"Zarząd LexBono SA z siedzibą w Tarnowie (dalej: Spółka) informuje, iż w dniu 9 stycznia 2025 r. działając na podstawie § 26. Ust. 3 Statutu Spółki podpisał w formie Aktu Notarialnego umowę, mocą której Spółka zbyła na rzecz podmiotu gospodarczego posiadaną nieruchomość gruntową zabudowaną budynkiem użytkowym o powierzchni ok. 150 m2, położoną w województwie opolskim. Nieruchomość została zbyta za kwotę 210 tys. zł.
Zarząd przypomina, iż nieruchomość ta została pozyskana przez Spółkę jako zabezpieczenie nabytej wierzytelności, w ramach podstawowej działalności operacyjnej związanej z pozyskiwaniem wierzytelności zabezpieczonych hipotecznie."
Ktoś wie ile jeszcze takich wierzytelności zabezpieczonych hipotecznie posiada firma?
Raczej niewiele, biorąc pod uwagę skalę ich inwestycji oraz fakt że to był pierwszy taki przypadek. Wygląda więc na to, że po raz pierwszy od kilku lat nareszcie miesiąc zakończą na plusie.
Dziękuję za odpowiedź, która kompletnie nic nie wnosi. Gdyby ktoś wczoraj rano zapytał, czy w ogóle spółka ma jakieś nieruchomości odpowiedziałbyś "raczej" i "biorąc pod uwagę"? Pierwsze w miarę pozytywne info od bardzo długiego czasu i nie wiadomo co dalej, więc zapytałem czy ktoś tutaj wie coś więcej. Bo to co jest "raczej", "prawdopodobnie", czy "biorąc pod uwagę" to sam mogę wymyśleć oglądając to co się dzieje tutaj. Wszystko byłoby standardowo jak na groszówki, straty, dodruk akcji itp. jednak dwie rzeczy mi nie pasują w tej układance dlatego szukam informacji, a po wczorajszym info znów doszło coś czego nie potrafię sobie wytłumaczyć i kombinuję w którą stronę to pójdzie w tym roku
Zapytaj maniusia on tutaj jest wyrocznią haha , a tak na serio trzeba czekać na pierwsze przychody w sprawach frankowych , gdy będą znaczne to będą wzrosty.