• Przyszłość Autor: ~dawolny [37.96.100.*]
    Dołek codziennie wyznacza nowe granice, takiej korekty chyba nikt się nie spodziewał. Jednakże pompy ciepła (bądź inne źródła grzewcze nie emitujące CO2 ) to przyszłość. Nie spotkałem nikogo kto chciałby wrócić to palenia węglem. Cena energii podlega regulacji oczywiście, ponieważ ludzie nie chcą płacić rachunków grozy. Obecna sytuacja to tylko zawieszenie a nie likwidacja programu (ponieważ wielu nieuczciwych wykonawców oraz inwestorów wykorzystało program) Nowy program ruszy w nowej odsłonie ( uważam tylko na plus) Dla grubasów to żniwa bo obecna cena to promocja.
  • Re: Przyszłość Autor: ~Dejw [217.153.200.*]
    Tez tak myśle, tylko gdzie jest dołek
  • Re: Przyszłość Autor: ~dawolny [37.96.100.*]
    Uważam że jesteśmy blisko, grubasy i fundusze mają zasoby i czas, drobni tego nie mają chcą się szybko obłowić... dlatego większość traci bo są niecierpliwi.
  • Re: Przyszłość Autor: ~nicram [212.191.7.*]
    Spokojnie, ostatnie czasy pokazują, że do dołka jeszcze daleko.
  • Re: Przyszłość Autor: ~siwy [62.107.22.*]
    Ta firma nie ma przyszłosci, przeciez to bankrut, który umiera powoli. A Wy nadal zaklinacie rzeczywistość i piszecie bajki.
  • Re: Przyszłość Autor: ~Gosia [31.0.56.*]
    Daj kilka merytorycznych argumentów. Jak to któryś wielki mawiał, czemu na tak, to wiem, powiedz mi lepiej czemu to ma być bankrut.
    Bardziej od bankructwa obawiam się machlojek ze strony wielkich, by przejąć akcje od drobnych za bezcen.
  • Re: Przyszłość Autor: ~byly_posiadacz [95.214.217.*]
    Bankrut jeszcze nie, ale:
    - spółka przestała generować pozytywne przepływy FCF
    - relacja kapitału obrotowego do długu jest słaba
    - nie wiem jak patrzą na spółkę banki, ale zakładam, że kowenanty są napięte
    - bez poprawy koniunktury prezes powinien zacząć myśleć o wariancie przetrwaniowym z opcją cięcia kosztów.
    A kapitan kiedyś pisał, że nie odda poniżej 10, no ale on kupował po 1, więc jeszcze jest na plus, chociaż na jego miejscu bym się zastanowił. Ale nie wiem, może już nie ma, dawno tu nie byłem... Kibicuję SUNEX od kilku lat, ale dziś nie jest ciekawie delikatnie to ujmując.
[x]
SUNEX -1,37% 4,70 2025-11-07 16:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.