczególnie decyzji środowiskowej) jest długotrwałe i skomplikowane, to kupno lub wydzierżawienie ziemi ze wszystkimi pozwoleniami kosztuje znacznie więcej niż ziemia bez pozwoleń. Takich gotowych gruntów jest też bardzo mało na rynku. Więc albo płaci się wysoką cenę za grunt ready to build albo płaci się czasem jak Bras.
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~Posiadacz [217.213.133.*]
    Tak zgadzam się z tobą takie ziemię napewno są droższe i jest ich nie wiele, ale jakie koszty poniósł bras do tej pory? Pamiętaj że czas to również koszt w tym wypadku nasz. Ponosimy go co chwilę.
    Co do dużych kosztów za działkę to sposobów pozyskania środków jest sporo.
    Emisja akcji, obligacji, kredyty bankowe, spółki jv. Itp.
    Tak luźno się zastanawiam
    Patrząc na kapitalizację obu spółek ich możliwości pozyskania kapitału itp.

Pozdrawiam
  • Re: Czy ZARZĄD się wypowie.... Autor: ~rudolf [78.79.172.*]
    haha posiadacz zostań na swoim brasiku. Tu się nigdy nie doczekasz tego co będzie gdzie indziej !!!!!
[x]
BRAS 2,80% 0,20 2025-09-19 15:19:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.