Wiem, bo obroty mizerne na spadkach, więc shorty sypią, tylko, że już rok czekam na to wielkie wybicie na +20k i za każdym razem jak już rośnie to objawia się nowy szortujący i wszystko bierze w łeb. Ot codzienność giełdy
Ja oddałem na 16400 i teraz każdy tysiąc jak spadnie dokupuje taki sobie sposób znalazłem od roku jestem na lpp i zaczynam rozumieć o co kaman tez latem patrzyłem jak kurs spada i nie reagowałem błąd trzeba grać razem z shortami
Myślałem o tym samym, ale znając życie jakbym oddał teraz po 16.400 to by wywaliło na 20+, takie moje szczeście na giełdzie, dlatego się kiszę i patrze jak szorty to rozgrywają
Według mnie będzie żarło po 20 pewnie zarząd zrobi jakaś
konferencje to jest dobra spółka 25 rok bedze super dlatego shorty chcą uwalić kurs żeby tanio się obkupic
Dnia 2025-01-13 o godz. 12:05 ~Fisher napisał(a): > Według mnie będzie żarło po 20 pewnie zarząd zrobi jakaś > > konferencje to jest dobra spółka 25 rok bedze super dlatego shorty chcą uwalić kurs żeby tanio się obkupic
Nie fantazjuje Fisher z tym 20 tys. za akcję. Robisz złudne nadzieję koledze Mes i sobie samemu. Ale trzeba być obiektywnym i stwierdzić, że LPP to bardzo dobra spółka ale największe, wręcz niewiarygodne wzrosty LPP ma już za sobą. Od momentu debiutu ok. 20 lat temu kurs wzrósł z 40 zł do 18 000 zł czyli ponad 400-krotnie co jest niesamowitym wynikiem. Spółka nigdy nie przeprowadziła tzw. splitu akcji Ale trzeba pamiętać, że wskaźniki C/Z i C/WK są już bardzo wysokie. Jest taka mądrość, która pasuje do LPP: "drzewa nie rosną do nieba".
Ten split akcji to też zasługuje na swoją opowieść, prezesowi się podoba, ale dla akcjonariuszy oznacza to ni mniej ni więcej, że będą rozgrywani przez fundy i to stosunkowo niedużym kapitałem, bo przecież shorty porównując do swoich budżetów i capów z ameryki to inwestują tutaj grosze i bujają całym wielkim Wig20, homebias chyba trzeba po prostu wyleczyć w tym roku i nie wyjść raz na zawsze z tego pożal się Boże poletka pozującego na giełdę papierów wartościowych.