Moim zdaniem warto posiadać w portfelu. Wycena śmieszna. Niski free float I dodatkowo c/wk około 0.6 moim zdaniem lekko 5-6 zł powinien kosztować. Czekam na wyniki
przeczytaj przemku ostatni raport zwroc uwage na pozycje dochody przypadajace na udzialy niekontrolujace ( strata 74 tys) i pomysl o tym twoim cz i zrozumiesz dlaczego kurs jest jaki jest
Zrozumiałem to tak, z udziałów nie kontrolujących ,wypłacili 50 gr dywidendy/akcję ::)) i teraz też się szykują do wypłaty dywidendy ,pytanie ile. A jak poruszyłeś temat,to wyjaśnij ,co to są te udziały nie kontrolujące i jakie one mają znaczenie,bo ot taka lipna rubryka.
rozkoszny z ciebie przemku trzpiot ot taka rubryka i z udzialow dywidende wyplacili naprawde myslisz ze twoja wiedza jest odpowiednia coby inwestowac? lopatologicznie wytlumaczyl ci kolega wyzej szczegolowo i tak nie pojmiesz z twoja wiedza
Zrobili tak, ktoś im tak doradził. Nie jest to zabieg skandaliczny czy jakiś masakralny - od1993. Fajnie, że tą dywidendę wypłacili sobie i akcjonariuszom w raczej rzadkiej wysokości jak na GPW kwotę. Ja akurat sobie podbierałem spółkę w grudniu i teraz też dobieram, choć fizycznie nie spodziewam się fajerwerków w tym roku, czego się spodziewam dalszego stabilnego rozwoju z uruchomieniem nowego zakładu. Czy cena za tym podąży - hmm, ktoś tu ma dużą część ff więc może sobie robić co chce. Spółka ma swoją strategię i rozwija się organicznie. Oczywiście odrzucam tematy w stylu Indie jako melodie dalekiej przyszłości.