Fundusz PFR jest w spółce od początku- gdy jeszcze była spółka z o.o. w 2013 roku. Przy zmianie na spółkę akcyjną udziały były przeliczana na akcje po 1 PLN. (czyli inaczej mówiąc fundusz ma akcję po 1 PLN). Dziwne, że po 11 latach sprzedaje? Głupi fundusz powiadasz...
Głupi bo sprzedaje przed sukcesem podobno w przyszłym roku. Nawet powiedziałabym że działają na szkodę tego funduszu :) Oczywiście jeśli nie ma drugiego dna....
jojne, widzisz po IP wiedzą komu wysłać a komu nie. Oczywiście mnie też nie wysłali co może świadczyć, że mają w nosie drobnych. Szanuj Sagana swego, możesz mieć gorszego :)) Zdrowia życzę wszystkim i SDS po 300zl w 2025roku
Może. Bardziej jednak wierzę w optymalizację. Ja nie sprzedawałam ale znam kilka osób, które wyzbywaly się po kilkuset do kilku tysięcy akcji. Teraz czekają czy uda im się odkupić w okolicach 10zl Gdyby to poszło na 14zl to byliby zmartwieni
Chyba lepiej jednak wejść w Bioceltix. Mi teraz DataWalk ładnie idzie i powoli będę z niego wychodzić. Gotówka będzie i może dokupię ICE, Nocti i Bioceltix
W końcu nie kupiłam, koncentruje się na Bioceltix. Kupiłam trochę PURE ale to czysto spekulacyjnie zobaczyć czy mam rację i pociągną go do 23-25zl. Mój kuzyn zna dobrze Ryvu, zawodowo i twierdzi że i prezes jest poukładany dobrze i firma też. On wróży im sukces. Ja mam obawy. Może małą sumę bym zainwestowała w Ryvu ale jak napisałam koncentruje się na Bioceltix, ICE i Noctiluca, tak w kolejności. Oczywiście SDS cały czas mam w tej samej ilości. Jedynie nad czym się zastanawiam to kiedy wysiąść z DataWalk, już zarobek tam dość dobry mam ale obserwuję wskaźniki i będę tam czujna
Tutaj można się zgodzić z podszywką, że ten Przewięźlikiewicz jest dobry i ponoć bardzo uczciwy. Ale czy to wystarczy i też zgadzam się z podszywką że tam jest 50/50
Cygan, jak ona ma zarobić, skoro robi 40%+ straty? Ma taki szalony portfel, że wcale się nie dziwię, że wigilię spędza przy kompocie z maku. Żeby odrobić takie straty, inne spółki musiałyby robić kilkaset procent zysku — to już jest poziom hardcore’owej spekulacji, a na pewno nie da się tego ogarnąć po opioidach.
Do admina: Proszę nie usuwać poprzedniego wpisu, ponieważ jest oparty na wypowiedziach osoby, o której piszę. Nie naruszam niczyjego dobrego imienia, a jedynie przytaczam i parafrazuję jej własne słowa.
Brakuje uspokojenia indywidualnych co do powrotu do notowań ciągłych i wejście spółki na główny parkiet. Nocti powróciła i z 80zl już poszła na 100zl. Tu przez 3 miesiące może być przepychanka i wojna nerwów. Tak to przynajmniej widzę. Potrzebny jasny komunikat i działanie
To jest fenomen: jak ja sprzedaję akcje, to ona kupuje, a jak ona sprzedaje, to ja kupuję. Wygląda to jak scena z Alicji z Sosnowca w Krainie Dziwów — jakby zawsze siedziała na peronie, czekając na pociąg do nikąd, a potem w ostatniej chwili chwytała zębami klamkę ostatniego wagonu, który jedzie prosto na zajezdnię. Absurdalna elegancja w akcji!
Do MMM-Nikogo nie słucham,interesują mnie opinie innych uczestników rynku,także szaleńców,naganiaczy,trolli i nieudaczników.Decyzje inwestycyjne podejmuję świadomie i samodzielnie.Potrafię się przyznać do błędów i porażek -na szczęście jest ich mniej niż sukcesów.
Ja traktuję forum jako barometr nastrojów. Opinie tam zamieszczane są dla mnie mało istotne – bardziej interesują mnie statystyki. Dobrym przykładem była nagonka na CDR po premierze Cyberpunka. Kupiłem grę, wyrobiłem sobie opinię o potencjale produktu, a potem zacząłem czytać bzdury z forum.
Głosy graczy? Na PC było znośnie po premierze, ale na PS4 to już zupełnie inna historia. Zresztą, kto gra na PS4, skoro za 800 zł można było kupić Xboxa S? Ile wtedy było zwrotów? Przy Wiedźminie 4 będzie tylko premiera na PC, więc mam nadzieję, że dobrze wyjaśnią, jak Ciri przeszła i dlaczego przeszła Próbę Traw.