• Nasz wiceprezes za liście Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    patowladzzzy koalicyjnej._stoppatowladzy.pl/przykorycie/
    Może i on steruje firmą z tylniej kanapy. chodzi o pana szymanka oczywiscie. Czekam na szczekanie piesków darkowych że on niewinny i specjalista
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Na zabawę i tracenie pieniedzy czas jest_https://media.energa.pl/pr/846657/energa-sponsorem-tytularnym-gdansk-maraton-2025
    Ale żeby komunikat o terminach raportów wysłać to go nie ma. tylko czekać na kolejną edycję Tańca z gwiazdami
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~Daro [193.228.123.*]
    Wesprzyj prawo i sprawiedliwość orza demokrację w polsce
    Wpłać darowiznę na nasze cele statutowe
    To ta strona?
    Naprawdę Pepe niż upaść nie mogłeś
    szczekamy dalej.
    A wiesz że wczoraj w komisji sejmowej upadł projekt odpolitycznienia SSP?
    Podobno już niepotrzebny bo pis nie rządzi!
    Hau, hau, hau
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~emeryt [31.60.143.*]
    Według tej strony
    Piotr Szymanek – Wiceprezes Zarządu Energa S.A
    był kandydatem KKW Trzecia Droga PSL-PL2050 Szymona Hołowni do Sejmu RP

Mi to nie przeszkadza liczą się czyny i za wcześnie abym za całokształt go oceniał przy okazji dorzucę linka

https://www.youtube.com/watch?v=wceaVn4AGok

• Nasz wiceprezes za liście Autor: ~emeryt [5.184.90.*]
    https://wiesci24.pl/2025/01/23/morawiecki-ucieknie-z-polski-dyrektorka-rars-malym-swiadkiem-koronnym/
    Nie no szacun emeryt. Przebiłeś dareczka bo tylko on powołuje się na ten portal w którym 100% artykułów jest antypisowskich a jak się już jakiś pojawi o koalicji 13 grudnia to tylko wychwalających po niebiosa rząd. To się nazywa współcześnie niezależne dziennikarstwo. Wejdzcie na stronę główną i poczytajcie tytuły - portal dla ludzi nienawidzących do granic możliwości pis i kaczyńskiego.A mi nie pozostaje nic innego jak wrzucać tutaj dla równowagi artykuły z przeciwnie zpolaryzowanych prawicowych portali.
    Tak się żyje w tyskolandii___https://kresy.pl/wydarzenia/dziennikarze-sledczy-pieniadze-z-polnordu-trafily-na-wloskie-konto-zony-giertycha/
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~tor [31.61.184.*]
    To ze ich Pepe krytykujesz to w demokracji ok -trzeba patrzyc im na rece bo kazda władza deprawuje Wiadomo system panstwowych firm / relikt komunizmu/ opartych na monopolu to miła zdobycz wygrywajacych wybory Imdluzej utrzymuja sie u w ladzy tym ich 'btudna łapa' głebiej siegaj Napewno zauwazyłes jak na nasz koszt -rachunki za drogi prad, porzedni notable za rzecz normalną uwarzali wydatki na kartach powyzej 600 tys Dobrze ze wowczas napewno tez byłes przeciwko innym ich machlojkom Zapewne wiesz na ten temat jeszcze wiecej i w wyborach głosowales za wywaleniem karierowiczow Cieszy mnie ze obecnie tez jestes czescia społeczenstwa obywatelskiego bo tylko w systemach totalitarnych ludzie są zadowoleni z władzy/muszą/ Jest to pewne tak jak twoja przynaleznosc do naszej sekty bo skoro kupiłes akcje to zabrałes je ukladowi-dokładnie tak jak my Patrz dalej im na rece anawet na ich palec bo wskazuje piekne strategie a dziwnym trafem trafia do brudnej kieszeni Dobrze ze pisiow po dwoch kadencjach pognalismy i tych jak cos to tez oderwiemy od koryta Polska to nie Rosja Jeszcze Pepe ty ja i wielu z tego forum staniemy razem No chyba przyjdzie partia i wbrew własnym interesom sprywtyzuje te firmy i problem sam sie rozwiaze Pepe smiało patrz i pisz o upanstwowych notablach

• Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~eng [109.173.144.*]
    @Pepe
    Masz rację, że trzeba dla równowagi przedstawiać racje innych stron (nie tylko drugiej strony!) sporu.

