Poziom wskaźnika Akumulacja /Dystrybucja dla tej spółki jest na poziomie historycznego kursu 13,40 pln wykresu danych miesięcznych, zaś 6,2 pln danych tygodniowych, tak czy inaczej na podstawie jak to mówią wróże z fusów na podstawie Analizy Technicznej akumulacja da tych akcjach trwa
Wkleiłeś chyba nie ten filmik, ale jest już nowy, gdzie prezes opowiada w jaki sposób podeszli do dystrybucji tego filmu w kinach. To co wymyślili, to mistrzostwo świata według mnie. To nie tylko szereg ułatwien, jak obejrzeć ten film ale i zachęt, żeby zrobic to nawet kilkukrotnie, co będzie wręcz wynagradzane.
Myślałem, że dużo rzeczy już widziałem od strony eventowej, ale to jest na poziomie mistrzowskim.
Nie zdziwię się, jak będzie hejp na poziomie gdy wychodziły pierwsze lody Ekipy, a dzieciaki zabijały się nawet na papierki po nich.
Sprawdziłem kina w Krakowie oprócz zakopianki pozostałe mają już w ogólnym rozrachunku zarezerwowaną cała sale firmowa a te największe jak bonarka w 4 seansach mają obłożenie prawie 2 sale kinowe z samych rezerwacji miesiąc przed
(słaby wynik zakopianki ale ona jest mocno na obrzezu Krk)
Jak widać nikt się ta spółka poważnie nie interesuje i nie nastawia na sukces, którzy tu wróżą na miarę lodów którego nie ma opcji już powtórzyć. Za jakiś miesiąc będziemy mieć pierwsze pewnie dane dotyczące tego jak się film przyjmie. Zobaczymy na co ich stać po inwestycji 18mln, która jest rozbita na zewnętrznych inwestorów też więc nie wiadomo jaki % z tego tortu trafi do kasy firmy
Piszesz prawdę , ale jednak tak, żeby ominąć ważne szczegóły, jak na przykład, że ten budżet filmu powstaje w znacznej i większej części inwestorów zewnętrznych i sponsorów.
Reszta, to tylko twoje domysły, które każdy może mieć własne i znacznie odmienne. Ja uważam na przykład, że sukces lodów zostanie przybity, tak medialnie, jak i finansowo. Zapominasz dodać (może przez przypadek, może specjalnie), że lody przecież też zrobili z partnerem zewnętrznym, który zrobił dla Ekipy całą produkcję i logistykę oraz udostępnił swoje kanały sprzedaży, a jako jeden z największych o ile nie największy producent, ma ich przecież sporo. Rozumem, że można widzieć same negatywy, ale jak to się mówi "jest biznes, jest zabawa". Skoro wiesz wszystko na temat prowadzenia biznesu, zgłoś się do spółki Ekipa ze swoimi pomysłami, a nawet lepiej - załóż swoją działalność, zanim tracisz czas na forum i udowodnij, choćby sam sobie, że coś potrafisz.
Zewnętrzni inwestorzy wyłożyli 4mln według ich ostatniej informacji na temat filmu. Spółka ponad 9. Nie wiem czy wiesz ale jak ktoś INWESTUJE to oczekuje conajmniej zwrotu kasy ze swojej inwestycji z tytułu posiadanych udziałów / aktywów. W tym przypadku jest to kawałek tortu z filmu. Sponsoring to co innego.
Sukces lodów nie zostanie powtórzony, bo to całkowicie inny produkt, inny rynek i przede wszystkim inna EKIPA, gdzie to była pierwsza tego typu kolaboracja między influencerami a FMCG. Film w kinach już influencerzy wypuszczali - Budda, który na fanów też nie może narzekać, a w szczególności w tamtym okresie. Zobacz sobie box office z tego filmu i inne, które zostały wypuszczane przez tych producentów.
