• Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~jojne [31.61.251.*]
    (patrz komunikaty PAP),będą mieli trochę środków "na przeżycie"
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Alicja [83.27.2.*]
    Taaa.... tymczasem zabawa na 333/333 lub 444/444 trwa :)))
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~jojne [31.61.251.*]
    Dopóki jesteśmy na Ncalert "zabawiają się"drobni inwestorzy.Chwila prawdy nadejdzie gdy wrócimy na rynek główny.Oby spółka do tego momentu przekazała jakieś pozytywne informacje,bo jak nie -to instytucjonalni zaczną sypać (a wtedy wodospad)
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Mocarz [77.89.108.*]
    Jaka macie średnia?
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~jojne [31.61.251.*]
    Ja jestem już na 37%stracie (papierowej)
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Alicja [83.27.2.*]
    55 :) Jeśli nie będzie delisting to wierzę że będę plus 200proc
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Mocarz [77.89.108.*]
    To wcale nie duże straty. Myślałem że większe jak czytalem wasza panikę.
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Alicja [37.31.60.*]
    Ja tylko obawiam się kombinatoryki prezesa typy delisting, typu założymy spółkę córkę, wtedy SDS nie będzie wykazywać dużych dochodów bo przejdzie wszystko do spółki córki itp... Świat już widział takie kombinacje. Skoro chlapnął to temat gdzieś tam się pojawił. Jeśli w/w rzeczy się nie zdarzą to jestem spokojna o kurs
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: gruby-cygan [89.64.103.*]
    Zobaczymy czy w poniedziałek będzie dołek, mają ostatni dzień na optymalizacje.

Później nikt normalny nie będzie wywalał na tych poziomach.
    No chyba że ten fundusz co wychodzi będzie dalej sypał...

Może w przyszłym roku ten Alicji inwestor Lach obejmie emisje akcji i wszyscy zapomną o delistingu!