Co do drugiej strony to wymień proszę chociaż jeden konkretny strukturalny problem, jaki poprzednicy rozwiązali.
    Oczywiście nie chodzi mi o proste rozdawanie naszych pieniędzy.
    Może mieszkanie+? A może reforma sądownictwa? A może reforma energetyki? Może reforma służby zdrowia (niech jadą! - o lekarzach)?
    Oświeć mnie proszę, bo błądzę!

A może w spółkach SP za biznes w końcu wzięli się prawdziwi fachowcy? Podaj chociaż jeden przykład.
    Prozę o konkretną odpowiedź.
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~emeryt [5.184.90.*]
    Szanowni macie wszyscy racje zarówno rządzący PIS jak i aktualnie rządzący są nieudolni ,jedni i drudzy uważają że im się należy bo wygrali wybory aby mieć wpływ na obsadę kluczowych stanowisk w zarządach a te osoby zatrudniają ich rodziny czy znajomych .Jeszcze to można jakoś przeboleć gdy liczba takich osób jest w granicach rozsądku .Problem jest kiedy osoby zarządcze działają na szkodę spółki realizując własne interesy czy wolę polityków czy nawet wyprowadzając kasę / metod jest wiele /czy popełniają inne nadużycia finansowe .

Według tej strony co podał pepe
    Piotr Szymanek – Wiceprezes Zarządu Energa S.A
    był kandydatem KKW Trzecia Droga PSL-PL2050 Szymona Hołowni do Sejmu RP

Mi to nie przeszkadza liczą się czyny tak jak napisałem u góry czy nie działa na szkodę spółki i za wcześnie abym za całokształt go oceniał .Sasin nakazał aby spółki energetyczne każdemu Kowalskiemu obniżyły rachunek o 125 zł ...mógł to zrobić gdyby z podatków / budżetu / później oddał to spółką...tego nie zrobił więc działał na szkodę spółek energetycznych ,zarządy tych spółek wcześniejsze i aktualne działają na szkodę spółek i ich akcjonariuszy aktualni politycy też ,,,bo mają obowiązek maksymalizować zyski i powinny iść do sądu domagać się zwrotu /gdyby przegrali mają podkładkę ale ich obowiązek domagać się sądownie zwrotu tych wydatków a jeśli tego nie robią to działają na szkodę spółki i akcjonariuszy więc patologi jest wiele ...GG też ma to gdzieś i nic z tym nie robi Wy jako członkowie GG też macie to gdzieś bo żadnej presji na organizatorów brak za co płacicie prowizje za sukces ..oczywiście doceniam całokształt działań podjętych przez GG ...my jako akcjonariusze tez możemy taki pozew wytoczyć ....mi się bardzo nie chce ale może trzeba zorganizować grupę osób i to zrobić dla zasady ...Jak chcą tak pomagać to niech odkupią akcje po godziwej cenie tych spółek ala państwowych i niech wtedy rozdają kasę ...Dlaczego np raz w tygodniu nie mogę mieć darmowego pieczywa i bułek w piekarni ...dlaczego CCC raz na rok choć jednej pary butów nie da za darmo ...a jedna lodówkę czy telewizor raz na parę lat niech każą sprzedawcą czy producentom rozdawać..

Znam tematu Polnordu i nie został on dogłębnie wyjaśniony ...Giertych jest u mnie na czarnej liście i teza postawiona w linku może być prawdziwa

https://kresy.pl/wydarzenia/dziennikarze-sledczy-pieniadze-z-polnordu-trafily-na-wloskie-konto-zony-giertycha/

ale również tezy zawarte w poniższym linku też mogą być prawdziwe

https://wiesci24.pl/2025/01/23/morawiecki-ucieknie-z-polski-dyrektorka-rars-malym-swiadkiem-koronnym/

tutaj link o prezesie Orlenu

https://www.youtube.com/watch?v=wceaVn4AGok

Ja bym nie glosował ani na jednych ani drugich jednak mają Oni żelazne elektoraty którym to nie przeszkadza dlatego jedni i drudzy /oczywiście nie wszyscy/ będą dalej to robić a psychiki i poglądów wyborców trudno zmienić ,ba niema na kogo głosować konkurencji brak może dożyję że się pojawi ,

