Widać, że nic nie rozumiesz - pgeer produkuje 41% en. elektrycznej w kraju. A w rynku OZE posiada zaledwie 10%. Tak to miliardowe inwestycje w zeszłych latach się prezentują. Gdy każdy pchał w oze, to pgeer odgrywał 'cnotliwą Zuzannę'...
To powiedz mi kolego np. w co "pchał" TPE lub ENA - bo ja do nich porownuję gdyż te papiery rozpoczely hosse a PGE nie wiedziec czemy jest cały czas w bessie ( mimo ze do wczoraj miał nawet wyzsze ratngi niż TPE i ENA a dzis ma albo taki sam albo nadal wyzszy) . Cały czas uwazam ze to czysta spekulacja i nic wiecej i staram sie to udowodnic
Shorty mają pełne pampersy. Tylko jeden fund musi odkupić za ok 70 milionów zł. Zbili kurs 20% ale jak kurs ruszy to jednego dnia może być +30% albo i więcej.
Cały problem w zarządzie że nic nie robi by kurs zaczął rosnąć.
Ale doczekamy się szybciej niż się większości wydaje.
Nie wydaje mi się żeby oni byli naiwni i nie mieli pewności w swoim działaniu, wiedzą co robią. Piszesz z taką pewnością siebie. Ja będąc w biurze maklerskim, przy mnie makler przekonywał a to było parę lat temu, że on widzi że kapitał wychodzi z USA do Europy, niestety pomylił się. Ale po co pisać o wzrostach 30%, na jakiej podstawie? że mają do kupienia tyle akcji i zakładasz ze kupią powyżej 6zl? A może np jest ktoś kto pilnie chce się pozbyć pge, a oni chętnie kupią duże pakiety od niego i to w cenie nie takiej jakbyśmy chcieli żeby była na rynku. Nie wydaje się żeby byli tacy naiwni. Po prostu dajesz nadzieję komuś kto to czyta, a to nie jest w porządku
Widać, że jesteś zacietrzewiony. Enea np. pchała się w kupowanie prądu na giełdzie omijając haracz za CO2 szerekomii łukiem, w odwroności do cnotliwej Zuzanny. ETC. ETC.