Poczytaj o innych zablokowanych wydawcach przez steam. To wcale nie jest tak że te gry za każdym razem udało się ponownie opublikować. Ludzie się boją, a na ten moment spółka wypuściła kiepską grę i ma 20% zysku w grze innego producenta. Aztecs aktualnie umarł.
Spada bo ludzie myśleli, że gra może nie będzie hitem ale pozwoli spółce zarobić. Nic się nie zmieniło bo gra jest a to pierwszy nowy dochód spółki od końca 2021 roku a każdy pieniądz, choćby niewielki pozwoli na bezpieczniejsze funkcjonowanie i robienie czegoś nowego. Ja bardziej myślę tu o kolejnym klocku do portfolio, można na podstawie tej gry niewielkim kosztem i nakładem czasu zrobić coś nowego, innego, byle nie przez 3 kolejne lata. Tak samo jest z Aztecami, można zrobić kowboi, rycerzy czy kosmitów. Zobaczcie jak powstał Permafrost, pół roku i grywalne demo ale mają bazę na której budują. Sam liczyłem na 10k w 72h ale pewnie nie będzie połowy, choć firma pisze, że działają. Zobaczymy.
Permafrost demo powstało tak szybko bo jest robiony w UE5, a nie Unity. To jest najlepsze narzędzie do robienia gier, ale tylko i wyłącznie opłaca się robić w nim gry w których chodzisz jakąś postacią. Citybuildera nie opłaca się w nim robić. Co więcej, może i demo permafrost powstało szybko, ale pełna wersja na pewno tak szybko nie powstanie. Sztuką w UE5 jest dobrze zoptymalizowac grę, w przypadku małego terenu i małej ilości funkcjonalności to jest łatwe, ale gdy gra się powiększa to coraz trudniej uzyskać dobre osiągi i czasami trzeba nawet przebudowywać projekt od zera, bo poprostu komp nie wydala. Bawiłem się trochę w UE5 :)
Kf co do twojego wpisu "Poczytaj o innych zablokowanych wydawcach przez steam. To wcale nie jest tak że te gry za każdym razem udało się ponownie opublikować.", jeżeli developer był wydawca to oczywiste że nie opublikuje do momentu aż steam mu odblokuje konto, ale tu sytuacja jest zupełnie inna. Wydawca może sprzedac prawa wydawnicze p2chill lub innemu wydawcy nikomu się nie opłaca, żeby gra nie została wydana. Zostanie wydana tylko pytanie w jaki sposób