• Ale zajxali wow Autor: ~Elczapo [83.12.16.*]
    Wow nawet ja optymista nie liczyłem na tyle.
  • Re: Ale zajxali wow Autor: ~speed [89.64.49.*]
    ja optymista na 5 procent wzrostu liczyłem . a tu w życiu bym się nie spodziewal ze tak przywalą.
    Słowacja dzięki zamkniętej inwestycji podwoiła zyski w grudniu więc kolejny kraj z którego będzie teraz regularna kasa.
  • Re: Ale zajxali wow Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Jest dobrze i przyszły rok może być rekordowy pod względem przychodów jeżeli nie będzie znów problemu w Kazachstanie.

Póki co mamy 3007 mln przychodów (3% poniżej dolnych widełek prognozy) i pewnie około 52-56 mln $ netto zysku (około 10% niżej). Jeżeli to wszystko jest już częściowo w cenie to też powinno być dobrze - ale jak wiadomo, droga zawsze pełna wybojów.

We wrześniu przyszłego roku jest niska baza i powinien być większy + r/r, może to będzie drobne miejsce na małą realizację, jeśli ktoś planuje długo trzymać.

Widać trochę osób już realizuje, można było na części akcji dobry zysk ugrać.

Przydałby się wolumen > 900k.
  • Re: Ale zajxali wow Autor: ~Elczapo [83.12.16.*]
    Zenon ale jaki problem w KAZ w 2025r che che - jeśli po 40% mieli mniej w 2024r to sądzisz że KAZ zrobi kolejne minus 40% nawet jeśli to z bazy mniejszej o 40%. Raczej przy takim tąpnięciu co raczej bylo fuksem i anomoalią bardziej spodziewam się wjazdu o 40% w górę. Pokój itp.Kosmos po mojemu jyż jest bo nawet ta marza zq4 na 8,33% jest do pobicia i 60 mln usd totalnie w zasięgu.
    Oby tak było :)

Ja po prostu jestem w 75% realistą i w 25% pesymistą.

Po co robić nie wiadomo jakie oczekiwania, wtedy masz i mniej zdrowy akcjonariat (bo nie rośnie jak miało) i bardziej chwiejny (bo jak to ze spada).
  • Re: Ale zajxali wow Autor: ~gall [94.154.17.*]
    co jak co, ale wolumen dzis bedzie przepotęzny, juz grubo ponad 600k akcji przemielonych, ciekawe na ilu sie skonczy i na jakiej cenie. BYCZY 2025 sie zapowiada
    Wiesz tylko powoływanie się na KAZ jest nie na miejscu bo jeśli mieli 160 mln q2 2023r i 88 mln w q2 2024r to sam widzisz 40% z 88 to raptem 30 mln a nie 70 mln jak było wq2. Jeśli coś dobiło o 40% to raczej będzie odbicie nawet jeśl to zdechły kot.Owszem w q1 na Kaz jeszcze nie było takiej dziury i moze troszku bruździć ale inne rynki prą w tempie takim ze to raczej nie jest problemem w q1 bo w q2 to stawiam ze w Kaz będzie mocne plus r/r przy takiej zwale z q2.
    Co do przychodów za q4 2024r czyli 925 mln usd sądzę że jest możliwe wykonanie prognozy - 30 mln jeśli przy 32 mln usd mniej i q4 2023 z marzą 8,33 zrobili 27 mln. Koszty finansowe będą na pewno mniejsze.
    Wskaźnikowo to tez wygląda juz pięknie wk 23 ziko i c/z 4. Dywidenda 11%.
[x]
ASBIS 1,23% 28,00 2025-10-08 17:02:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.