• Co się dziś dzieje Autor: ~Tom [188.146.6.*]
    Ktoś domyśla się jaki powód tego że stoi w miejscu
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~Jerry [85.190.245.*]
    Kupuj , bo jak będzie komunikat o sprzedaży to będzie za późno!!!
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~Tom [188.146.6.*]
    Jestem już zapakowany. Dokupiłem ostatnio za ostatnie grosze. Ciekawe kiedy ten komunikat
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~Jerry [37.225.44.*]
    Ruszyła maszyna-)))
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~Młody [87.205.233.*]
    Dopiero ruszy jak będzie 33 a do końca lutego 40. Taka jest moja prognoza.
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~Tom [188.146.8.*]
    Zaraz koniec roku. Bardzo optymistyczne te Twoje prognozy. To by musiał być mocny wyskok na wysokich obrotach
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~Młody [87.205.228.*]
    Nie musi być wysokich obrotów, byle byli chętni do zakupu akcji. Wyobrażasz sobie co się tu będzie działo jak ogłoszą 19 zł dywidendy, tak jak przewiduje jeden forumowicz.
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~Tom [188.146.8.*]
    Kiedy możliwe ogłoszenie dywidendy,?
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~wujekdobrarada [146.75.162.*]
    wysokie obroty juz były 25.11 wolumen ponad 200 k; teraz powinien pykać powoli do circa 40 lub wyżej - to zależy, tym bardziej ze taki ruch wpisuje się w ostatnia fale wzrostowa impulsu; proszę pamiętać, że to nie jest żadna rekomendacja kupna z mojej strony; niech każdy podejmie decyzje sam czy warto zainwestować w mercor;

pzdr
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~Tom [188.146.0.*]
    Dobijemy dział 32 zł?
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~Zibi [37.248.253.*]
    Chyba się Tom spóźniłeś. Cena jest teraz ok. 26-30 to przedział na dziś racjonalny w stronę optymistyczna. Jesteś w gronie osób liczących na sentymentalną podbitkę po ogłoszeniu dywidendy. To może nastąpić nawet pod koniec 2025. Sentymentalna. Tak jak ty myśli też Konrad Książek z YT, więc uważaj. Obejrzyj też ostatni materiał książka z podlackim i pomyśl co może pójść nie tak. Ja bym w to wchodził na ile, w nadziei na odbudowanie biznesu po transakcji sprzedaży jego większej części i z perspektywą że np. 50% dywidendy będzie tam reinwestowania. Ale nie liczyłem, więc może się mylę. Swoje akcję sprzedałem po 29.9 i 30 w dniu espi o sprzedaży biznesu.
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~Zibi [37.248.253.*]
    *Miało być IKE nie ile. Long term
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~wujtekdobrarad [172.225.41.*]
    myślę, że sentymentalna podbitka to ostatni akord trendu wzrostowego, który zakończy etap rozwoju spółki w obecnym kształcie i nie jest powiedziane, że musi to się wydarzyć z obecnych poziomów doprowadzając do ustanowienia nowych max - to się wydarzy za kilka miesięcy gdy spełnią się warunki zawieszające i wszystko będzie już wiadome; obecnie, bardziej scenariuszem bazowym jest dla mnie sukcesywny wzrost w stronę mojego poziomu docelowego czyli poziomów 40-42 pln co by dało kapitalizację spółki na poziomie circa 600 mln pln, odcięcie dywidendy i urealnienie kursu oraz dostosowanie się wyceny do realiów rynkowych; dlaczego tak uważam? myślę ze kluczem tutaj jest struktura akcjonariatu i niski free float; zakładam, że każdy z większych akcjonariuszy będzie czekał na dywidendę i jej wypłatę, a z ewentualną sprzedażą wstrzyma się do ogłoszenia nowego biznes planu co daje duże pole do popisu dla kapitału spekulacyjnego. Tak więc, szczyt notowań zostanie osiągnięty zdecydowanie wcześniej niż oficjalny komunikat o ogłoszeniu mega dywidendy;

pzdr
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~Abece [5.173.204.*]
    Dlaczego dzisiaj taka słaba sesja na mcr ? Czyżby nie było sprzedaży części spółki.
  • Re: Co się dziś dzieje Autor: ~Tom [188.146.0.*]
    Po takich wynikach to i tak mały spadek
[x]
MERCOR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.