Wiem, że sporo osób wisi tutaj ze sporą stratą więc mam apel: nie dajcie się wystraszyć i wyleszczyć. Zachowania kursu w ostatnich miesiącach to jak widać nie był przypadek. Jeśli nie oddamy im akcji to albo będą musieli podwyższyć cenę skupu do satysfakcjonujących nas poziomów albo pozbierają drobnicę i zrezygnują z dalszego skupu, a wtedy spółka po prostu wróci do gry na parkiecie. Trzymając akcje nic nie tracicie bo niżej niż cena wezwania już nie spadnie. Potraktujcie to jak partię szachów, analizujcie ruchy przeciwnika i przewidujcie konsekwencje własnych ruchów. Emocje na bok, na pierwszy plan analiza i strategia i będzie dobrze, jeszcze wyjdziemy na swoje tylko nie możemy zacząć grać z nimi w grę, w której to oni dyktują warunki i w której to oni ustalają zasady, tak się po prostu nie da wygrać.
co prawda nie napisałeś nic o konkretach tej spóldzielni - ale reszta sie zgadza to ordynarne skubanie ulicy. Pakiet 10.000 - Nie oddam ani guzika w tej cenie
To i tak tanio sprzedać chcecie
Jak przekroczyło 4 zł to odrobinkę mnie kusiło pogonić ale myślę że 10 z plusem to godziwą cena
Mam 30000 i na taką cenę czekam
mój skromny pakiecik 70k akcji poczeka sobie cierpliwie, jeszcze nie wiem na jakim poziomie się skuszę, jeść nie woła mogę o nim zapomnieć na jakiś czas, do kiedy nie wiem ale poczekam
Ja mam 135tyś w każdej chwili mogę dołączyć do porozumienia akcjonariuszy, ale przydałby się ktoś większy. Może jakiś kontakt z funduszami? Piszcie, dzwońcie
OFE N-N mający ponad 10% akcji wisi na spółce jeszcze kiedy Grenevia była Famurem, oni najprawdopodobniej są ubrani w pakiety po cenach dwukrotnie wyższych niż cena wezwania. Myślicie, że oddadzą akcje za bezcen, że pozwolą się tak wyleszczyć? Nie panikujcie, z tego wezwania nic nie wyjdzie, co najwyżej pozbierają jakieś drobne od panikarzy i na tym się skończy.
To czego się obawiam to to, że TDJ z funduszami jest jakoś dogadany.
Wiem, brzmi nieracjonalnie; jeśli w ogóle jest to możliwe bez łamania prawa, to najprawdopodobniej jest zalednie 'technicznie rzecz biorąc legalne'. Niemniej, patrząc na standardy prezentowane przez TDJ, nic mnie już nie zdziwi.
Tak czy siak, moje akcje trzymam, a nawet trochę dobrałem. Jak o tej spółdzielni to tak na poważnie, chętnie dołożę moje drobniaki.