Nie musi być wysokich obrotów, byle byli chętni do zakupu akcji. Wyobrażasz sobie co się tu będzie działo jak ogłoszą 19 zł dywidendy, tak jak przewiduje jeden forumowicz.
wysokie obroty juz były 25.11 wolumen ponad 200 k; teraz powinien pykać powoli do circa 40 lub wyżej - to zależy, tym bardziej ze taki ruch wpisuje się w ostatnia fale wzrostowa impulsu; proszę pamiętać, że to nie jest żadna rekomendacja kupna z mojej strony; niech każdy podejmie decyzje sam czy warto zainwestować w mercor;
Chyba się Tom spóźniłeś. Cena jest teraz ok. 26-30 to przedział na dziś racjonalny w stronę optymistyczna. Jesteś w gronie osób liczących na sentymentalną podbitkę po ogłoszeniu dywidendy. To może nastąpić nawet pod koniec 2025. Sentymentalna. Tak jak ty myśli też Konrad Książek z YT, więc uważaj. Obejrzyj też ostatni materiał książka z podlackim i pomyśl co może pójść nie tak. Ja bym w to wchodził na ile, w nadziei na odbudowanie biznesu po transakcji sprzedaży jego większej części i z perspektywą że np. 50% dywidendy będzie tam reinwestowania. Ale nie liczyłem, więc może się mylę. Swoje akcję sprzedałem po 29.9 i 30 w dniu espi o sprzedaży biznesu.
myślę, że sentymentalna podbitka to ostatni akord trendu wzrostowego, który zakończy etap rozwoju spółki w obecnym kształcie i nie jest powiedziane, że musi to się wydarzyć z obecnych poziomów doprowadzając do ustanowienia nowych max - to się wydarzy za kilka miesięcy gdy spełnią się warunki zawieszające i wszystko będzie już wiadome; obecnie, bardziej scenariuszem bazowym jest dla mnie sukcesywny wzrost w stronę mojego poziomu docelowego czyli poziomów 40-42 pln co by dało kapitalizację spółki na poziomie circa 600 mln pln, odcięcie dywidendy i urealnienie kursu oraz dostosowanie się wyceny do realiów rynkowych; dlaczego tak uważam? myślę ze kluczem tutaj jest struktura akcjonariatu i niski free float; zakładam, że każdy z większych akcjonariuszy będzie czekał na dywidendę i jej wypłatę, a z ewentualną sprzedażą wstrzyma się do ogłoszenia nowego biznes planu co daje duże pole do popisu dla kapitału spekulacyjnego. Tak więc, szczyt notowań zostanie osiągnięty zdecydowanie wcześniej niż oficjalny komunikat o ogłoszeniu mega dywidendy;