• Powód wyjścia Autor: ~Seler [94.254.236.*]
    Jest taki, że spółki zapłacą sporo siana ja utrzymanie KNF, dlatego wiele z nich chce się ewakuować z GPW. Polska kraj myślący, że jak dowali się podatków, to będzie lepiej
  • Re: Powód wyjścia Autor: ~Max [37.31.152.*]
    Pisałem już wcześniej o tym , że im się nie opłaca być na GPW , za duże koszty i konkurencja ma wgląd co robi spółka . Praktycznie za cały zysk z 24 zdejmą spółkę .
  • Re: Powód wyjścia Autor: ~Damage [31.0.51.*]
    Nie robi się skupu przy takim zaangażowaniu jak teraz i w takim tempie jak tutaj żeby nic z tego nie wynikało. Max za dwa tygodnie obstawiam wezwanie po resztę akcji
  • Re: Powód wyjścia Autor: ~Bosko [37.31.10.*]
    Bzdury żadnego wezwania nie będzie prędzej się pojawi inwestor co będzie miał 5 procent akcji i on tak łatwo nie odda akcji oddawajcie dalej akcje za grosze lub wierzcie w takie bajeczki
  • Re: Powód wyjścia Autor: ~Bosko [37.31.10.*]
    A kto Ci powiedzieli że spółka wyjdzie z giełdy bujdy niedługo się okaże kto też skupuje by mieć 5 procent spółki co też skupuje i wtedy lipa bo sprzedałeś za grosze
  • Re: Powód wyjścia Autor: ~sped [91.212.223.*]
    Gdyby ktoś inny skupował na podobną skalę jak prezes to było by to widać w wolumenie a tego nie ma. Prezes odpowiada za ok 50-70% dziennego wolumenu a dodatkowo spółka skupuje dziennie po prawie 30 tyś akcji to daje ok 20 % wolumenu. Nie ma juz miejsca dla innego dużego gracza. Reszta to drobnica. Jedyna szansa na to że spółka pozostanie dalej na GPW to przejęcie innego podmiotu w zamian za akcję ale dlaczego miałby prezes własne akcje oddawać to nie wiem. Rozumiem przejęcie za akcje spółki ale ich jest lekko ponad milion to troche mało.
    Tak więc wg mnie wszystko zmierza to rychłego opuszczenia tego parkietu.
  • Re: Powód wyjścia Autor: ~Max [37.31.142.*]
    Dla sypacza coś nie mogą się skończyć akcje , ładnie ktoś nazbierał i się dogadał z głównymi na odbiór .
    Też jestem tego samego zdania a dzięki temu że dużo akcji wymienia się poniżej 5.58 to jest coraz więcej chętnych na ustawianie się w arkuszu poniżej tego poziomu. Tak więc część wystraszonych odda szybko akcje i będzie szczęśliwa że prezes kupił od nich akcje po 5.40- 5.60. Tak się pewnie skończy ta historia bo do tego poziomu zbierze te brakujący 1mln akcji.
  • Re: Powód wyjścia Autor: ~Martyna [89.77.10.*]
    Sprzedaj wszystko i nie będziesz miał dylematu czy wyjdzie czy nie wyjdzie?
    Dziękuje nie spieszy mi się poczekam najwyżej oddam w przymusowym wykupie za nie mniej jak 5.58 aktualnie. Ten poziom jest dla mnie ok choć wolałbym żeby to było więcej. Czasu (akcji) nie zostało wiele tak więc mogę poczekać.
  • Re: Powód wyjścia Autor: ~Xyz [188.33.224.*]
    Co to za poziom 5.58 o którym mówisz? Dlaczego przymusowy wykup ma być nie mniej niż ta cena?
    Bo to jest największa kwota za którą prezes kupił akcje w przeciągu ostatnich 12 miesięcy. i mniej więcej do stycznia 2026 ona będzie obowiązywać. Chyba że prezes zechce drożej kupić akcje.
    nie kwota a cena za jedną sztukę.
    Ok, dzięki za wyjaśnienie! Rozumiem, że przy przymusowym wykupie bierze się właśnie tą, maksymalną cenę a nie średnią z ostatnich 3 miesięcy?
    Średnia byłaby gdyby prezes nie kupował akcji , ale brał z rynku to wtedy liczy się najwyższa cena za jaką płacił za akcje w ciągu 12 miesięcy
    O.k. Dzięki za wyjaśnienie
  • Re: Powód wyjścia Autor: ~Seler [91.215.44.*]
    I takie rzeczy można ominąć, więc nie muszą kupować za te 5.58.
    Tak czy siak kwestia pół roku i spółki nie będzie na GPW
  • Re: Powód wyjścia Autor: ~agnieszka [31.0.60.*]
    Będą skupywać dopóki ulica oddaje a wezwanie może być na jesień po wypłacie dywidendy ale kurs może być z 10 zł bo ulica nie będzie miała akcji a ja mam i trzymam do końca wóz albo przewóz
    Brakuje im 1% głosów , więc po co mają się dzielić z ulica dywidendą , jak mogą wszystko dla siebie mieć .Fakt że już można poczekać do końcowych rozstrzygnięć .
    Max myślę że tyle kasy rodzina M nie ma poczekają do jesieni a teraz skupią tyle ile mają kasy i ulica oddaje po 5,40
    Nawet jak nie mają to mogą pożyczyć i tanio sciągnąć resztę akcji . Za zysk z 2024 spokojnie spłacą pożyczkę .
    Po skupie akcji własnych i osiągnięciu 95% głosów na rynku zostanie 4 miliony akcji , więc myślę że mają przygotowaną kasę na to
    To jest wielce prawdopodobne ale po co robić porozumienia jak sypią akcjami w tym tempie do marca będą mieli 99% akcji i pytanie co zrobią czy dywidendy czy porozumienia i wyjście z gpw
    Czy orientujesz się czy jest jakiś graniczny dzień skupu przez Właściciela związany z dniem publikacji raportu wynikowego?
    Obowiązuje okres zamknięty 1 miesiąc dla zarządu i prawdopodobnie dla Andreasa bo pełni funkcję audytora o zna wyniki finansowe ale nie mam pojęcia co z podmiot powiązane z Andreasa czyli BV
    Oki, dzięki Agnieszka
[x]
DMGROUP -1,03% 2,88 2025-12-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.