obiektywnie patrząc i z 25 letniego doświadczenia na Inventionie wzrosty, prawdziwe wzrosty zaczną się w 2025 r i to z kilku możliwych powodów:
- sama nieruchomość CB+R zwana przez niektórych wirtualnym szpitalem warta jest 40 groszy na akcję a wliczając działkę, dotację, udziały w SBE ta wycena robi się jeszcze wyższa - zaudytowany raport roczny za 2024 który uwzględnić powinien już wartość CBR, działki, dotacji i skokowy wzrost kapitałów własnych - gra pod zakończenie wojny na Ukrainie i powrót kapitału na nasze rynki w tym i NewConnect - spadek oprocentowania lokat i ich przerzucanie na rynek giełdowy oraz powrót drobnych na rynek - zwiększenie przez Invention przychodów z już rozpoczętych umów współpracy co pokazują już raporty za II i III kwartał a do dopiero początek
oczywiście wahania kursu były, są i będą ale dla 40-50 groszy to ja bym tu nie tracił ani minuty pisząc te treści i argumenty. Nawet ta niewielka ilość ilość akcji które mi zostały a stanowią na teraz po obecnym kursie ok 19 % wartości portfela ma mi dać zarobić min 500% albo 600% tak jak na 4Mass. Dlatego toczę tu spory z tymi co od rana do nocy przecież ciągle tylko piszą, że ABSOLUTNIE nie chcą mieć akcji Inventionia...tak na bannk nie chcą ;) zechcą dopiero przy 1 zł :)
Patrząc na wykres NCindeks widać, że rynek newconnect jest na dnie, skończy się wojna to będzie powtórka z hossy covidowej gdzie spółki w krótkim czasie biły rekordy notować i na to liczę i na powrót INM na poziomy powyżej 1 pln.
A wojna się skończy w ten czy inny sposób bo już widać po wypowiedziach Ukrainy, że liczą na Trumpa bo widać, że są zmęczeni i z czysto psychologicznego punktu jeśli do żołnierzy ukraińszkich dociera, że rozmawiają o zawieszeniu broni czy negocjacjach to gdyby dostali w lutym czy marcu informacje, że muszą jednak walczyć dalej nie będzie to zbyt motywujące. Myślę, że prezydent Ukrainy a na pewno jego doradcy to rozumieją. Dlatego. co mi sie oczywiście nie podoba, będą dążyć nawet ustępstwami do chociaż zamrożenia konfliktu i szukania rozwiązań jego zakończenia. A to da na naszej giełdzie uważam, że HOSSE dziesięciolecia wiele większą niż ta w 2020 roku :) I pod to właśnie trzymam kasę w gotowości również na Inventionmed :)
Jak ktoś chce podyskutować to zapraszam zalogowanych.
5 czerwonych łapek umieją dać a zero dyskusji i nawet sporów ale merytorycznych? w zasadzie czego ja sie spodziewałem po forum bankiera :)))) tu 90% nawet nigdy raportu finansowego nie otworzyło i nie przeczytało ze zrozumieniem
Trolle pochowane w swoich norach już nawet swoich farmazonów nie produkują, struna napięta, raport za kilka sesji, jestem spokojny tutaj każde 0.20gr da zarobić złotówki
Sesja zakończona, technikat podliczył swoje straty z tygodnia i już płacze na forum akurat Inventiona spółki której nie ma i ….nie chce mieć :) ciekawe co
Jak kurs w końcu wróci powyżej 1 pln co „doradcy” zmienią front i będą pod innymi nickami pisać „JAZDA NA 10 zeta” czy „idzie na 100” lub „tu będzie drugi mercator” :)
a ja sobie liczą, obserwuje koszyki zleceń i co widzę? że mielą, przewalają na lewo i prawo, małe wolumeny a do poziomów 1 pln akcji co raz mniej :) a z ostatnią sesją 2024 roku i tak wszystkie zlecenia zostaną wyzerowane
rok 2024 dla mnie już zakończony...czekam na styczeń bo większość ludzi jutrzejsza sesja będzie w zasadzie ostatnią i obroty na bananowej giełdzie spadną aż do 2 stycznia. wtedy będzie można zacząć myśleć i kupowaniu akcji
nudy dziś straszne, kursy wielu spółek lecą na pysk taki ORLEN zjazd z ponad 60 na 46 zł czy KGHM z 170 na 120 nie mówiąc już o gamingowych jak 11Bit itd. INVENTION musi coś zrobić by się wybić z tej szarości spółek na NewConnect i pokazać, że jest jedna z lepszych spółek i inwestycji na tym rynku.
O rozmowach pokojowych/zamrożeniu wojny coraz głośniej. Nie Trump wprowadzi sie do Białego Domu i rozpoczynamy hosse i powrót Inventiona tak lekko pod 2 zł na akcję!
Ciekawe dlaczego tu nic nie piszą peroniarze bez akcji? Nie maja nic merytorycznego do powiedzenia oraz wolą ukrywać swoje wpisy pod wieloma nickami bojąć się, że przy ich rejestracji mogą odpowiadać karnie za oszczerstwa wobec spółki. Więc to mamy już wyjaśnione :)
Gotowi? Kasa przygotowana? Paluszki na enterze przygotowane? Obawiam się, że dla wszystkich akcji do 1 pln nie wystarczy ale spokojnie poziom 2-3-4 zł też jest okej :)
ciekawe dlaczego ci bez akcji i ci co próbują mnie obrażać nie podyskutują na merytorycznych wątkach tylko piszą jakieś bełkotliwe nic nie wnoszące nerwowe wpisy
W poniedziałek pozbieraja do 25 a 2-3 stycznia to akcji poniżej 30 gr już może nie być :) i o to chodzi! Szybka zbiórka i odcięcie od akcji a będą gonić powyżej 1 złotówki i to szybciej niż myślą:)
w styczniu nie wiem czy 2-3 ale od 7 stycznia przypilnuje bardziej kursu, dziś sesja końca roku a i pewnie sa też tacy co myślą, że to ostania sesja do rozliczeń podatkowych :)
powinni w tym miesiącu zamknąć powyżej 35-40 groszy i kierować się na dla mnie najważniejszy poziom 0,8 zł bo jego przebicie to już będzie marsz i powrót na poziomy powyżej 1 zł. A to poziom kluczowy gdzie może pojawić się dodatkowy mocny popyt tych co nie mogli lub nie chcieli albo nie mają w zwyczaju kupować akcje spółek groszowych
tak było na 4Mass. Gdy ja kupowałem po 0,186 zł średnio to nikt nie chciał aż przyszedł czas gdy w kilkanaście sesji zrobili 60 groszy lekka korekta następnie 90 groszy i pojechali na 1-2-3-4 zł na wielomilionowych obrotach.