DM Amerbrokers obniżył rekomendację dla Ambry do "neutralnie"
PAP - Biznes
7 Sie 2009, 9:07
7.8.Warszawa (PAP) - Dom Maklerski AmerBrokers, w raporcie z 30 lipca, obniżył rekomendację dla Ambry do "neutralnie" z "kupuj", pozostawiając wycenę akcji spółki na 3,4 zł za sztukę.
daje Ci 50% na 50%.
Ja już powoli oddaję. Myślę że do wyników wysypę wszystko. Dla mnie to i tak ponad 100% zysku. Może to błąd, ale słabo znam spólkę, a spodziewam się wkrótce korekty na szerokim rynku. Zresztą amberka to jest tylko dodatek do mojego portfela akcji.
AMBRA TO PEREŁKA GIEŁDY, a ja mam nadzieję (zasadniczo nazwał bym to pewnością), że moje hasło "sierpień 5zł - wrzesień 6zł - październik 7zł - listopad 8zł" nic nie straciło na mocy, czego sobie i Państwu życzę. Teraz solidni niemieccy koledzy zadecydują o skromnej dywidendzie i Akcja będzie wreszcie wyceniona na właściwym poziomie, to znaczy większym, aniżeli WK. Stawiam, że będzie po 10 groszy dywidendy. Nie wiele, ale psychologicznie bardzo ważne. Popatrzcie na taką JTZ czy NCT - oni są dużo wyżej cenieni (fundamentalnie) a zysku nie widzieli od lat ... AMBRA TO PEREŁKA GIEŁDY !!! c.b.d.u. Ktoś wie co to za skrót ?
Jak będziemy wywalać to pewnie korekta się zacznie. Trzymajcie się, Ambra tak ładnie przechodziła wszelkie zawirowania na wigu, czemu teraz taki spadek???
NO NIE UDAŁO MI SIĘ Z TYM 7 zł w PAŹDZIERNIKU, ALE W LISTOPADZIE TAK SIĘ STANIE ...
DYWIDENDA 10gr na AKCJĘ - WAŻNE ŻE JEST !!!
Uchwała [___]/2009
Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Ambra S.A.
z dnia 17 listopada 2009 r.
w sprawie przeznaczenia zysku netto Spółki za rok obrotowy 2008/2009
§1
Działając na podstawie art. 395 §2 pkt 2 Kodeksu spółek handlowych, po rozpatrzeniu stanowiska Zarządu, Zwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia:
Dokonać podziału zysku netto Spółki w kwocie 11 153 tysięcy złotych (słownie: jedenaście milionów sto pięćdziesiąt trzy tysiące złotych) osiągniętego w roku obrotowym 2008/2009 w ten sposób, że kwotę 2.520.664,40 złotych (słownie: dwa miliony pięćset dwadzieścia tysięcy sześćset sześćdziesiąt cztery złote i czterdzieści groszy) przeznacza się na dywidendę dla akcjonariuszy w wysokości 10 (słownie: dziesięć) groszy na jedna akcję a pozostałą część zysku w kwocie 8.632.183,13 złotych (słownie: osiem milionów sześćset trzydzieści dwa tysiące sto osiemdziesiąt trzy złote i 13 groszy) przeznacza się na kapitał zapasowy Spółki.
§2
Ustala się dzień ustalenia praw do dywidendy na 29.01.2010 r. a dzień wypłaty dywidendy na 12.02.2010 r.