• odszkodowanie Autor: ~Bazyl [85.221.190.*]
    Co Wy na to.
    https://www.onet.pl/biznes/forbes/przyjmuje-ten-wyrok-z-satysfakcja-wazny-wyrok-w-sprawie-getin-noble-banku/l1zwwwk,1f375b38

• Re: odszkodowanie Autor: ~lol [157.25.97.*]
    Czekamy dalej, mam nadzieję ze również podobna decyzja będzie w sprawie Idea Bank, to jeszcze większy szwindel odwalono.
  • Re: odszkodowanie Autor: akcjoinm [37.109.164.*]
    nie bądźcie śmieszni, pretensje do BFG i KNF za to, że LCZ doprowadził do upadku banków?

https://zyciebezkredytu.pl/czy-poszukiwany-czarnecki-to-bankster-historia-getinu-rodem-z-filmu-banksterzy/
  • Re: odszkodowanie Autor: ~gnbinwestor [89.64.25.*]
    czym innym są wałki LC np za wyprowadzenie do getback złych aktywów i sprzedawanie ich jako wspaniałe inwestycje, za które powinien LC odpowiedzieć przed sądem. A czym innym wałek KNF z BFG na zlecenie kogoś z władz za który akcjonariusze i obligatoriusze żądają sprawiedliwego rozstrzygnięcia i odszkodowania. Każdy wie że mieli świadomość zbliżających się lat wysokich stóp procentowych podczas których getin noble zebrałoby kupe kasy na brakujące rezerwy. Zrobili to z premedytacją a przy okazji dziląc na banki z dobrymi i złymi aktywami (velo-gnb) uwalili roszczenia z frankowców którzy stracili masę upadłościową do której można skierować roszczenia .
  • Re: odszkodowanie Autor: ~Wili [37.248.218.*]
    To kiedy odszkodowanie za akcje
  • Re: odszkodowanie Autor: ~To_jest_ważne [37.30.28.*]
    Czy po 30 września 2025 roku przedawni się termin roszczenia wobec SP?
  • Re: odszkodowanie Autor: ~Harold [31.94.8.*]
    A dlaczego niby mialby sie przedawnic?? Przeciez sprawy sa w toku.. wez chociaz jakas podstawowa wiedze zdobadz. W sprawach karnych masz 20 lat na zlozenie pozwu.
  • Re: odszkodowanie Autor: ~To_jest_ważne [37.30.28.*]
    Dnia 2025-07-01 o godz. 11:09 ~Harold napisał(a):
    > A dlaczego niby mialby sie przedawnic?? Przeciez sprawy sa w toku.. wez chociaz jakas podstawowa wiedze zdobadz. W sprawach karnych masz 20 lat na zlozenie pozwu.

Na ten moment, wg mnie, do odszkodowania akcjonariuszy nie można stosować kk, bowiem sprawa jest, jak wiadomo, w toku. Zatem, wg mnie, na ten moment jest to roszczenie cywilnoprawne wobec SP przedawniające się z dniem 30.09.2025. Ale mogę się mylić, więc cenię sobie każdy merytoryczny wpis w tej sprawie.

• Re: odszkodowanie Autor: ~Wili [37.248.175.*]
    To co z tym przedawnieniem. Czy było przestępstwo dowiemy się dopiero po wyroku NSA
[x]
GETINOBLE -0,94% 0,15 2022-09-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.