• wykres Autor: ~jasam [95.50.222.*]
    4Mass na wykresie w interwale tygodniowym dopiero zaczyna generować sygnał kupna na oscylatorze MACD histogram, a na interwale miesięcznym dopiero sygnalizuje zakończenie korekty spadkowej. Sygnał kupna zostanie wygenerowany po zbliżeniu się do okolic maximów za kilka tygodni i to da sygnał kupna na interwale miesięcznym. Zasięg to znacznie powyżej 2-cyfrówki ja mam kupione po 0.17-0.19zł jakieś 3.5 roku temu i jeśli bym nie miał nic to teraz również pakował bym na rachunek bo nowy długi trend wzrostowy zaczyna się wyłaniać w skali tygodniowej a na miesięcznej potrwa ok roku lub trochę dłużej.

Link do wykresu:

4Mass weekly/mountly. - Imgur 
  • Re: wykres Autor: ~Pitagoras [94.254.153.*]
    Zasięg znacznie powyżej dwucyfrowki?
  • Re: wykres Autor: ~123s [89.64.66.*]
    ..a kiedy wreszcie na duł? jak poniżej rzecze Ola:))
  • Re: wykres Autor: ~Rekin [37.225.62.*]
    Wykres wykresem, spółka w 2024 bardzo rozwinęła kanały dystrybucji nowych produktów, no i zaczela produkcję dermokosmetyków. W 2025 roku zobaczymy z tego cash, to i cena akcji będzie to uwzględniać. Kurs dwucyfrowy to kwestia kilku kwartałów, bez względu na kreski analizy technicznej.
  • Re: wykres Autor: ~jasam [95.50.222.*]
    Ja nawet nie wiem czym się spółka zajmuje i mnie to nie interesuje. Szkoda mi na to czasu.
    Mam 20 lat doświadczenia. Będzie po mojemu a tym postem będę to udowadniał co jakiś czas aktualizując i sygnalizując progres trendowy. Nie muszę się z nikim przekomarzać bo będzie po mojemu.
    Sygnał kupna obowiązuje. Po weekendzie dalsze wzrosty. Skończyć te spadkowe pierdy na publicznym formum.
  • Re: wykres Autor: ~Pozdrawiam [188.33.225.*]
    A ty skończ te wzrostowe pierdy naganiaczu
  • Re: wykres Autor: ~Teolo [37.120.152.*]
    wykres wykresem a kurs swoje.
    Pod moim postem 17 łapek w dół i 8 w górę. Idealnie to odzwierciedla oficjalne dane z których wynika że większość ludzi na giełdzie nie ma racji i traci swoje pieniądze. Dziękuję za wypełnienie ankiety :)
  • Re: wykres Autor: ~Pozdrawiam [188.33.225.*]
    Najważniejsze, że Ty i Napuszony Ryszard zarabiacie aż miło
  • Re: wykres Autor: ~AleUrwał [37.47.189.*]
    Ależ proszę. Najważniejsze, że Ty i NapiszonyRyszard zarabiacie aż miło
  • Re: wykres Autor: ~aaa [37.30.20.*]
    hehe, wielonickowy kolega ~Pozdrawiam, vel ~Arek /~Marek widzę, że IP zdołał zmienić ale o zmianie treści już zapomniał
  • Re: wykres Autor: ~Jacek [46.112.106.*]
    Patrząc na macd dzienny i tygodniowy można wywróżyć, że trochę spadnie i odbije w górę
    Lada moment czyli godziny do kolejnych sygnałów kupna na 4Mass i skokowego wzrostu kursu.
    29.01.2025 Aktualizacja :

Imgur: The magic of the Internet 

Opis na stronie z wykresami żeby łatwiej się na to patrzyło i zrozumiało.
    P.S. Nie ma sprawy ;)
    Żeby otworzyć stronę z opisem i wykresami należy kliknąć aktywny wyraz "link" na końcu zdania:
    (Gdyby ktoś tego nie wiedział to taka podpowiedź)

• Re: wykres Autor: ~Akcjonariusz [37.225.60.*]
    Prośba o aktualizacje at
    Każda książka o tematyce giełdowej zawiera informacje o pokonywaniu wsparć / oporów i jak to wygląda technicznie. Przypomnę że przez dłuższy czas poziomem powstrzymującym kurs przed wzrostami było 7 zł które ostatnimi czasy zostało pokonane. Zasada odwróconych biegunów mówi że co było oporem po pokonaniu zamienia się we wsparcie. Po pokonaniu takich poziomów gdy następuje cofnięcie kursu na znacznie mniejszych obrotach a ceny zamknięcia nie są oddalone o więcej niż 1% od takich poziomów należy traktować jako ich obronę (mimo ruchu korekcyjnego). Tak więc 1% od 7zł daje nam gdy zamknięcie dnia następuje przy kursie 6.93zł należy uznać jako obronę wsparcia na poziomie 7zł i należy spodziewać się szybkiego i skokowego powrotu powyżej tego poziomu.

