• STX zobaczcie sobie wykres od 2007 roku Autor: ~Badziewiak [91.94.194.*]
    konsekwentnie w dół
    nawet odbicie z historycznie największej bessy mu nie pomogło
    likwiduje firmy zajmującymi się przetargami a teraz budową dróg
    a gadanie anali z początku roku o tym, że to będzie spółka hit na 2009 r to tylko po to by grubasy mogły z tego papierka wyjść
  • Re: STX zobaczcie sobie wykres od 2007 roku Autor: ~Spekulant [87.206.22.*]
    Trend jest spadkowy wiec nie mam pojecia pod co mozna kupowac? Tyle spolek jest juz w trendzie wzrostowym i rosna po 20 %
  • Re: STX zobaczcie sobie wykres od 2007 roku Autor: ~Kanadol [216.154.23.*]
    J jeszcze raz powtarzam, czas pokaze:), co makarony mysla to nikt z Was nie wie:).
    Spekulowac to sobie mozna na rozne fronty, ale ogolnie spolka ma bardzo mocne fundamenty, wiec to jest tylko kwestia czasu przed silnymi wzrostami.
    Niech tylko wlosi oglosza ze maja zamiar zwiekszyc udzialy w Stalku to ostro up, a czy to zrobia nikt do konica nie wie:).
  • Re: STX zobaczcie sobie wykres od 2007 roku Autor: ~Kanadol [216.154.23.*]
    Na dzien dzisjeszy, po ostrych wzrostach na swiatowych gieldach powinna kosztowac w okolicach 5 zeta:).
  • Re: STX zobaczcie sobie wykres od 2007 roku Autor: ~Spekulant [87.206.22.*]
    Analiza zyczeniowa zawsze sie zle konczy. Jak przyjda spadki na gieldach STX bedzie kosztowal 50 gr. Zaklad?
  • Re: STX zobaczcie sobie wykres od 2007 roku Autor: ~ewek69 [77.112.146.*]
    Wielki znawco StalExportu pewnie byłeś u wrózki. Moja szklana kula nie powiedziała mi że STX ma kosztować 0,5 zł

pozdrawiam ewek69
  • Re: STX zobaczcie sobie wykres od 2007 roku Autor: ~pirado [87.207.63.*]
    Ta spółka nie ma strategii działania,najlepszym dowodem -to wykluczenie z wszystkich przetargów w których startowała. od 2010 kończą sie przetargi- i skąd dalsze pszychody ?
  • Re: STX zobaczcie sobie wykres od 2007 roku Autor: ~rjeka [83.131.39.*]
    Ojciec w 1987 roku wykonywał robotę budowlaną w jakiejś wsi pod Warszawą w kościele. Miał wtedy firmę budowlaną, wiadomo zatrzymał się z pracownikami w parafii w pokojach. Roboty trwały parę miesięcy, wiadomo zaznajomił się z proboszczem. Za każdym razem jak wyjeżdżał do domu, to dostawał od księdza wielki 15kg okrągły ser - parmezan. Po 3 wyjazdach w domu mieliśmy 45kg parmezanu. Postanowił spytać księdza czemu akurat parmezan. Okazało się, że te porąbane makarony, w ramach pomocy ludziom i dzieciom z kraju bloku wschodniego, wysłali 3 tiry parmezanu (około 60 ton) z czego jeden trafił właśnie do tej wsi. Każda rodzina ze wsi i okolicznych gospodarstw otrzymała po serze. Ile mogli zjeść tego parmezanu? Nie mam pojęcia, ale zapewne niezbyt dużo . My 45kg jedliśmy 3 lata 5 osobowa rodzina i rozdaliśmy jeszcze przynajmniej 1/3 z tego co mieliśmy. Jedliśmy tak często, że parmezan zjadłem dopiero następnym razem na studiach (a miałem wtedy 10 lat). Pizza z parmezanem, zupy, kotlety z parmezanem, kurczak z parmezanem, kanapki, sałatki, penne, warzywa, zapiekanki, chyba jadłem wszystko co można było jeść z parmezanem a także co się z parmezanem nie je. Ksiądz rozdał ponad 700 serów typu parmezan poszło do okolicznych wsi nawet i znajomych księży. Zostało mu prawie 2 razy tyle serów co rozdał i biedak nie miał co zrobić. Mieszkańcy nie chcieli już ani jednego sera. Zaczął karmić świnie tym parmezanem. Po prawie półtora roku parmezan został zjedzony zanim spleśniał całkowicie.
    --------------------------------------

Czy te makarony mają zdrowo pod sufitem wysyłając do PL w czasach komuny 70 ton parmezanu w ramach pomocy? Zamiast nie wiem ręczników, słodyczy, innej spożywki, chemii, zabawek, przyborów szkolnych? Jak mają takie myślenie makarony, to współczuję. Osobiście kupiłem STX po 1,86 potem 1,91 i 1,95. Spadło na 1,4 potem była podbitka ma 1,8 i wysypałem wszystko co miałem z lekką stratą. Z nimi raczej biznesu nie robić. Tyle opowiadania :)
  • Re: STX zobaczcie sobie wykres od 2007 roku Autor: ~ewek69 [77.112.87.*]
    Oto dalsza częsć historri sera parmezan.....
    Jak podawało radio TOK FM w dniu 30 lipca 2009r. Motocykliści na swych rumakach ustawiali sie w kolejce przed wjazdem na odcinek płatnej autostrady protestowali ze muszą płacić tak wysokie opłaty za przejazd. Przed bramkami stał samochód ciężarowy i rodawał kanapki z serem parmezan. Kazdy motocyklista dostawał po 3 kanapki z serem parmezan. i dopiero w jezdzal na płatny odcinek to był ich protest zbyt wysokim połatom za przejazd

proponuję słuchać radia TOK FM. Jest tam nadawany program który nazywa się EKG (Ekonomia, Kapitał, Gospodarka). i stosować się do wskazówek redaktorów. W programie tym mówi się też o firmie STALEXPORT jako wiodądej w branży budowlanej.

Zyczę przyjemnogo słuchania stacji TOK FM i jedzenia kanapek z serem parmezan
    .
[x]
STALEXP -1,32% 2,98 2025-10-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.