Nabywcą jest zarejestrowany w Holandii wehikuł kontrolowany przez holding spółek informatycznych, który jest m.in. inwestorem polskich spółek Simple i Sygnity.
Zgoda że przez długie lata to był nudny tankowiec ale teraz AI zmienia zasady gry w tych dużych nudnych tankowcach. One mają olbrzymie przychody i olbrzymie koszty. Pomyśl co się stanie jeśli pozostaną olbrzymie przychody a olbrzymie koszty znacznie się zmniejszą bo się zredukuje juniorów i wdroży AI. Dlaczego myślę tak drogo poszedł Comarch. Jak patrzysz tylko pod nogi to się nie potkniesz, jak patrzysz w dal to wiesz dokąd zmierzasz.
Dnia 2025-01-31 o godz. 18:42 aleks__ napisał(a): > Zgoda że przez długie lata to był nudny tankowiec ale teraz AI zmienia zasady gry w tych dużych nudnych tankowcach. One mają olbrzymie przychody i olbrzymie koszty. Pomyśl co się stanie jeśli pozostaną olbrzymie przychody a olbrzymie koszty znacznie się zmniejszą bo się zredukuje juniorów i wdroży AI. Dlaczego myślę tak drogo poszedł Comarch. Jak patrzysz tylko pod nogi to się nie potkniesz, jak patrzysz w dal to wiesz dokąd zmierzasz.
Moja myśl niepogodził się Solorz z Góralem stąd wyjście Solorza z akcjonariatu
Większej bzdury nie słyszałem - gość od lat inwestuje w nowoczesne media, telekomunikację, atom, wodór, zieloną energię - wyprzedza pod względem w tym kraju wszystkich ale oldschool... Poza tym Asseco ma ponad 10% swoich akcji nabytych w wezwaniu i jakoś kolejki po te akcje nie widać...