W grudniu 2023 roku Bloober Team podpisał umowę licencyjno-wydawniczą ze Skybound Game Studios, właścicielem globalnych marek takich jak "The Walking Dead" oraz "Invincible", na mocy której rozpoczął prace nad grą o roboczej nazwie "Projekt R, myslicie ze w dwa lata zrobi dobra gre , ktora ma wydac w 2025, chyba planszowa
Nie wiem po co tracisz czas na forum gier planszowych, przytrzymany jesteś? Idź pisać na forach spółek tworzących "prawdziwe gry" bo zdaje się takie ciebie interesują.
Re: projekt R Autor: ~mroczneśredniowiecz [80.52.228.*]
Dnia 2025-01-04 o godz. 18:05 ~kuna napisał(a): > Nie wiem po co tracisz czas na forum gier planszowych, przytrzymany jesteś? > Idź pisać na forach spółek tworzących "prawdziwe gry" bo zdaje się takie ciebie interesują.
ile przytuliłeś na farm51 i ile chcesz przytulić tutaj?
To oznacza , że wydawcą wycofał się z projektu. Cronos pokaże czy przejmowanie projektów przez Blo na własne barki finansowe, po wycofywaniu się wydawców to dobry pomysł. Z drugiej strony ,co by mieli robić skoro wydawcy zaczynają ograniczać "prace zlecone".
Blo nie ma własnych mocnych IP więc generowali przychody z peac zleconych prze innych , z tym zaczyna robić się problem , bo wydawcy wycofują się z produkcji gier na zlecenie.
Dnia 2025-01-05 o godz. 00:44 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Dnia 2025-01-04 o godz. 18:05 ~kuna napisał(a): > > Nie wiem po co tracisz czas na forum gier planszowych, przytrzymany jesteś? > > Idź pisać na forach spółek tworzących "prawdziwe gry" bo zdaje się takie ciebie interesują. > > ile przytuliłeś na farm51 i ile chcesz przytulić tutaj?
Na Farm zarobiłem dobrze, gdyby WW3 działało zarobiłbym gigantycznie jak na mnie pieniądze liczone w dziesiątkach milionów. Niestety nawet po 2 latach naprawiania gry wycofanej na ten czas ze sprzedaży kolejny start okazał się klapą technicznie gra nie była gotowa.
Na Bloober nie widzę takiego potencjału ale tu potrafią robić gry, a Silent Hill pokazał że kompetencjami doszli do pierwszej ligi. Jeżeli Cronos okaże się sukcesem to przebicie miliarda wyceny wydaje się w zasięgu Bloobera.