No ogólnie Ja się zgadzam z tym, że poziomy na jakich obecnie jesteśmy to się spodziewałem na dotarcie podczas właśnie rajdu świętego Mikołaja, wyjątkowo wcześnie i mocno ruszyli wszyscy
Piobor "mordo Ty moja" a już się pomyślałem że zarabiasz, pijąc do tego co 777... zamieścił w otwierającym poście. Ale wszystko w normie widać ;]. Pozdro
W Stanach jednak kończy im się paliwo do wzrostów, wszędzie zamykają wojny: Liban, Syria i niedługo podobno Ukraina. To może być duże paliwo dla nas jak kasa ze Stanów będzie wrzucona do PL ;)))
I co z tego że mają kasę. Czy jest sens kupować PKO BP, Pekao SA, LPP, Dino w takich cenach? No nie bardzo. Pamiętam jak co niektórzy się wyśmiewali jak przy 1600 ludzie pakowali po korek akcje. Przecież wiadomo, że będzie hossa kiedyś. Odwieczne prawo natury. A jak widać wtedy zrobili niezły interes Ci co kupowali :-)
każdy uczestnik handlu na GPW powinien czytać to forum, bo wtedy dowiedziałby się prawdy, że kupowanie PKO,PEO, czy dino nie ma sensu... Niestety dyletanci nie czytają i kupują...
Spoczko można kupować, do uśredniania jak złoto ;-) Proste wskaźnik C/Z Dino - C/Z prawie 28 - hmmm daje do myślenia PKO BP - C/Z 10 - powiedzmy, że OK Pekao Sa - C/z 6 - dlaczego rwą PKO BP a nie Pekao SA? LPP - C/Z 16 - do myślenia również daje Dodam jeszcze CDP - C/Z 45
jak widać wskaźnikowo to d.. nie urywa, a patrząc na tle sektorów to w ogóle. No ale to jeden z wielu wskaźników
u mojego brokera też mam na wykresie w lipcu ATH i tak samo podaje mi roczne maksimum jak należy, a nie jak na stooq. Może panowie piszący dla stooqa nie mają dostępu do innych danych...
Alojzy wita! W sumie to mogłoby spadać, ale chyba to byłoby zbyt proste :-( Oczekuję poniewieranie S. Będą się miotać u nas bez wyraźnego kierunku. Taki bezsensowny rynek nam się kroi.
To koniec popyty na Allegro: https://www.bankier.pl/wiadomosc/ALLEGRO-EU-S-A-Allegro-informuje-o-zakonczeniu-programu-skupu-akcji-wlasnych-8858522.html
I znów to samo :-( Delikatny ruch w górę i 3 razy mocniej w dół? Szkoda słów na te fundy :-( Ale Na Pepco się rzucili. Dywidenda 6,2 eurocenta - co to robi z ludzi ;-)
@piobor - no ja cię nie rozumiem - wczoraj im napisałeś, że nie ma sensu sensu kupować na tych poziomach, no to sprzedają, a dzisiaj się zżymasz, że są spadki...
A no i tak normalnie dla mnie to by było minus 30, następnie szybko plus 25 i w dół 60. To tak dałoby się na L i S zarabiać. A teraz to tylko jedna strona zarabia. Co nie jest fajne i mówimy kategorycznie nie ;-)
Najgorsze dla mnie w takich sesjach jest brak jakiegokolwiek ruchu w górę. Dlaczego jak jest czerwono to w bardzo niewielu przypadkach jest odbicie i ruch w górę? Ktoś może to logicznie wyjaśnić? Przecież teraz Ci co brali L wczoraj są w czarnej...dziurze
no ale przecież o to chodzi, żeby ci co "utknęli" z L'kami oddali je nisko - walka toczy się o ich pieniądze, im niżej oddadzą tym więcej stracą. Oni mają się czuć "w czarnej dziurze", mają skrobać w monitor i przeszukiwać "wskaźniki" w poszukiwaniu tego, który da im sygnał, że "już idzie odbicie", że dołek już za nami, że za chwilę "dzida na północ" :)