Gdyby obroty rosły przy cofnięciu kursu poniżej 7zł oznaczało by to fałszywe wybicie powyżej 7zł i dużą korektę spadkową.
    Tak się nie stanie gdyż obroty powyżej 7zł były znacząco wyższe niż przy zejściu kursu lekko poniżej 7zł.
    Strategia gry mówi że jest to idealny moment żeby zebrać "resztki" akcji po promocyjnych cenach (jeśli ktoś kupował stosunkowo niedawno, aby nie podbijać średniej ceny zakupu) lub jeśli ktoś nie posiada w ogóle to brać wszystko co jest dostępne bo taniej nie będzie.

Od strony analizy technicznej nic się na wykresie nie zmieniło od początku stycznia obowiązuje sygnał kupna i w lutym będzie on kontynuowany można powiedzieć że lada dzień należy spodziewać się skokowego wzrostu kursu i ruchu pod ostanie wierzchołki, a ich pokonanie wygeneruje sygnał kupna na histogramie MACD na następne 10-12 miesięcy.
    4Mass interwał 4H - Imgur 

Dzisiaj na poziomie 6.75 rozegrała się ostateczna walka o utrzymanie trendu wzrostowego. Nie obeszło się bez "straszaka". Ktoś przebił poziom robiąc dolny cień do 6.67 ale niskie obroty spowodowały szybką kontrę i ostatni bastion popytu został utrzymany i powinien być to najniższy poziom kursu na miesiąc luty. Zamknięcie nastąpiło na poziomie 6.93 czyli wsparcie 7zł - 1% odchylenia zostało utrzymane. Definitywnie potwierdzi to dzień jutrzejszy który powinien dać zamknięcie powyżej 7zł a to przełoży się na silny sygnał kupna i powrót kupujących. Zejście poniżej 6.67 i wzrost obrotów byłby katastrofalny dla kursu.
  • Re: wykres Autor: ~Tob [37.30.41.*]
    Niezły kabaret hahaha
  • Re: wykres Autor: ~Akcjonariusz [77.222.226.*]
    Ja się pytam gdzie te skokowe wzrosty. Proszę o fachową odpowiedź
  • Re: wykres Autor: ~Łukasz [77.222.226.*]
    Może jakaś aktualizacja ?
  • Re: wykres Autor: ~Marysia [83.31.189.*]
    Ludzie, ogarnijcie się. Ruszcie głowami, a nie czekacie na gotowe. Wskaźnikowo spółka wcale nie jest przeszacowana, a z tego co tu piszecie rozwija się i ma szansę na zwiększenie przychodów. Tyle co wiem na temat analizy finansowej. A technicznie przecież macie tu spodek z dotarciem do oporu, pod którym teraz kurs się konsoliduje od ponad roku. Sam przebieg konsoli jest ciekawy, bo wskazuje na chęć wybicia oporu: kolejne dołki coraz wyżej i kolejne szczyty coraz wyżej. Jak przebije opór to powinno szybko pójść wysoko, bo kolejny to jest na ath, czyli na ponad 20 zł.
  • Re: wykres Autor: ~reinman [89.151.16.*]
    Tylko teraz zbrojeniówka robi furorę. Nadto warto pamiętać, że zarząd do 2027 chce skupować akcje za max 13 zł. Oznacza to tylko jedno, że w interesie firmy jest duszenie kursu do 2027 r.... Będą duże wzrosty ale za 2 lat
  • Re: wykres Autor: ~Info [188.33.225.*]
    Cytat: Definitywnie potwierdzi to dzień jutrzejszy który powinien dać zamknięcie powyżej 7zł a to przełoży się na silny sygnał kupna i powrót kupujących. Zejście poniżej 6.67 i wzrost obrotów byłby katastrofalny dla kursu.
  • Re: wykres Autor: ~reinman [89.151.16.*]
    Powinno pójść do góry, ale max 7 zł z kawałkiem. Spółdzielnia chce cały czas skupować po taniości.
    Sytuacja na wykresie:
    Linia trendu poprowadzona po dołkach przebiega na poziomie ok 6.00zł.

4Mass interwał dzienny (1 świeca = 1 dzień handlu) - Imgur

Wykres z opisem oraz zdjęcie z książki o dywergencjach i ich rodzajach umieściłem w linku powyżej.

Na interwale dziennym można zauważyć utworzenie się dywergencji byka (sygnał kupna). Powstaje ona gdy cena osiąga nowe minimum a wskaźnik w tym samym czasie robi dołek na wyższym poziomie. Czyli cena niżej wskaźnik wyżej. Może to przełożyć się na duże odbicie od linii trendu i wzrost pod maxima w szybkim czasie (dosłownie 2 tygodnie). Teoria mówi że gdy obroty na linii trendu rosną trend jest zagrożony. Jeśli obroty maleją na linii trendu dojdzie do silnego odbicia. Do wzrostów potrzebne jest wyjście i zamknięcie dnia oraz tygodnia powyżej 6.50. Zejście i zamknięcie poniżej 6zł z dużymi obrotami będzie sygnałem do spadku o przynajmniej 20%

