Niestety teraz Energa jest całkowicie w rękach układu trójmiastowego gdzie każdy się zna i wszyscy o wszystkich coś wiedzą. Obym się mylił ale musimy być czujni aby liderzy GG nas nie okiwali w ramach tego układu. Ktoś coś dostaje - zapomina o pozostałych członkach GG a "liderzy GG" są zadowoleni bo wygrali to co chcieli ale tylko dla siebie. Może sie myle ale z tyłu głowy mam czemu darek pisał że my dostaniemy 1:3 (po obecnym kursie pkn to 52/2 = 17 zł) a on 25 zł. To tylko sceptyczna moja wizją, mam nadzieje że nie zachowają się tak nieuczciwie ale czujnym trzeba być cały czas. Najgorsze co może być co cała firma w jednym układzie towarzysko biznesowym a tak to zaczyna wyglądać teraz.
https://ekoszalin.pl/artykul/25511-Jacek-Golinski-czlonek-Klubu-Milionerow-PiS-Pisowscy-nominaci-traca-prace-cz-2 -pamiętasz tego pana?on klepnął 7 zł jako cena godziwa za Energę,w układach,ukladzikach, tępej propagandzie nikt was nie przebije
Dareczku czy mógłbyś mi podać zarobki: - obecnego prezesa Orleny; - obecnego prezesa Energii; - obecnych wiceprezesów Orlenu; - obecnych wiceprezesów Energa; - i członków rad nadzorczych?
Tak jest to wyrazna niesprawiedliwosc ze osoby nalezącedo GG przypuszczalnie dostaną wiecej A przeciez zapewne miało byc inaczej; moze wezwanie pod układ dyzmy z klauzulą tajnosci Dzisiaj Energa byłaby pesnią przeszłosci a pokrzywdzony Pepe zadowolony Jesli chodzi o firme w ktorą mozna zainwestowac Znajac darek twoje altruistyczne podejscie polecam Grenevie Jest tam wszystko co w energii tj cwany własciciel ,trole opłacani przez pana,Jest tez wieloletni ,krzyz panski'-muj kumpel zaległ tam na 5 lat i ma piekne straty ,ja wyskoczyłym z zyskiem ok30% Tam trzeba sie spotkac
A nie jest tak że nawet jak GG dostanie więcej,a inni nie zgodzą się na mniejszą kwotę to Orlen mając te 95%?i ogłaszając przymusowy wykup musi dać taka sama cenę jak ew GG?
Jesli dojdzie do wezwania na energe to spotkanie w Białowiezy byłoby ok Przez las ,przez ogrodzenie trolle zapewne ruszyłiby w strone wschodniego raju Co do inwestycji to rowniez inwestowałbym w pkn bo jesli ma rosną polska giełda /spadac dol/ to zagranica tez by wchodziła w tą firme A poki co 2 tyg temu wziołem bogdanke Pge / unia ograniczy cele klimatyczne / i dwie firmy pod ewentualny koniec wojny ; unibep i erbud
Białowieża była by ok - dużo miejsca dla bydła które może się wylatać a i można spotkać jakiegoś lekarza, inżyniera czy nawet prawnika znającego się na spółkach i prawie gospodarczym z Afryki
To tylko hipoteza ale całkiem możliwa: Energa sponsoruje jakiś klub. Orlen robi wezwanie np. po 17 zł i załozyciele GG się na to godzą choć cena dużo poniżej 29 zł. Czy nie może być tak że potem fundacja dostaje jakieś darowizny, zlecenia itp rzeczy od klubu w zamian za to że się zgodziął na 17? JA TYLKO PISZĘ ŻE MUSIMY BYC CZUJNI bo każdy jak dostanie kasę pod stołem to zmienia pkt widzenia. I nikt tu nie jest święty
~Pepe - ty jako największy krytyk obecnych władz a jednocześnie pierwszy pisior tego forum, nie dostaniesz nic i zostaniesz z tymi akcjami sam jak palec...
to tylko jedna z opcji ,na każdy scenariusz trzeba byc gotowym,w końcu GPW to szulernia,a w biznesie nie ma sentymentów.To ,ze wójt chciał zrobić w konia akcjonariat Energii to jedno,że robił to zgodnie z literą prawa i nieuczciwie to drugie,a ze nikt nikogo nie zmusazł do sprzedaży po 8,35 to trzecie. Żywotnie jestem zainteresowany Energa po 30 PLN lub wyżej to czwarte bo trochę tego towaru uzbierałem:-)))
(....)że robił to zgodnie z literą prawa(...) art 80 ust 2(...)przy czym dotychczasowe notowania nie mogą być JEDYNYM miernikiem tej ceny (...),więc przestań pisać,że wezwanie na Energę było zgodne z prawem,pokaż drugi przypadek,gdzie sp sprzedaje akcje poniżej raportowanej wk spółki,nawet Tusk sprzedał Ciech po ówczesnej wk Ciechu
cena w wezwaniu była srednią z notowań-KNF nie widział problemu,a ,że sobie przerzucili z kieszeni do kieszeni to inna bajka,fundusze mogły nie sprzedawać i byłoby problemu:-))).I nie kwestionuje tego ,że wójt chciał Nas orżnąć:-)))
Dlatego darku nie rozumiem czemu tak zwlekaja: nawet bardzo optymistyczny parytet 1:1 zmusza ich tylko do emisji nowych 37,5mln akcjij a Orlen ma ich ponad miliard. To tylko 3% obecnych akcji. Przy 2:1 to już tylko 1,6% !!!! Ile jeszcze mamy czekac!!!!
mam tylko jedno wyjaśnienie,przeczołgać kolejny raz,wymęczyć,znużyć,zniechęcić,obrzydzić,obrzucić błotem p.Olechnowicza,zarząd itd,wpisy Tobie podobnych się wpisują w ten scenariusz,bo jaki burdel zostawił poprzednik,tego już nie chcecie pamiętać
Dnia 2025-01-27 o godz. 12:01 ~xyz napisał(a): > Jesli dadzą satysfakcjonującą i uczciwą cenę to nie widzę problemu,mogą czołgać.Ciekawe tylko Darku co napiszesz jak rzucą ochłapy?
będę tak samo wq...y jak inni,i jeżeli tylko będzie możliwość dalszej walki o cenę to będę w niej uczestniczył,to chyba oczywiste
~Pepe - ty tak sam z siebie czy z Nowogrodzkiej dostajesz wytyczne? Kto ci obiecał wymianę? Zarząd Orlenu, Energii czy może za dużo forum się tutaj naczytałeś?