Ważka. czy coś tam, coś tam.... Ale bankruta tak dziś kupują intensywnie? Nienormalni? Przecież kolega Leszcz napisał, że w dalszym ciągu trend spadkowy ...
No ciągle dominujący jest trend spadkowy. To co widzisz od kilku tygodni to korekta w ruchu spadkowym, ale wygląda jakby miała w przesc w konsolidacje.
Leszcz - to narysuj sobie tą kreskę dołujacą i sprawdź czy tak konsola jeszcze jest ponizej tej kreski ;) Kurs jest zdołowany, bo nikt nic oficjalnie nie wie, a i spóka siedzi jak zaklęta Tylko powiedz proszę czemu dziś taki przemiał akcji? Wiosna?
Ogólny sentyment do GPW dzis dobry zobacz wig20, wig40 wszystko rosło więc sie rozlewało na spółki nawet te słabe. Ja bym poczekał zobaczył w którą stronę cena zacznie iść. Jak wyjdzie z konsoli gora i potem wróci przetestować górne ograniczenie konsolidacji to może być próba zanegowania trendu. Jak na razie dominujący jest trend spadkowy.
Leszcz kreski wynikają z fundamentów, a nie odwrotnie ;) tu mamy do czynienia z mocno zdołowanym kursem, bo spółka siedzi cicho i do tego ma blokadę z PKP ta blokada sie otworrzy tylko nie wiadomo kiedy ... i dlatego kurs jest zdołowany i zmanipulowany. kreska opadająca już przestała obowiazywać to raz, drugie to dzisiejsze obroty - jesteś w stanie wyjaśnić dlaczego dla spółki bez żadnego sentymentu dziś naraz takie obroty?
Tak zaklinaj rzeczywistość zaklinaj potem będziesz jęczał że wisisz na haku, obrót lekko podwyższony więc coś się dzieje ale to dopiero pierwszy sygnał, zobaczysz że kurs jeszcze będzie się huśtał góra/dół może jeszcze zejść do 1,15/1,10 i tam ponownie pojawi się popyt. Jakby tak było to będzie sygnał obrony wsparcia, ale do 1,35/1,40 to tylko konsolidacja.
Ja nie Expert tylko Lesz ale wyznaje zasadę trend is my friend i dzięki temu już 8 rok z rzędu zapowiada się konieczność zapłaty podatku od zysków kapitałowych.
pilnuj luki - już Ci pisałem wcześniej, bo przeoczysz i co będzie? a jak w tym tygodniu z konsoli kreski Ci pojadą w górę to co będziesz robił? obiecaj że staniesz na rękach i klaśniesz stopami, ok? a zdjecie wkleisz tu dla potomnych
Nic nie będę rozbił tylko liczył zyski od średniej 1,16 :) choć miałem nadzieję że będzie zysk można pomnożyć razy kilka tysięcy więcej akcji ale jak nie zadowolę się tym co mam choć i tak to chyba będzie świetny rok, już dobiłam do 30% zysku na portfelu a dopiero dwa miesiące.
Leszcz jam jest spokojny.
Ty pilnuj luki ja czekam na ruch w górę.
Konsola nie jest dlatego że spadnie tylko dlatego że wszyscy czekają, a co bardziej nieciepliwi i wątpiący oddają.
Prawo rynku.
Co do obrotu to nie twierdziłem że grubas - coś sobie nadinterpretowales.
Ja tylko uważam że większy obrót dzienny przy zwykłym marazmie jest zastanawiający i to z czegoś wynika.
Wiosna wkrótce będzie dobrze.
Niższych poziomów pilnuj i luki :)
I jeszcze jedno....
Poważni ludzie nie mówią o zyskach, kwotach i procentach, a ty tu sapiesz i prężnie wypijasz pierś do orderów i oklasków ... wyhamuje i daj se luz.
Mnie to nie buja a wręcz wydaje się przynajmniej śmieszne żeby nie napisać że leczysz kompleksy
Rere kumkum
Największym orderem jest powiększający się portfel :) ale masz racje strasznie rajcuje mnie jak się wisielce i pseudoinwestory irytujecie gdy tylko wytknie im się błędy a jeszcze lepiej jak tracicie i tracicie a ja zarabiam. Mogę być nazywany niepoważnym ważne że bogatym :)
Coś Cie boli Leszcz? Ja natomiast nie widzę tej Twojej luki i spadku ceny ;) Jest konsola jak mówisz, ale dla mnie to cisza z oczekiwaniem. Czekamy na koniec ekspertyzy i obowiązkową waloryzację. To, że były jeden dzień niebiotyczne jak na spółkę obroty to nie wzięło sie znikąd ... bo przecież nikt sie nie umówł nie?
Z ta luka to racja coś chyba na inny wykres patrzyłem. Ale jak widzisz konsola zaczyna zmierzać w kierunku dolnej krawędzi co faworyzuje kontynuację spadków.
nie podzielam Twojej opinii, że spadnie - ale to mój subiektywny osąd ja się dziś cieszę z innej konsoli, więc tam spoglądam a i tu wkrótce coś się pewnie wydarzy - trzeba mieć nadzieję i być cierpliwym a następnie sprzedać w sprzyjających warunkach ;)
Leszcz, a gdzie tam Twoje spadki, zamknięcie czy zawinecie luki? póki co trwamy na tej Twojej konsoli, a obroty zaczynają po troszku wzrastać ... ryzykanci to robią?
Marku - moja kasa to sobie mogę z nią robić co chce i nie muszę sie nikomu tłumaczyć, ok? z kolegą Leszcz sobie popisujemy, masz coś do dodania to napisz. A jak potrzebujesz bredzić to otwórz okno i sobie pokrzycz, będzie Ci lepiej
o jak miło Marku teraz piszesz, teraz bardziej konstruktywnie
do meritum że biorą to widać, bo nie jest brane po kilkaset akcji jak wcześmniej tylko w tysiacach, więc szału nie ma, ale ktoś to kupuje, prawda? patrzdziś - pól godziny i 15 tys akcji poszło czy kurs spada? ja bym to określił jak to Leszcz pisze konsolą, czyli oczekiwaniem. Podsumowując: ja nie wiem, ty nie wiesz i on nie wie - spekulujemy co się moze wydarzyć
Pamiętam że konsola może służyć również do wyjaśnia z pozycji i po konsoli kurs zacznie się odbywać dalej. I tutaj jak na razie taki scenariusz jest bardziej prawdopodobny.
Leszcz - krzycz głośno to wtedy ktoś Ciebie usłyszy, albo otwórz okno. Merytorycznie - coż takiego sie stało żeś taki poruszony, na razie obrót marny i raz coś pyknie w górę a innym razem pyknie w dół. Ja w dalszym ciągu obstawiam że to wyczekiwanie, a to że są krzykacze i krzyczą spdnie, spada lub bedzie spadać to folklor naszej GPW ... tak było, jest i będzie Czuwaj przy monitorze ;)