• BEKA Z TYCH CO ODDAJĄ Autor: ~kark [83.168.79.*]
    Przecież to foundy wchłoną, firma ma jeszcze wiekszy kapitał i jeszcze więcej tematów może otwierać. Miesiąć może jeszcze huśtać kursem, ale potem góra
  • Re: BEKA Z TYCH CO ODDAJĄ Autor: ~Obserwator [45.10.155.*]
    To giełda nigdy tak nie pisz bo nie wiadomo co będzie
  • Re: BEKA Z TYCH CO ODDAJĄ Autor: ~Interstellator [5.184.222.*]
    Zgadza się ale pospekulować można :) np. że za jakiś czas nawiążą łączność z utraconym satelitą czy jest to już temat na 100% utracony satelita ?
  • Re: BEKA Z TYCH CO ODDAJĄ Autor: ~Krzychu [194.29.160.*]
    A skąd pewność że nie odzyskali już dawno łączności?
  • Re: BEKA Z TYCH CO ODDAJĄ Autor: ~Obserwator [86.104.21.*]
    Skoro nie ma wiadomości to znaczy że łączności też nie ma . To zbyt poważna firma pracowali na zachodzie więc zatajanie nie wchodzi w grę , możliwe że ciągle próbują odzyskać łączność mówił prezes że w styczniu ma być dobre okno na to ale jak jest nie wiem
  • Re: BEKA Z TYCH CO ODDAJĄ Autor: ~Interstellator [5.184.222.*]
    Można źródło o tym gdzie Prezes mówi o oknie w Styczniu ? Z góry dziękuje
  • Re: BEKA Z TYCH CO ODDAJĄ Autor: ~cykle [109.173.144.*]
    Ja słyszałem na webinarze Strefy Inwestorów z września, że mają nadzieję na nawiązanie łączności w okresie 3-6 mies.

Co do beki to przywołam tylko empiryczną obserwację, że kurs lubi podążać w kierunku ceny nowej emisji.
    Przynajmniej do okolic zamknięcia sprzedaży nowej emisji.
    Tłumaczy się to np. faktem arbitrażu na pozycjach fundów pomiędzy ceną rynkową a ceną nowej emisji, która z reguły jest ok. 20% niższa od średniej 3mies.
    Przypomnę jeszcze, że fundy typu ofe nie mają za bardzo wolnej kasy, bo się zwijają już od jakiegoś czasu.
  • Re: BEKA Z TYCH CO ODDAJĄ Autor: ~Sympatyczny [81.210.121.*]
    Przecież oni jeszcze niczego nie emitują. Na spotkaniu było powiedziane, że jest to jedna z opcji, którą otwierają. Więc jak może za czymś podążać...
  • Re: BEKA Z TYCH CO ODDAJĄ Autor: ~Obserwator [86.104.21.*]
    Dokładnie też to słyszałem mają 3 opcje na stole emisja akcji lub kredyt jak i pół na pół . Wolałbym emisję bo za kredyt trzeba płacić jednak . Mówił jeszcze że satelita żyje 5 lat więc jak to wypali to może być efekt kuli śniegowej
[x]
CREOTECH 3,11% 697,00 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.