Pisałem już że kto miał zarobić to zarobił, nie słuchajcie tych naganiaczy… realizujcie jakiekolwiek zyski i uciekajcie. Akcje w miejscu od dłuższego czasu, „zarząd” sztucznie podbił cenę żeby sprzedać na górce i zadowoleni zarobieni. Spółka za mocno szemraną patrząc po wcześniejszych biznesach pana Surmacza…
Ja nie naganiam tylko odradzam. Poczytajcie jakie są tam praktyki, w jakich spółkach był i co z nimi się stało… zacznij myśleć po prostu. Papieru mam aż za dużo i spokojnie jeszcze będę miał najwyżej stracę
Chyba mylisz Surmacza z kimś innym, on nie był inwestorem / menedżerem w innych spółkach przed 3R.
Przyszedł do 3R na dyr. kreatywnego i był na tyle sensowny, że powierzono mu prowadzenie całości biznesu.
Dalej nie będę w to brnął. Życzę wam odzyskania kasy i tyle w temacie. Może kiedyś ludzie z tego forum zaczną szukać odpowiedzi na pytania dlaczego to upadło, jesteście laikami, serio z budżetem do 10tys o ile i taki macie. Trzymajcie sobie bo na pewno wzrośnie
Spada bo sprzedają i według mnie będą sprzedawać... ta gra 19.12 to nie jest jakiś top który zmienia cokolwiek. Na 3R siedziałem dosyć długo, zbierane w okolicach 0,28-0,32, udało się wyjść w okolicach 40 gr. Z historii spółki zobacz, że raz na rok jest jakieś wydarzenie, duże obroty i to jest odpowiedni czas na wyjście. Zbieranie poniżej 0,28zł jest całkiem dobrym pomysłem ale trzeba się nastawiać na kiszenie i czekanie na momenty do wyjścia. Kiedy będzie następna taka okazja, nie wiadomo.
Bo widzisz, Ty grasz w inną grę niż oni. Zobacz jakie argumenty mają na ewentualny spadek lub wzrost. Sam argument kapitalizacji to jedno. Inna sprawa, że 5 gier na pewno zwiększy przychody i teraz pytanie jest o ile. Rok 2023 to masz 5 mln zł przychodu. W tym roku będzie między 3-4 mln. Teraz pytanie o ile wzrosną przychody w 2025 i co najbardziej decydujące w 2026. Więc musisz kisić tu pieniądze na kilka lat (ale to normalne i moim zdaniem warto).
No tutaj właśnie wygląda to tak, że kisisz kasę i paradoksalnie zaliczasz zjazd... powolny zjazd... uśredniasz i nadal zjazd. Czekasz na info... przychodzi i jest moment do wyjścia bo nagle robią się obroty. Sprawdz wolumen jaki było w ostatnich miesiącach. Nawet jak byś miał 5 tyś. zł to by było ciężko wyjść bo obroty dzienne było by 1,5 tyś. złotych do max kliku tysięcy złotych. Z dużym kapitałem nie można było tego w stanie sprzedać nie uwalając kursu do 25 groszy (jak nie mniej).
To co jest tu i teraz mnie nie interesuje. Ja staram się wywnioskować z informacji, które mam, prawdopodobieństwo wzrostu wartości spółki. Wartość ta jest zależna od wzrostu przychodu. Więc mnie interesuje, czy spółka za rok czy dwa jest w stanie zwiększyć przychody. Spekulanci natomiast liczą na takie ruchy jak ostatnio. Szybkie 20% i sprzedać. Takie ruchy będą się zdążać i tyle. Szczególnie na takiej małej spółce. Więc to, że spada dziś to nie ma znaczenia. A jak spółka zwiększy przychody, to i wzrośnie obrót i płynność. Trzeba czekać, trzymać i obserwować czy w wynikach nie dzieje się inaczej, niż się zakłada.
Tak napisałem, że jak będzie po 2 zł to nadal BĘDĄ KUPOWALI. Na chwilę obecną po przekroczeniu 40 groszy już mnie nie ma, za duży HYPE był tutaj, za duży hype na forum, tak nie buduje się wartości spółki.