promocja na całego, aż oczy przecierałem, cytuję "Nie sprzedaję akcji spółki, a wręcz je dokupuję", mówi Filip Granek
"jak długo testy u naszych partnerów mogą potrwać. Nie wykluczamy jednak, że jeszcze w tym roku może zapaść decyzja o kolejnym wdrożeniu przemysłowym", czyli rok nudów
"widzimy duży potencjał w prowadzonych pracach nad multigłowicą, która będzie w stanie nanosić równolegle osiem różnych materiałów zamiast jednego", cuda panie kochany potrafimy wszystko
To stwierdzenie świadczy o całkowitym braku zrozumienia XTPL wobec branży. Dlaczego akurat 8? Wiele firm działa w oparciu o 2 (przewodzące/nieprzewodzące) lub maksymalnie 3, ponieważ pracują z diodami LED. Już teraz mają z tym trudności. A teraz 8? To nie ma sensu...
Marcus może byś otworzył konto na Linkedin (XTPL i Granek) mają tam swoje konta i zapytałbyś u źródła na nurtujące cię pytania mógłbyś zaprosić nawet widelca, myślę że nie tylko ja byłbym ciekawy takiej konfrontacji. Wielu potencjalnych inwestorów wyrobiło by sobie zdanie o tej spółce, wszak obaj wykazujecie sie znajomością tematu.
Oglądałem przed chwilą wywiad. Bardzo ciekawy, trochę kulisów początków XTPL. Pozytywny człowiek widać że wierzy w swój projekt. To jest jedna z nielicznych historii, gdzie Polak (naukowiec) WRÓCIŁ do Polski i chciał robić coś w swoim macierzystym kraju i jest dumny że XTPL jest Made In Poland. W przeciwieństwie do większości, którzy robią kariery (i setki mln $) na obce firmy i obce gospodarki.
A my tu jak zwykle nad tym ubolewamy, ale jak już znajdzie się taki człowiek to lubimy krytykować, obrzucać inwektywami i rzucać oszczerstwami. Polskie piekiełko jak to mówią. I jak ma być dobrze w tym kraju, gdzie mniej jest ludzi którzy chcą COŚ robić, a więcej co tylko potrafią gadać i krytykować.
Przez taką mentalność banan zostanie bananem… jeśli XTPL zbankrutuje to będzie to nazwane przekrętem i wydojeniem inwestorów a jak wyjdzie to pewnie XTPL przeniesie się na giełdę za granicę