Na samej przecenie aktywów w wyniku wzrostu wartości akcji Energopolu, który zaczął dopiero swój marsz do góry, Jupiter zyska kilkanaście mln złotych nie mówiąc o perspektywach tych firm w najbliższym czasie.
ale ta firma to knot wig 20 prawie 5 procent a tutaj taka padaka wydaje mi sie ze to byla podbitka w ost dniach ktos wychodzil skoro mialo by byc tak dobrze to czemu odwolali wyniki na 2 q??????????????????????
nie zawsze ale bardzo często ten "ktoś" kto wystawia pakiety na sprzedaż robi w celu zaniżenia kursu abym mógł ładnie sobie dokupić tuż przed wystrzałem, ponadto prócz napisanego powyżej 30% udziału akcje na dzień dzisiejszy są o 50% tańsze niż wartość księgowa i jest zysk wykazany za I kw. 50mln.!! - na dwoje babka wróżyła, mi intuicja mówi, że jupiter wystrzeli
Celowo dziś był zbity kurs więc jutro jest okazja kupić akcje.Nie wiem czy ten co zbił kurs jest na tyle głupek który myśli że mu sypną akcjami? Kto myśli to nie bedzie sprzedawał akcje ewentulnie można dokupić .Spółka ma potężne zyski ,aktywa 1,7 miljarda zero kredytów i jeszcze szukają duraków by im sprzedawali akcje.
to inwestycje KCI Łobzów sppółki w której Jupiter ma pakiet 70% akcji wyceniane są na 1mld złotych, a strategia określona przez zarząd mówi o kilkukrotnym wzroście wartości Jupitera w przeciągu kilku lat
Nie podniecajcie się kursem Jupka , miałem go od paru lat i z perspektywą , że tylnymi drzwiami miał wejść JWC poprzez Energopol , i p.Moska przekroczył próg 5 % itd. jest to najgorszy papier na GWP.
może i z tych najgorszych co ja nazywam po imieniu że lubią się "szmacić", ale tu przecież nie chodzi o sentymenty a każda spółka nawet i ta zła ma swoje 5minut na giełdzie, na jupku ciąży za dużo DOBRYCH informacji i jutro będą również dobre wiadomości co do energopolu bo giełda je wyprzedziła widząc po wzrostach na nim, ryzyko zawsze jest, ja zaryzykowałem.
Do morii . Kupiłeś pewnie przed bessą i się dziwisz że kurs spadł,wszystkie spółki spadły .A teraz jest czas na kupowanie właśnie takich spółek które przynoszą duże zyski .Już nie długo raport za I półrocze i zobaczysz ile jest warta ta spółka.