myślę, że sentymentalna podbitka to ostatni akord trendu wzrostowego, który zakończy etap rozwoju spółki w obecnym kształcie i nie jest powiedziane, że musi to się wydarzyć z obecnych poziomów doprowadzając do ustanowienia nowych max - to się wydarzy za kilka miesięcy gdy spełnią się warunki zawieszające i wszystko będzie już wiadome; obecnie, bardziej scenariuszem bazowym jest dla mnie sukcesywny wzrost w stronę mojego poziomu docelowego czyli poziomów 40-42 pln co by dało kapitalizację spółki na poziomie circa 600 mln pln, odcięcie dywidendy i urealnienie kursu oraz dostosowanie się wyceny do realiów rynkowych; dlaczego tak uważam? myślę ze kluczem tutaj jest struktura akcjonariatu i niski free float; zakładam, że każdy z większych akcjonariuszy będzie czekał na dywidendę i jej wypłatę, a z ewentualną sprzedażą wstrzyma się do ogłoszenia nowego biznes planu co daje duże pole do popisu dla kapitału spekulacyjnego. Tak więc, szczyt notowań zostanie osiągnięty zdecydowanie wcześniej niż oficjalny komunikat o ogłoszeniu mega dywidendy;
pzdr