Dnia 2024-12-05 o godz. 16:01 ~Qqwe napisał(a): > Skup trwa. Kurs trzymany w ryzach oraz zwiekszaja sie obroty ciekawe ile fundy załadowały do portfela po 10.5
Tak, tak - skup trwa już od ładnych paru miesięcy ("codziennie niskie ceny"). Lecz kurs nie jest trzymany w ryzach, bo stopa zwrotu na ostatnie 5 miesięcy to -25%. A więc to już jest bessa.
Obserwowałem ile akcji poszło pow 15 na ath i nie było to dużo. Tylko nieliczni uciekli w przedziale 14-15 zł. Większość z nas inwestorów nadal jest zainteresowanych w inwestowanie w spolke a nie krótkie granie za zysk. Każdy ma inny sposób pomnażania pieniędzy na parkiecie. Ja wierzę w spółkę i jej zdrowy rozwój i liczę że po akumulacji przyjdzie zdrowy wzrost. Pozdrawiam
Ale tu nie chodzi o strategie inwestowania, wiarę czy brak wiary w spółkę. Mam niską średnią dla całej mojej pozycji, w spółkę uwierzyłem kilka lat temu. Tu chodzi o pisanie bzdur. Każdy zdrowo myślący człowiek widzi jak sytuacja wygląda od ATH. A tu jakieś zaklinanie rzeczywistości, skupy, rakiety tuż za rogiem, myślenie życzeniowe. A jak ktoś napisze, że to leci, to jest wyzywany, do tego wyje na peronie, bla, bla, bla. A każdy z nas kto ma kase w MRB codziennie widzi na swoim zapisie mniejsza wartość i to jest niezaprzeczalny fakt (niektórzy widzą stratę, a to jest podwójnie frustrujące). I tak na dobrą sprawę, to frajerami, jesteśmy my, którzy siedzimy na papierze, nie oni. Czy to odbije? A kto to wie? Dzisiejsza reko od BOŚ, super, ale kto może dziś zapewnić, że w 2025 roku nie czeka nas powtórka z Lehman Brothers albo coś jeszcze gorszego? (tak wiem, inwestowanie to ryzyko) A wtedy mały nie ucieknie z papieru, bo dowie się o poranku, jak we wrześniu 2008 z TVN CNBC (ktoś to jeszcze pamięta?);), że jest w czarnej d...