Dnia 2024-12-11 o godz. 16:43 ~Adam napisał(a): > Kolejna niewiadoma wchodzi na gaming z powodu 11 BIT. Teraz każdy będzie analizował 33 razy czy wchodzić w gaming w tym One More. Lipa dla sektora.
generalnie - zgoda. 11 BIT i wizja odpisów z powodu braku spodziewanych zysków to jest powód do szerszego spojrzenia na gaming.
ale właśnie - czy porównywałeś biznes plan OML w stosunku do 11BIT oraz czy analizowałeś składowe przychodu (nie zysku!!!). Do tego jesteśmy w grudniu i wszyscy, którzy mają jakąś stratę sprzedają te spółki żeby ją zaksięgować (na OML wisi wielu tych, którzy kupowali na ostatniej podbitce - ci co kupowali za 1zł przed wybiciem na 4 pewnie zapłacą całkiem fajny podatek).
na gamingu da się zarobić i wbrew pozorom jest bardzo przewidywalny. Kwestia odpisów powinna zaświtać w głowie inwestora przy braku rentowności.
To nie tak, że krytykuję OML, liczę na nich w oparciu o dotychczasowe realizacje ale mam obawę, że gaming i OML przez inne spółki nie będzie już atrakcyjny ogólnie jako sektor i nie przyciągnie kapitału, który mógłby pociągnąć OML w górę.
A nie zwróciłeś uwagi, że CDR wzrósł 100% w rok? Jak widać gaming jest rozgrywany, tylko wybiórczo a nie sektorowo. Dlaczego OML ma stać w miejscu przez najbliższy rok, dwa lub trzy? Przed spółką otwiera się nowy rozdział. Jeśli dwie najbliższe gry wypalą, to spółka będzie się finansować z zysków.
Jak wypala to będziemy na zupełnie innych poziomach. Firma nie jest zarządzana przez ,,raptusów,, dlatego warto tu zainwestować swój czas i oczywiście pieniądze. Chcę być częścią tego rozwoju tak jak byłem od 2008 w CDRed po ataku w sierpniu Putina na Gruzję.. , kręciłem nosem jak leciałem na stracie w 2009 cały czas dobierałem małe pakiety...aby w 2011 spuścić całe 2500 sztuk
Moim zdaniem kiepsko. Wszystko już było. Nic nowego nie pokazało. Historia się jakoś nie spina jak się grało w W3.. chodzi o zakończenie. I tak można i można. Wizualnie, no kurde niby U5 a postaci narysowane jak render z poprzednich generacji. Zwróć uwagę na twarze.. a potem odpal takie intergalactic. Życzę jak najlepiej ale boje się ,że jeszcze dodadzą jakieś woke. Idą śladem ubisoftu.. niestety. Ale to CDRed bo on muszą.. my z OML spokojnie możemy.
Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził.... a prawda taka, że co by nie pokazali i tak się znajdą tacy co narzekają i tacy co to bezgranicznie chwalą i miłują.
Kolejnym faktem jest to że cdr na 90% rozbije bank, tak jak i było w przypadku cyberpunka, który niby taki niedopracowany a sprzedał się jak ciepłe bułeczki.