• Wiecie gdzie leży problem WXF? problem to akcjonariat ...... Autor: ~usmiany po pachy [87.205.135.*]
    Jeden przez drugiego przekomażacie się kto za czym stoi ,kto kupuje ,kto sprzedaje itd. Prawda jest taka,że sami dołujecie i blokujecie kurs spółki.Dodatkowym czynnikiem jest wręcz maniakalne spojrzenie na ATX. Każdy zapomniał jednak skąd ta spółka ruszała na samym początku i z jaką ceną.Same grunty,hotele sa droższe niż ta cała kapitalizacja, ale co tam.Grunt,że ATX spada to i u nas musi,tyle samo albo troche więcej. Najpierw na fali wzrostów giełdowych prześcigacie się jeden z drugim,kto ile kupuje a potem na korekcie giełdowej sypiecie swoje akcje kupione na górze.Ot,to cały akcjonariat.
    Najwazniejszym jednak czynnikiem dla wzrostów czy spadków jest ATX - nie ważne co na giełdzie i ile do góry,ważne że we Wiedniu stoi ,więc i u nas musi stać.
    Zwalilibyście nawet do 0,50 groszy tę spółkę bo we Wiedniu spada,zapomnijąc po ile kupowaliście na debiucie.Ale co tam,grunt,że sprzedałem. To podejście prawdziwego inwestorka.
    Powinni nagrac komedie na podstawie akcjonariatu Warimpexu,który jest fenomenem tej GPW. W piękny sposób sami sobie blokujecie kurs akcji ,jeden kupujac,drugi wywalając.Codziennie robicie to samo i niedługo obudzicie się przy 2 zł lub nizej z tym podejsciem.Oby nie!
  • nie wiesz o czym piszesz! Autor: ~jack [94.72.116.*]
    Może i zwalamy u siebie ale w Wiedniu chyba nie.Tak naprawdę duży fund może podbić cenę 20 000.szt. w ciągu 1.min. o 100% lub o 50% zwalic.
  • Re: nie wiesz o czym piszesz! Autor: ~uśmiany po pachy [87.205.135.*]
    Dokładnie tak,ale nie 20 000 szt bo nie wierzę,by niżej nie czekały podobne ilosci do kupna (w ukryciu oczywiscie). Cena 8,50zł za walor jest atrakcyjną ceną i do zakupów długoterminowych idealną ceną.Kiedy kupowac jak nie teraz!? Akcje sa pieknie zwalone od debiutu,wystarczy popatrzec na wykres z 2 lub 3 lat, tam widac jak mocno skorekcona spółka. Ten wzrost z ceny 4,50zł na 8,50zł to nic,mało kto zarobił.Fundusze kupiły napewno tanich akcji,ale nie po to by wywalić szybko.Liczą na ceny o wiele wyższe, np- 50zł i wyżej. Jestem przekonany,że juz ci co mieli sprzedać (a kupowali własnie przy 5 zł) to juz wywalili,akcjonariat sie juz wymienił na nowych graczy. Cena 8,50zł została szybko zaakceptowana i z tego poziomu lecimy na 32 zł. Tak to widze,ale niestety nie umiemy wykorzystac sytuacji na giełdzie,przekomażamy sie tylko i blokujemy kurs. Ciekawe co sie wydazy gdy przyjdzie krótka korekta na rynku?- na ile spadniemy wtedy? Mądry akcjonariat doskonale powinien sobie zdawac sprawę,że kurs nie powinien spasc o ani centa.No ale, postrachanych nie brakuje i przy korekcie sypią szybciej niz kupili.Rozumiem gdyby debiut był na 10zł i poziom ten był juz kilka razy testowany,wtedy może spadac z 8,50zł niżej lekko.Jednak tutaj od początku,gdy WXF jest na giedzie kurs dołuje i jest non stop poniżej 70% strat. Nawet nie doszedł do połowy z debiutu,gdzie trupy giełdowe prawie ze odrabiały straty,niejednokrotnie nawet z nawiązką. Zarząd też jest do bani i oszukał inwetorów-taka prawda niestety!
