czym innym są wałki LC np za wyprowadzenie do getback złych aktywów i sprzedawanie ich jako wspaniałe inwestycje, za które powinien LC odpowiedzieć przed sądem. A czym innym wałek KNF z BFG na zlecenie kogoś z władz za który akcjonariusze i obligatoriusze żądają sprawiedliwego rozstrzygnięcia i odszkodowania. Każdy wie że mieli świadomość zbliżających się lat wysokich stóp procentowych podczas których getin noble zebrałoby kupe kasy na brakujące rezerwy. Zrobili to z premedytacją a przy okazji dziląc na banki z dobrymi i złymi aktywami (velo-gnb) uwalili roszczenia z frankowców którzy stracili masę upadłościową do której można skierować roszczenia .
A dlaczego niby mialby sie przedawnic?? Przeciez sprawy sa w toku.. wez chociaz jakas podstawowa wiedze zdobadz. W sprawach karnych masz 20 lat na zlozenie pozwu.
Dnia 2025-07-01 o godz. 11:09 ~Harold napisał(a): > A dlaczego niby mialby sie przedawnic?? Przeciez sprawy sa w toku.. wez chociaz jakas podstawowa wiedze zdobadz. W sprawach karnych masz 20 lat na zlozenie pozwu.
Na ten moment, wg mnie, do odszkodowania akcjonariuszy nie można stosować kk, bowiem sprawa jest, jak wiadomo, w toku. Zatem, wg mnie, na ten moment jest to roszczenie cywilnoprawne wobec SP przedawniające się z dniem 30.09.2025. Ale mogę się mylić, więc cenię sobie każdy merytoryczny wpis w tej sprawie.