Obiektywne, a negatywne nastawienie to zupełnie dwie inne rzeczy. Proponuje wziąć wdech i wydech a później wypisywać głupoty. Rozumiem Twoje oburzenie bo pewnie wisisz na haku długi czas jak zapewne tutaj wielu i ciśnienie rośnie. Sam posiadam pakiet, ale świeci się na zielono i życzę Tobie i wszystkim tu zgromadzonym żeby spółka zrobiła w tym
roku nawet i 100 mln netto :)
Skąd wiadomo, że "obiektywny" to trrol i wyciskacz akcji? Podpowiem. Niech, ktoś coś pozytywnie napisze ponownie o spółce. Siedzisz tu na okrągło, masz akcje, i niemal same negatywy i ten nick "obiektywny". Chcesz być mądry i pouczasz. No niestety dla ciebie, wiem jaka jest różnica między sponsorem a inwestorem, więc skoro taki dobry w te klocki, to napisz w jakiej proporcji włożyli tu kasę sponsorzy do inwestorów? Nie wiesz, bo już wtedy nie byłeś prezesem i nie masz dostępu do aktualnych danych.
To, że lody to "całkowicie inny produkt". Tu mnie zaskoczyłeś, bo gdyby nie ty, bym tego nie zauważył... (śmiech).
Czy film podzieli losy filmu Buddy? Ani ty ani ja tego nie wiem. Zanim zaczniesz udzielać porad i się wypowiadać, zaczekajmy. Ja jestem pozytywnie nastawiony, choćby widząc jak zadbali o dystrybucję. Film nawet nie wyszedł, a ty już niemal jego recenzje robisz. Poczytaj
jak film Buddy był tworzony. Niemal film dokumentalny, rozszerzenie filmu z youtube, bez Buddy (składali go sami montażysci, jak film na youtube) i prawie bez jego zainteresowania, pracy i wysiłku. Kto go oglądał? Podejrzewam że tylko wierni fani i nikt więcej.
Ekipa natomiast tworzy film familijny przy udziale znanych ogólnie Polskich aktorów. Tu jest szerszy target widzów, niż przy Panu Kleksie, który odniósł finansowy sukces. I w przypadku filmu Ekipy porównywalbym go z Panem Kleksem aniżeli filmem Buddy.
Czy Ekipa z filmem odniesie sukces. Ja tego w odróżnieniu od ciebie nie powiem, bo nie mam szklanej kuli, ale widzę potencjał i życzę im tego.
Co do propozycji wydechów i wydechów, sam weź kilka więcej i ochłoń. Zarzucasz mi pisanie głupot, a sam piszesz dużo większe. Niby coś wiesz, a jednak nie do końca.
Czy wiszę na haku? Nie tobie odkrywać tę wiedzę, ale ocenianie kogoś po wpisie pozytywnie oceniającym działania spółki to wyższy szczyt wtajemniczenia, prawda Krzysztofie? Nie potrafiłeś być prezesem, za to trolll z ciebie też słaby. Twoja zieleń na akcjach, jest równie imponująca jak wiedza i działalności i jeszcze większa, jak przewidywanie przyszłości.
Skąd ci ta zieleń wychodzi, albo masz minimalną garstkę akcji (bo taką ilość mogłeś kupić, poniżej aktualnej ceny, która jest niemal i od długiego czasu minimum cenowym i to pod warunkiem, że ty i tylko ty robiłeś te zakupy albo jesteś tym szczęśliwym akcjonariuszem, z grona tych, którzy brali je po cenach nominalnych).
Rozłożyłes tarota, czy tak ze szklanej kuli? Mi nie musisz, życzyć tych 100 mln zł netto. Życzenia te złóż dla spółki, bo na pewno szybciej ona zarobi te 100 mln z aktualnym zarządem niż pod twoimi działaniami. Czas oceni działania spółki, bo starania, jak widać są i dlatego, ja tu jestem.
Po twoim wpisie, ciężko ocenić dlaczego ty tu jesteś? Załóżmy, że masz wolny czas, wchodzisz na fora hobbystycznie, bo lubisz tracić wpis, na nic nie wnoszace wpisy. Chcesz kogoś pouczać, czy obrażać, to nie di mnie z tym, mnie słowa no name z internetu nie ruszają. Tym bardziej pokroju twego czyli "nie wiem, ale się wypowiem".
"Obiektywny" i z tymi łapkami w górę dla swoich negatywnych wpisów, które tworzysz pod różnymi nazwami, którymi próbujesz zniechęcić do spółki i tymi łapkami w dół pod każdym pozytywnym wpisie - nie przesadzaj.
Nie tylko na pierwszy rzut oka, wygląda to niepoważnie.