Dr Alexander Elder "zawód inwestor giełdowy" str 173 Dywergencje oraz ich rodzaje/
    Sygnał kupna wynikający z dywergencji potwierdzony.
    Poziom 6.50 na zamknięcie tygodnia nie został utrzymany mimo że jeszcze kilka godzin ale to już pewne że mocno w dół od przyszłego tygodnia. Przewidywanie że zamknięcie dnia poniżej 6.67 które miało miejsce 19 lutego przełoży się na katastrofalny scenariusz zaczyna się realizować. Katastrofalny w znaczeniu dla tych którzy kupowali wysoko pod kątem informacji ze spółki (jakie by one nie były). Czytanie wykresu zawsze daje lepsze wyniki. Zakochiwanie się w spółkach prowadzi do nadmiernego zaufania dlatego lepiej nie wiedzieć nic o spółce a rozumieć wykres. Emocjonalne podejście do inwestowania sprawia, że czas mija, kasa zamrożona, wynik na minusie a inne okazje w tym czasie przelatują koło nosa.
    Zachęcam do zapoznania się z książką "Zawód inwestor giełdowy" dr Aleksander Elder.
  • Re: wykres Autor: ~Lekarz [37.30.51.*]
    Aja zachęcam odwiedzić lekarza :)
    Do lekarza? Niby po co. Ja od dobrych 10 lat nawet przeziębiony nie byłem.
  • Re: wykres Autor: ~FunJaSam [77.222.226.*]
    Ostatnio miało być mocno w górę.. poszlo w dół. Teraz ma być mocno w dół.. pójdzie do góry? Onsam i jego wykres :D
    Wszystko masz merytorycznie opisane poparte teorią o rynkach finansowych. Post ma ponad 30 wpisów a ty tylko jedno zdanie umiesz z tego powtórzyć.
    Ktoś kto ma takie możliwości zmanipulował kurs nad linią trendu która jest lekko ponad 6.zł najpierw zatrzymał kurs lekko wyżej tworząc dywergencję a potem ją zanegował uwalając kurs do samego dołu.
    Zrobiłem tysiące transakcji na wszystkich kontynentach w trakcie swojego 20 letniego stażu głównie w oparciu o wykres i narzędzia do analizy a niektóre były na ponad 1000% zysku.
    Ja myślisz że mnie ośmieszysz to tylko we własnej wyobraźni.
    Sam mam od groma akcji zbieranych ze śmietnika bo po 17-19 groszy i pewnie że wolę żeby rosło a nie spadało.
    Jak piszę że może być jakiś scenariusz to nie dlatego żeby się przechwalać.
    99% postów na tym forum to kompletne dno, dezinformacja, narzekanie, zero merytoryczności w przekazie i dowód kompletnego braku wiedzy z zakresu rynków finansowych.
  • Re: wykres Autor: ~analityk [95.214.216.*]
    zabawni są Ci wróżbici AT jak im nie wyjdzie wróżba
    Nie wróżba tylko informacje ze wskaźników analitycznych identycznych z jakich korzystają maklerzy.
    Pisałem że zamknięcie dnia poniżej 6.67 spowoduje katastrofalny dla kursu scenariusz i nastąpił spadek o ponad 15% w ciągu 1.5 miesiąca.
    Pisałem że nad linią trendu wygenerowany został sygnał kupna z dywergencji i 2 dni później był wystrzał o 6.7%.
    Pisałem że zanegowanie dywergencji to zły znak a wzrost obrotów na linii trendu oznacza jego przełamanie i tak się stało. Obroty ponad 700tyś i zejście poniżej 6zł. Następnie jednodniowy spadek kursu o ponad 8%.
    W sumie to nic takiego tak? Od razu widać kto ma jakie pojęcie o rynkach finansowych jak się czyta komentarze z których nic nie wynika a jedyne co niosą to krytyka bez żadnych merytorycznych argumentów.

Na dzisiaj wyjście powyżej 6.05 da bardzo silny sygnał kupna i szybki ruch pod wierzchołki. Jest na to duża szansa.
    Piszę z wyprzedzeniem a potem dzieje się to na rynku, potwierdziłem to wielokrotnie, a ktoś pisze że wróżba nie wyszła bo nie masz nic z czym mógłbyś wejść w jakąkolwiek polemikę na temat giełdy pozostaje ci tylko wytyk i nic poza tym.
    Niepowodzenie przy wyjściu ponad poziom 6.05 na zakończenie tygodnia oznaczać będzie że przełamana linia trendu została przetestowana od dołu i będzie teraz stanowić opór.
    Taki scenariusz spowoduje powrót spadków, nowe minima a każda podbitka będzie wykorzystywana do wywalenia akcji.
    Żeby myśleć o wzrostach konieczny jest powrót i zamknięcie ponad poziomem 6.05 na koniec dnia oraz koniec tygodnia.
    Cofnięcie kursu oznaczać będzie bardzo dynamiczne zejście na nowe minima poniżej 5.55.
[x]
4MASS 3,12% 4,30 2025-11-14 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.