Wg mnie jako laika gazówka plus atom = ok. 460 milionów + ok. 540 milionów, a skąd ???, a tak na oko psim swędem. Razem min. 1 miliard pln, PGE będzie ujajone, gdy Zepak nie sprzeda .... wg mnie gaz chcą im ożenić na siłę i to jest warunek sprzedaży udziałów w atomówce, taka transakcja wiązana. Czy dadzą 1,5 miliard zł ???? Tak jak zaznaczyłem PGE jest w kropce, bo lokalizację i infrastrukturę przesyłową ma Zepak.
Tylko z tego co się doczytałem to Polsat posiada ponad 50% w PAK PCE .
A transakcji podlega część zwana Pak CCTg czyli do Polsatu nie trafi nic . Czy która bardziej obeznany może mi to wyjaśnić
Po co Ci to wiedzieć?
+25% i 5 baniek obrotu nie zrobił Andrzej z Agatą co przestudiowali raporty Zepaka.Grubasy wiedzą, że to do rąk i formacja i stąd ten ruch. Jak drobni wejdą w takie niuanse to później taki Finansista napisze Ci, że Zepak jest w całosci w rękach drobnicy ...
To oczywiste , nie mniej to nie odpowiedź na moje pytanie . Pytam bo posiadam sporo akcji tu i tu . A te niuanse pozwolą w kolejnych działaniach odnośnie tych 2 spółek
Ja się przesiadłem w większej części z cps na zepak, bo cps odbilo a zepak szorował po dnie, I dobrze wyszedłem z tego co widzę.
Na logikę, cps nic z tego nie będzie miał, bo w jaki sposób? Nie da się przelać kasy ze spółki do spółki ot tak.
Co jest możliwe, to duża dywidenda na zepak, wtedy kupa siana każdemu wpadnie,a komu najwięcej to wiemy, I skup akcji zepak lub cps. Ale to tylko moje teorie, opcji jest tak wiele, jak pomysłów na biznes.
Newag jest przykładem, że nie tak łatwo zrobić wykup akcji. Akcje z 18 na 50 w rok?
Zepak ma 500mln w kasie, za mniej niż 600 nie sprzedadzą tych 2och projektów. Ja to min mld bym to puszczal, PGE ma ciśnienie, my nie mamy. Kredyt na dokończenie raczej ogarniemy. Więc, cps pójdzie do góry, ale zepak może szybciej wypalić i mocniej. Zostało 5msc na dogadanie. Także szybko poleci. Jestem dobrej myśli, kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
obstawiam w tym półroczu 60 zł, ale rozumiem wyważoną ocenę - ostatnio z 7 złotych poszybowało na 38,50 zł, a teraz z 14 złotych na .... sky is the limit
A dla cps kredyt w banku czy obligacje czy pożyczka od zepak to tak samo zobowiązanie, które będą musieli spłacić. Nic to nie zmienia 2 temacie tego, że cps nic z tej transakcji nie będzie miał, chyba że ktoś coś wymysli, a po zmianach prawa, cypr itp to nic dobrego, I spółki na Cyprze fajne, do czasu chęci wypłacenia zysków.