Bez kozery powiem pińcet! A tak na poważnie to od lat przy każdej korekcie w górę piszecie że ruszyło na północ. Tu przez ostatnie pół roku tak się kisiło się na jednocyfrowych wartościach, że przy dziesięciu złotych będą tak mocne realizacje zysków że ciężko będzie tą dychę przebić i pewnie będzie wtedy powrót do bazy. Tak długo można było zbierać na poziomach jednocyfrowych, że chętnych do odsprzedania z 20 - 30 procentowym zyskiem będzie aż nadto. Polska giełda to tylko handel i spekulacja a nie inwestycje. Szczególnie na takiej spółce jak ult.
Dziękujemy za dogłębną analizę rafafiku :). To że nie da się kupić łatwo 100 000 akcji to znaczy że właśnie ruszyło i lecimy do góry. Brawo!
No to powiem tak, spróbuj sprzedać 100 000 akcji zobaczysz że nie jest łatwo i znaczy to że właśnie ruszyło w dół i lecimy na groszówki.
To jest takie samo wyjaśnienie jakim ty się podpisałeś genjushu :)
Spróbuj zebrać 100 000 akcji buhaha!!! :):):) to może gościu spróbuj zebrać milion akcji! :) to jest jeszcze trudniejsze! :) jak myślisz lecimy dzięki temu na 200 zł? :) Co za gość :):)
A ile było sprzedaży przy tych 8zł? Potężny wolumen że będzie taka realizacja? Ja mam średnia 8,4 i nie zamierzam sprzedawać do 20zl i myślę, że wielu tak ma
Za szybko ruszyło... Za szybko pędzi... Nie nadążam wyprzedawać innych aktywów, aby zbierać kasę na ULTG. Zatrzymajmy to szaleństwo! Wolniej! Prrrrr rumaku!
Póki co wygląda na to że wysypują się ci co brali po 7 - 8 zł bo arkusz po stronie sprzedaży puchnie, wszyscy chcą uciec z 20 - 30 % zyskiem a chętnych do kupna brak (poza tymi pozerami naganiaczami którzy wypisują tu bzdury jak to nie nadążają sprzedawać innych spółek i kupują ulta na wyścigi :) ) Choć w sumie to pewnie ci sami, którzy kupowali jak było tanio i teraz chcą sprzedać z konkretnym zyskiem i szukają naiwnych by im opchnąć ten śmieciowy papierek. Wracamy na 7 zł miśki, jak już tu słusznie zauważono, do dema crap symulatora jeszcze z co najmniej pół roku a hunting będzie znowu w planach wydawniczych w przyszłym roku :) Przed nami kontynuacja trendu spadkowego w kolejnych miesiącach.
Żeby jeszcze na te spadki mozna było grać i zarabiać. Większość piszących o spadkach tutaj to jednak frustraci którzy potrącili pieniądze na spółce i teraz im żal ściska cztery litery.
Ja sam jestem z tych, co tutaj stracili.malizacji podatkowej. Ja jestem ze starej szkoły, więc kult dywersyfikacji portfela pozwala mi na chilloutowe podejście do tej straty, a poza tym każdy szanujący się portfel powinien mieć spółkę na minusie, ot chociażby gdyby np. w jakimś grudniu pojawiła się potrzeba optymalizacji podatkowej. Więc luzik i zabawa, bez względu na to czy to dalej będzie spadać czy rosnąć.
Na każdej spółce gamingowej po premierze są spadki, bo jest realizacja zysków. Jak cos rosło przez dłuższy czas to się sprzedaje na premierze kiedy kurs jest na szczycie. Nie ma co się ekscytować, a jak ktoś tego nie rozumie to nie wiem co robi na giełdzie i w branży w której gra się zawsze pod premiery.
No kurde ja mam taką nadzieję że po premierze JDM będzie lawina :) Choć na zbyt wielką to bym nie liczył, bo tytuł jest na 50 miejscu na wishliście i ma prawie 50 tys obserwujących (tak, wiem, o takich liczbach to ultfabrik może sobie tylko pomarzyć :) ) Do premiery kurs tam pewnie jeszcze urośnie do około 13 zł, potem pewnie skoryguje do około 8 zł, a jak do ludzi dotrze że gierka zarabia milion dolców w tydzień to zaczną się z powrotem pakować na pokład bo kapitalizacja na poziomie dwustu milionów na Gifie będzie do zrobienia z palcem w nosie. Zresztą zobacz sobie dziubasku jak ten tytuł jest promowany od dłuższego czasu intensywnie w mediach, co kilka dni jest jakiś artykuł, wypuszczane są nowe trailery, nabywane nowe licencje motoryzacyjne... Ulg może jedynie zapisać się na kurs do Gifu jak się robi marketing, bo ewidentnie w marketing ultek nie potrafi, a wręcz całkowicie marketing olewa i naiwnie wierzy że jego budżetowe symulatory będą sprzedawać się same. No ale czego wymagać od spółki portującej.
Dobrze eldziku, graj na espi fabriku ile dusza zapragnie, gorzej jak się okaże że ta spółka jednej gry jednak nie dowiezie jakości i będziesz z kolegami obisem aranzem i gabrysiem wysypywał na wyścigi bo będzie kapitulacja? A na naszym słodkim gniotku portującym jak twierdzisz, kolejny słaby rok 2024 a zysku z 5-6 baniek będzie, dywidenda będzie i czekamy co się wydarzy w roku 2025.
A czemu mają nie dowieść jakości? Wiesz że był prolog i zebrał dobre oceny i cieszył się dużym zainteresowaniem? JDM Scorpion się nazywa, w sumie to nawet jest dostępny wciąż do pobrania i pogrania. Sprawdź a potem coś napisz :)
A ty dalej nie zrozumiałeś że w gamingu nie gra się pod wyniki :) Ale spoko, jak cię to tak ciekawi to zobacz sobie wyniki za 24 rok na Games Operators gdzie premierę miało Infection. Na Gaming Factory za 2025 będzie podobnie, bo premierę ma JDM. Na Ultimate... nie wiem co ma tutaj podbić wyniki w tym roku, no chyba że demo Crime Simulatora :) No chyba że liczysz na pełną wersję Fishing Simulatora 2 :) Tylko że ta gra jest już martwa, przespali z premierą pełnej wersji jakieś dwa lata za długo. Albo liczysz że wynik wykręcą ostatnie hiciory: Tap Wizard, Shadows of Steam, Superstore, Relaxing Jigsaw... Albo nadchodzące hity: Stunt Flyer, Police Shootout, Treasure Hunter Simulator... Już widzisz jaka przepaść w wydawanych tytułach dzieli te spółki? A swoją drogą ciekawe czemu znowu prezes nie raportuje sprzedaży tych styczniowych premier zgodnie z polityką spółki. Czyżby znowu sprzedaż na poziomie kilkudziesięciu, stu kilkudziesięciu sztuk i lepiej schować głowę w piasek? :) Misiu, zrozum że to jest spółka portująca która wydaje śmieciowe gazetówki, których nawet nie chce nigdzie promować. Ty tego jeszcze nie dostrzegasz, ale inwestorzy to widzą, dlatego mamy taką kapitalizację i takie tutaj obroty.