• Co to znaczy? Autor: ~X5 [79.186.79.*]
    Myslałem, że to spekulanci zwalają notowanie. Dzisiejsze info o transakcjach prezesa zasiało mi jednak poważne wątpliwosci. Walenie w rynek po coraz niższej cenie, najwięcej po 5,48 budujące dla SVA nie jest. Co to znaczy??
  • Re: Co to znaczy? Autor: ~WuHan [91.198.89.*]
    Moi drodzy. Być może tego nie widzicie bo opieracie się na inwestycjach które pną się do góry oraz cyfrach z raportów które już są "PRZESZŁOŚCIĄ" natomiast ja pracuję w branży materiałów budowlanych i widzę co się dzieje na rynku od innej strony.
    Sprzedaż mat bud. spadła makabrycznie. Firmy produkcyjne i handlowe są na skraju rentowności. w 22r odpadł im export na wschód, a rok temu na zachód. Nowe mieszkania kupują tylko ludzie z grubą kasą. Klasa średnia która była motorem rynku deweloperskiego i budowlanego nie ma zdolności do zakupu, ani nawet kredytu.
    Liczba występujących o warunki zabudowy a nawet pozwolenia na budowę jest zafałszowana. To nie jest chęć postawienia domu, a szybki unik przed zmieniającymi się przepisami dot. budowy i zabudowy.
    Spojrzałem ostatnio na ofertę jakiegoś dewelopera który wybudował piękny wieżowiec w Katowicach. 95% mieszkań WOLNE
    Kiedyś na etapie wizualizacji, połowa mieszkań była sprzedana, a o drugą połowę ludzie musieli się "bić"
    To nie jest porada inwestycyjna, ale przeczucie mam takie, iż firmy budowlane które opierają się na mieszkaniówce zaliczą mocny zjazd w 25r.

• Re: Co to znaczy? Autor: ~Xdd [46.205.194.*]
    Sprzedał za około 1 mln zł to kropla w morzu transakcji czym się podniecacie
  • Re: Co to znaczy? Autor: ~Mateusz [89.64.98.*]
    Pracuję w betonie i teraz jedynie co się tak naprawdę zaczyna budować to jest mieszkaniówka. Domki jednorodzinne może i faktycznie mają zastój. Aktualnie mało jakie hale czy inne budynki usługowe budujemy ale mieszkaniówka buduje się dobrze więc nie wiem skąd pomysł że jest tak źle. Powiedz mi jeszcze, który budynek w Katowicach jest w 85% pusty? Akurat prowadzę działalność w Katowicach i okolicy, i wszystkie budynki w Katowicach, Gliwicach, Zabrzu itp mają większość mieszkań sprzedanych na etapie dziury w ziemi. W samym 4 kwartale 24 mamy przynajmniej kilkanaście nowych inwestycji mieszkaniowych w samej okolicy.
  • Re: Co to znaczy? Autor: ~west [37.248.152.*]
    Potrzebował mocno kasę , w zeszłym roku o ile pamiętam styczen luty członkowie zarządu walili w rynek darmowymi akcjami które dostali
  • Re: Co to znaczy? Autor: ~X5 [79.186.79.*]
    Na mieszkaniówce jest duży potencjał popytu odłożonego z powodu oczekiwania na ew. Program.. W 25 roku jest szansa na wzrost. Prezes ma od zarąbania akcji darmowych więc może chciał podatkowo rozegrać to jeszcze w tym roku. Sądzę, że ogłoszenie dywidendy poprawi sytuację.
  • Re: Co to znaczy? Autor: ~Ppp [94.172.221.*]
    Potrzebował kasy?
  • Re: Co to znaczy? Autor: ~Jw [5.184.247.*]
    Może kupi za to jakąś kawalerkę i kasa wróci do deweli
  • Re: Co to znaczy? Autor: ~X5 [79.186.79.*]
    Najważniejsze czy prezesisko się juz wysypał z akcji. Czy też ma zamiar wywalać??
[x]
DEVELIA -0,25% 8,00 2025-09-23 17:04:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.