ENG _ To zadaj sobie to samo pytając o ten rząd!!
    wymień proszę chociaż jeden konkretny strukturalny problem, jaki obecni rozwiązali. Oczywiście nie chodzi mi o proste rozdawanie naszych pieniędzy.Może mieszkanie 0%? A może reforma sądownictwa? A może reforma energetyki? Może reforma służby zdrowia ? Oświeć mnie proszę, bo błądzę!A może w spółkach SP za biznes w końcu wzięli się prawdziwi fachowcy? Podaj chociaż jeden przykład. Prozę o konkretną odpowiedź.
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~ptak1234 [89.64.102.*]
    Jeden sukces to jak dla mnie ,że mamy na wypłaty po rządach pisowców ,naszą firmę zadłużyli totalnie
    @Pepe
    Po pierwsze to nie jest odpowiedź. Nie potrafisz wymienić jednego konkretu, za który należy cenić poprzednie rządy.
    Po drugie nie opowiadałem się za żadną opcją. Obecną również.
    Po trzecie obecna opcja nie ma jeszcze prezydenta, więc ocena już teraz byłaby nie fair.
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~Xyz [164.127.224.*]
    Obniżenie wieku emerytalnego,zapora na granicy,niewpuszczanie lekarzy i inżynierów z DE.odkup PZU I PEKAO.obniżka CIT dla spółek na 9%,obniżka PIT na 17% przed nowym ładem,zniesienie limitów na endoprotezy,badania MRI i CT oraz wizyt w specjalistyce,mało?
    A PO jak miało Bronka to g...zrobili
    Ja tu nie chce bronić pisu, on już ponad rok nie rządzi. Tu chodzi o to że Ci przez rok nic nie zrobili, obiecali gruszki na wierzcie, paliwo po 5,19 itd i w przeciwieństwie do pisu żadnej wizji nie mają (żadnej oprócz rozliczenia pisu, lgbt - żadnej) i choćby w tym są gorsi.
    Pis to chociaż miał wizję: CPK (niepotrzebny a kontynuują dalej), przekop mierzeji (niepotrzebny a niezamykają), gazoport (niepotrzebny bo ruscy maja gaz), wchłonięcie lotosu (po co lotos ma konkurować z Orlenem, shell, bp) mur na granicy ( Franek z reklamówka i jachira biegał a nie burzą przecież niepotrzebny), przejście przez koronawirusa bez dużego upadku gospodarki, deficyt 80mld za pis to była katastrofa teraz 280 mld i katastrofy nie ma bo potrzebny ( niektórzy twierdzą że 380 mld bo 100 mld ukryli i jest ok bo trzeba), 100 obwodnic, setki inwestycji drogoowych odkładanych bo pieniędzy nie ma. Wkurza mnie tępą propaganda że Duda to długopis. W takim razie kim był Bronek, kkm będzie trzaskowski czy hołownia. Jeszcze raz podkreślę nie chce bronić pisu ale oni mieli WIZJE POLSKI a Ci po roku nie mają nic a co dopiero mówić o wizji dla ENERGII. Do wieczora mnie nie będzie conajmniej więc nie piszcie że nieodpowiadam bo mam życie prywatne.
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~arskiozan [2.137.134.*]
    Szanowny , pepe , PiS miał wizję - ok. Ta wizja jak wrzód na plecach uwierała aktualnie rządzących. Ci mają też wizję:
    WSZYSTKO ODWROTNIE JAK PiS. Potężna droga do katastrofy. Dyskusje ,co zrobili i co mają zamiar zrobić, nie
    mają sensu. Kadry uśmiechniętych to bardzo krótka ławka. Doświadczamy tego w naszych inwestycjach. Ło matko!
    dziadek Olechnowicz w zarządzie Energi. On już nie rozróżnia oleju od wiatraka. Jego nominacja to ukłon w strnę Pomorza.
    Gdyby Orlen miał decydować co dalej z Energą to nie zrobił by nic. Fąfara nie wie jak się ustawić.Każda decyzja
    na dziś to sprawa prokuratorska jutro. Cała ta grupka stoi jak grupa saren i wietrzą skąd wieje wiatr i jakie zapachy niesie.
    Trzeba się uzbroić w cierpliwość, aż potencjał Energi wystrzeli jako wynik zmieniających się układów.
    Może to być szybko ,albo trochę póżniej.
    Pozdrawiam
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~Ambroży [78.9.135.*]
    @Pepe

