• Wezwanie Autor: ~Mariusz [37.225.93.*]
    No to już wiemy dlaczego w ostatnim czasie kurs akcji jest na "równi pochyłej". TDJ wzywa do sprzedaży akcji
  • Re: Wezwanie Autor: ~Spekulant [91.94.114.*]
    Grubo
  • Re: Wezwanie Autor: ~Marx [83.29.132.*]
    To już nie zmierza do 1,35 techniku ? Od analizy technicznej ważniejszy jest zdrowy rozsądek. Półtora roku temu brali po 3,5zl. Teraz wezmą po 2,12 zl.
    Moim zdaniem nie zgarną tego. Nie uda się im 95% zgarnąć. OFE nie oddadzą.
  • Wezwanie Autor: ~Green [89.65.119.*]
    Cwaniaki. Od jakiegoś czasu wzywają do sprzedaży, zjeżdżają z ceną. Pewnie dziwnym zrządzeniem losu nagle po wycofaniu z giełdy, pojawiłyby się świetne perspektywy dla spółki i wyniki by się poprawiły. Zamiast kombinowaniem zajmijcie się biznesem.
  • Wezwanie Autor: ~Green [89.65.119.*]
    W notce o wezwaniu akcentuja ryzyka i jaka to nie jest premiera proponowana cena. Skoro proponują 2.12 i im się to opłaca, to ile faktycznie są warte?
    Serio ? Będziesz o to spółkę winił jak wszystkie TFI poschodziły? Reko na 2 zł. Raczej nikt tych perspektyw nie widzi prócz właściciela. To jest Polska giełda. Rynek sam im na to pozwolił. W szczególności tymi głupimi rekomendacjami.
  • Re: Wezwanie Autor: ~As [31.61.189.*]
    Do knfu ich zgłaszacie. Od roku czasu kurs uwalany i nagle wezwanie
  • Re: Wezwanie Autor: ~Spekulant [91.94.114.*]
    Ciekawe że wezwanie ma być po 2,12 a skupują na rynku po 2,15
  • Re: Wezwanie Autor: ~fito [87.101.34.*]
    2.17
    To jest wstępna propozycja. A 30% maja OFE. No szkoda, ale może to mi wyjdzie lepiej inwestycyjnie. Ta spółka to jest jedna wielka hipokryzja. W 2020 kurs był na poziomie 2 zł. Spółka ogłosiła wezwanie po 2,5 zł. Prawie nikt się nie zgłosił. I to było triggerem żeby wyjść powyżej 2,5 i rozpoczęło rajd do 3,8 zł. Teraz historia się powtarza tylko mamy inny poziom wezwania. Ja się nie dziwię właścicielom. Połowa spółek na GPW jest do zdjęcia patrząc po aktualnych wycenach.
    Ten kredyt mu się w rok spłaci. Z resztą spółka ma 850 baniek na koncie. To od razu to spłaci.
  • Re: Wezwanie Autor: ~Tod [31.61.176.*]
    Zwykła zabawa trochę akcji zbiorą i dalej będą obijać cenę ale u nas nie ma KNF
    Ale co ma KNF do tego? Że każdy wywalał akcje od roku? To jest wina rynku. Dla właściciela to jest okazja. Biznes to biznes. Jakbym był na jego miejscu też bym zdejmował.
  • Re: Wezwanie Autor: ~jk [212.75.105.*]
    Dnia 2024-12-16 o godz. 09:38 ~Marx napisał(a):
    > Ale co ma KNF do tego? Że każdy wywalał akcje od roku? To jest wina rynku. Dla właściciela to jest okazja. Biznes to biznes. Jakbym był na jego miejscu też bym zdejmował.

Jak co ma ? Kurs był sztucznie ustawiany na rynku. Nie widziałeś tych ofert po kilkadziesiat tysięcy na zamknięcie sesji ? żeby zaykać na coraz nizszych poziomach i gotować zabę ?
  • Re: Wezwanie Autor: ~Tod [31.61.176.*]
    Parę miliony tylko teraz zbiorą a potem będą oddawać
  • Re: Wezwanie Autor: ~Kuba [37.248.177.*]
    Eh wywala was carewicze jak na primetechu
  • Re: Wezwanie Autor: ~Tak [37.31.136.*]
    Żartownisie. Odpowiem klasykiem: "Nie no, tyle to nie."
    ja ich zgłoszę. To co oni robią w głowie się nie mieści. Jak TDJ potrzebował pieniędzy, to spraedawali do funduszy akcje po 5.30 zł (2018 ?) i nawet była dywidenda chyba 5.30 zł na akcje (nie chce mi się sprawdzać). Potem jak chcieli odzyskać kontrolę, czyli wrócić do posiadania ponad 50% było dołowanie do 1.,35 zł i skupowanie z rynku, a potem wezwanie na 2.50 zł szt. gdzie z rynku dostali tylko 72 tys. szt. Teraz znów dołowanie, ogłoszenie skupu w momencie, gdzie powinien byc dołek na GPW, bo sotatnie 2 tyg. grudnia to już statystycznie lepszy okres. Wszystko sztucznie ustawione. Akcje są warte ok. 6 zł jesli materiały fotowoltaiczne zaczna rosnąc, bo obecnie są w zapaści jak wiele surowców i innych rzeczy.
    Absolutnie nikt nie powinien im oddawać akcji po tak smiesznej cenie.

• Re: Wezwanie Autor: ~Apollo [77.222.239.*]
    Sam mam niewiele akcji spółki, więc czy wezwanie się uda czy nie nie będzie dla mnie aż tak istotne finansowo. Przy cenie z wezwania jestem na "zero". Pewnie więc spokojnie będę czekał aż wzywający podwyższy cenę w wezwaniu. Spółka od lat zarabia, obecnie ma C/Z 5,7, C/WK 0,467. Dlaczego OFE miałyby ją sprzedać tak tanio? Sam kupiłem z perspektywą urealnienia się ceny na GPW. Jeśli obecne wezwanie byłoby powyżej 3 zł, to można by to rozważać. Szybko zarobione 50%... Obecne wezwanie uważam za próbę zdjęcia spółki za grosze. Wzywający bierze pod wezwanie kredyt i po 5 latach go spłaca z wyników spółki.
    Nie sprzedawajcie będą kolejne wezwania po coraz wyższych cenach. Teraz dali 2,12 zeby zbierać z rynku od drobnyuch powyżej tej ceny. Potem dogadaja się z funduszami.
    Jakby sie udalało zebrać wśród drobnych ponad 5% kapitału, to moglibyśmy im oddać akcje kilka razy drożej niz to ich smieszne 2,12 z
  • Re: Wezwanie Autor: ~gtr [89.64.67.*]
    realna wartość na teraz to 3,80-4 pln. A do tego przecież mnogość poczynionych i trwających inwestycji, których efekty będą w P&L w 2026 i dalej. Także takie 2,12 to śmiech na sali. Muszą dać przynajmniej 100% więcej. Jak któraś instytucja odda to będzie to jasny sygnał... i odpowiednie organy... itd.
[x]
GRENEVIA -1,52% 3,23 2025-09-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.