Powinno być ciekawie :)
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Alicja [37.31.60.*]
    Jeśli w styczniu nie ruszy to pewnie PFP wychodzi z jakiegoś powodu. Prezes nie wie dlaczego :) lub jest trup w szafie w postaci delisting. Po ile PFP i Norges brali akcje? Czy nie po 10gr ? Jeśli tak to są zarobieni i bez problemu oddadzą
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~tomek [31.0.123.*]
    PFP wychodzi systematycznie od 2023 roku. Między styczniem 2023, a czerwcem 2023 sprzedali ponad 20 000 akcji. ( patrząc po rejestracjach na Walne). Innoventure ASI sp. z o.o. też w tym okresie zmniejszył stan posiadania z ponad 8% do trochę ponad 5%. ( wnioskując z rejestracji na Walne- nie było oficjalnego raportu bo nie musiał raportować -podobnie jak PFP. Tak więc nie ma co wyciągać wniosków, ze to coś złego w spółce się dzieje bo fundusze seedowe sprzedają. ( trochę słabo ,że sprzedaja w "rynek")
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Mocarz [37.47.187.*]
    Najważniejsze jest to że rynek her urósł 4x, w porównaniu z tym który był 1-1,5roku temu, nie straszcie tym.delistingiem. w zasadzie każda spółka może być ściągnięta z giełdy. Czy to powstrzymuje was przed jnwestowaniem? Bo przecież może być ściągnięcie.
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~jojne [31.61.246.*]
    To nie my straszymy delistingiem tylko prezes nas straszy.
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Mocarz [37.47.210.*]
    A masz akcje innych spółek? Wiesz ze mogą zostać ściągnięte z giełdy? Panikujesz z tego powodu?
    Bo tutaj siejecie panikę ładna. W jakim celu?
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~jojne [31.61.246.*]
    Kto przy zdrowych zmysłach ściąga akcje,które są na historycznych szczytach?Tu na sds mamy odwrotną sytuację,od roku spadamy w dół,zbliżamy się do ATL...można tanio zdjąć spółkę z parkietu (co mam nadzieję,nie nastąpi)
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Mocarz [37.47.210.*]
    Nie panikuj jak kobita
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Alicja [188.146.254.*]
    Kiedyś prezes jednej ze spółek hossy covidowej powiedział w korytarzu "Wysoki kurs akcji jest dla nas niekorzystny" Nie rozumiałam tego wtedy, ale potem już zrozumiałam. Wiesz, inwestuje w różne medtechy i prócz SDS i w pewnym sensie Genomtec żaden z prezesów nie wspomniał o delistingu lub sprzedaży firmy w całości (tak Miron wspomina) Jakoś w Bioceltix nie ma wzmianki o delistingu... A na SDS jednak wspomina. Oczywiście wszystkie wątpliwości miną jak od stycznia spółka w górę, nastąpi powrót do notowań ciągłych, a w końcu parkiet główny bo sam sukces her to nie jest sukces akcjonariuszy. Przy takich pieniądzach nikt nie myśli o etyce inwestorskiej. Ja nie panikuje ale już widziałam takie historie. z tutaj zgadzam się że ten delisting to za łatwo na GPW idzie i powinien być brany po ATH spółki. Wtedy by się skończyło
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Mocarz [37.47.185.*]
    No to ja Ci mówię że każda spółkę. Każda. Można zdjąć z giełdy. Tim, Prokom, TVN, genomtec i bioceltix tez, i kazda inna. Jeśli tego ci nie mówią a ty myślisz że takim razie tego nie mogą zrobić i nie zrobią to jestes w błędzie. Każda spółkę można zdjąć z giełdy i w takim razie każdy prezes musi to mówić żebyś to zrozumiała. Dlatego nie powinnas inwestowac bo moga zdjac spolke z gieldu. Pwoeim wiecej czasami ginie sie w wypadkach. Zawsze wyjezdzajac w trase mozna zgniac w wypadku, jesli kierowca cie o tym ostrzega albo jesli cie o tym ni3 ostrzega, zawsze mozna miec wypadek, jezdzisz samochodem czy nie?
    Jestem już dlugo na giełdzie, różne rzeczy widziałam i wasza panika mnie przeraża.
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Mocarz [37.47.185.*]
    A poza tym bierz tego Tadka i wyjedź z Sosnowca do tulum, nalej sobie wanne pełna Wody i zjedz snickersa. Co ty na tych forach wypisujesz to głowa boli.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.254.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Alicja [188.146.254.*]
    Nasza wiedza jest różna, przy czym moja jest większa jak mówił mistrz Geremek.. Dosadniej ci napisałam ale admin uznał że cię obrażam zapewne
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Alicja [155.94.247.*]
    Nie podszywaj się.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Alicja [83.27.2.*]
    Jedyne wytłumaczenie, że akcje spadają to wyjście pfp i optymalizacja. Jeśli od lutego nie będą rosnąć to jest trup w szafie. Prawdopodobnie delisting
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Zibikor [79.139.117.*]
    Mam tą spółkę od początku, ale wrzucam te akcje w zapomnienie, spisuje ma straty. Ani z tego wyjść, ani nie wiadomo co zrobić. Niech leży już i czeka na to,co się wydarzy. Prezes to mówi rzeczy bez pokrycia. Niestety taka prawda, badania kliniczne przesuwane z terminu na termin, firmy zabijają się o technologie, a kurs historyczne minima. Komu on te bajki wciska, fajnie było ale.sie skończyło, jak na każdej spółce kiedy dochodzi do weryfikacji. Wesołych Świat wszystkim
  • Re: Kolejny projekt z dofinansowaniem Autor: ~Mocarz [37.47.186.*]
    Kolego ciągle mowisz to samo, a ciągle tu wracasz i marudzisz. Gdyby nie zmiany na rynku her i de facto poszerzenie rynku, to dawno byłoby po badaniach. Głowa do góry, akcje spadają bo właśnie takie i inne marudy tego nie rozumieją. Wesołych świąt użytkowniku Zibikot
[x]
SDSOPTIC -5,48% 6,90 2025-10-24 16:48:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.