Mieszkanie 0% ci się marzy ?
    to uważasz za strukturalne rozwiązanie problemu mieszkalnictwa?
    serio?

reforma sądownictwa zablokowanego przez Ziobrystów w rok po objęciu rządów?
    z anżejem na stołku prezydenta?

reforma służby zdrowia, energetyki i co jeszcze ?

wszystko co pisiory zniszczyły i rozgrabiły naprawić w rok?

niby wiedziałem z kim mam do czynienia ale przebiłeś dno ...
    Nic się nie da bo pieniędzy nie ma I nie będzie w sprawie energa i nie energa. A w rok to można już dużo zrobić trzeba tylko zacząć coś robić
    @Xyz
    Obniżenie wieku emerytalnego,zapora na granicy,niewpuszczanie lekarzy i inżynierów z DE.odkup PZU I PEKAO.obniżka CIT dla spółek na 9%,obniżka PIT na 17% przed nowym ładem,zniesienie limitów na endoprotezy,badania MRI i CT oraz wizyt w specjalistyce,mało?
    A PO jak miało Bronka to g...zrobili

Naprawdę uważasz obniżenie wieku emerytalnego za sukces? To chyba było prosto zrobić, tak jak rozdawać pieniądze. Ja jestem patriotą i uważam to za tragedię dla gospodarki i mojej ojczyzny.
    Zapora? - obecna władza mocno ją ulepsza.
    Odkup PEKAO i PZU? Spółki SP trzeba prywatyzować dla poprawy efektywności gospodarki a nie hodować w nich gorszących swym zachowaniem nominatów władzy!
    Obniżki podatków, gdy grozi nam wojna i trzeba wydawać setki miliardów na modernizację armii to skrajna nieodpowiedzialność.
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~darek [83.28.90.*]
    za pis-u "kalesony" dla WOT kupowały ssp,to jest dopiero zenada
    https://www.gov.pl/web/aktywa-panstwowe/spolki-skarbu-panstwa-wspieraja-funkcjonariuszy-na-granicy
    A teraz Owsiaka 1pln od kawy.poza tym kto jak nie państwowe pieniądze powinny iść na wojsko,policję WOT.
    Tak właśnie uważam i zgadzam się z Pepe że PiS miał wizję rozwoju kraju
    Jak ktoś chce może pracować do 70tki.ja nie chcę
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ptak1234 [89.64.102.*]
    Dnia 2025-01-26 o godz. 14:33 ~Xyz napisał(a):
    > Jak ktoś chce może pracować do 70tki.ja nie chcę

I tak większość pracuje dłużej jak może
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~Xyz [185.22.138.*]
    Ale to jest wybór ,a nie przymus.
    Ulepsza zaporę której wcześniej była przeciw itd.itd
    Bielecki powiedział w kiedyś w wywiad,ie że sprzedaż PEKAO była błędem więc......a poza tym to są spółki strategiczne podobnie jak Orlen, PZU,energetyka i uważam że SP powinien mieć 51%
    Toż jak PiS kupował f35 o Abramsy to była megalomania.....a teraz to super zakup.podobnie że sprzętem z Korei....
    Aha i zapomniałem dodać że twórca chorego pomysłu 500 plus był Donald,tak mówili ludzie z PO
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~Bos [31.61.182.*]
    Misiek. to ty ? .Atak z ciekawości.dalej jesteś z Antonio
  • Re: Nasz wiceprezes za liście Autor: ~Pepe [91.233.115.*]
    tak dla przypomnienia
[x]
ENERGA 4,55% 17,48 2025-11-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.