  • Re: nie wiesz o czym piszesz! Autor: ~dds [77.253.247.*]
    Wszystko ładnie pięknie opowiadasz tylko że ludzie mają dużo akcji w które wpakowali się na górce i teraz myślą aby coś troszkę podskoczyły i chcą wyjść z chybionej inwestycji. Większość akcji śmiga w górę a warimpex się kisi bo ludzie chcą z niego wyskoczyć i tworzy się koło zamknięte co ja widać nie służy kursowi
  • Re: Wiecie gdzie leży problem WXF? problem to akcjonariat ...... Autor: ~do dds usmiany [87.205.134.*]
    Z pełnym szacunkiem "dds",ale ludzie, którzy kupowali na debiucie i na górkach (jak to ładnie nazwałes) nie chcą wywalac akcji po 8 zł. Chyba,że ja zle rozumuje słowo "górka" i dla Ciebie górka to 10 zł skoro tak chcą wyrzucić przez wzgląd na złą inwestycje. Owszem, kto przypuszczał ze tak się wydarzy z WXF - mało kto był w stanie przewidzieć taki bieg sytuacji.Kupowali od debiutu i lekko powyzej. Reszta poniże to już nie górki,lecz kupowane niżej niz debiut,na korekcie. Teraz patrząc to jasne,że 30 zł i nawet 20 zł wydaje nam sie górką nie do przeskoczenia na dziś.,ale ja patrzę cały czas od debiutu.
    Nie wiezrzę by ludzie czekali na 10,15zł i hurtowo wywalali bo to nie trafiona inwestycja.
    Moim zdaniem,kto miał wywalić to już to zrobił.Kto niecierpliwy i załamany to już oddał akcje i pogodził sie ze stratami.Wytrzymujac tak długo na Waripmexie od debiutu,nie wierzę by oddawali pare złoty wyżej.Oddadzą,ale może przy 35zł i wyżej.Tak uważam.
    Nie róbmy komedii,że 8,50zł to drogo itd.
    Teraz się kupuje te akcje i czeka na 30-40zł. Wielu tak robi.Widac to po dziennych sesjach,gdzie skupuja każdego dnia po ponad 10 000szt akcji. Przez tydzieć nasz 60-70 000szt akcji skupione.Jeszcze z miesiąc i nie będzie komu grać na tej spółce.
  • Re: do----usmianego Autor: ~tom [83.24.20.*]
    ......cóż ...masz całkowitą rację......./ ja już kupiłem i będe czekał dotąd aż zarobię 500 % !!! i to na tyle...........cieniasy......
  • Re: Wiecie gdzie leży problem WXF? problem to akcjonariat ...... Autor: ~polatach [83.7.153.*]
    usmiany ja tez tu juz jestem od czwartku
    takich okazji jest malo
    tez sie usmiecham i bede dokupywal ale na wzroscie
    pozdr
  • Re: Wiecie gdzie leży problem WXF? problem to akcjonariat ...... Autor: ~do polatach uśmiany [87.205.141.*]
    Witam Cie przyjacielu!Znam Cie z róznych spółek i skoro wybrałeś akurat Warimpex to nie przypadek.Bardzo mądra decyzja. To cholernie niedowartosciowana spółka i da bardzo fajnie zarobić.Ci co trafią z tą inwestycją w dniu "narodzenia ponownego" na giełdzie (silne odbicie) to bedą uhahani do łez! Wole juz mieć te akcje niż potem kupowac na górkach itp.Potem to inni będą sie martwic by kupić,ale juz o wiele wyżej. Czuję,że własnie powoli rodzi sie nam bardzo fajna spółka na GPW,do "tańca i różańca" (jak to się mawia potocznie).Stąd też decyzja o zakupie,mam tego trochę. Niedługo kolejne zakupy,ale czekam aż spróbują zwalić (zaspekulowac na spadki). Nie interesuje mnie 1000szt akcji bo szkoda na prowizje,ale juz pare kilo,to tak.Jestem pewny a nawet przekonany,że to dobra inwestycja,która szybko da mi 300% zysku.Jak nigdy.Pozdrawiam
  • Re: AKCJONARIAT ----robi się coraz bardziej dobrany :)... Autor: ~yeti [83.24.16.*]
    hmmmm WITAMY --- byłego akcjonariusza ponara wadowice.............coraz więcej znanych osób tutaj.......................aż robi się miło :) CZY JUŻ JESTEŚMY WSZYSCY ----TYLKO W DOBOROWYM TOWARZYSTWIE??? NARESZCIE ;) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[x]
WARIMPEX -0,76% 2,62 2025-09-19 16:41:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.