• Skup Autor: ~Qqwe [37.130.40.*]
    Skup trwa. Kurs trzymany w ryzach oraz zwiekszaja sie obroty ciekawe ile fundy załadowały do portfela po 10.5
  • Re: Skup Autor: ~ppp [37.225.48.*]
    No, wig 20 2 % rośnie, a to leci, jest super.
  • Re: Skup Autor: ~Kotecek [94.251.185.*]
    Żaden skup coraz niżej od wielu dni przy rosnących obrotach
  • Re: Skup Autor: ~xyz [178.43.238.*]
    Dnia 2024-12-05 o godz. 16:01 ~Qqwe napisał(a):
    > Skup trwa. Kurs trzymany w ryzach oraz zwiekszaja sie obroty ciekawe ile fundy załadowały do portfela po 10.5

Tak, tak - skup trwa już od ładnych paru miesięcy ("codziennie niskie ceny"). Lecz kurs nie jest trzymany w ryzach, bo stopa zwrotu na ostatnie 5 miesięcy to -25%. A więc to już jest bessa.
  • Re: Skup Autor: ~ppp [37.225.48.*]
    Przecież ich nie przekonasz, a wywiad Cię od spadzią, strach pomyśleć jak będzie wszystko lecieć to co będzie tutaj.
  • Re: Skup Autor: ~BIG [34.99.246.*]
    Jaki skup?!?!?! Dystrybucja od szczytu taka, że głowa mała, a ten skup widzi :D
  • Re: Skup Autor: ~Nolke [83.23.124.*]
    Obserwowałem ile akcji poszło pow 15 na ath i nie było to dużo. Tylko nieliczni uciekli w przedziale 14-15 zł. Większość z nas inwestorów nadal jest zainteresowanych w inwestowanie w spolke a nie krótkie granie za zysk. Każdy ma inny sposób pomnażania pieniędzy na parkiecie. Ja wierzę w spółkę i jej zdrowy rozwój i liczę że po akumulacji przyjdzie zdrowy wzrost. Pozdrawiam
  • Re: Skup Autor: ~BIG [34.99.246.*]
    Ale tu nie chodzi o strategie inwestowania, wiarę czy brak wiary w spółkę. Mam niską średnią dla całej mojej pozycji, w spółkę uwierzyłem kilka lat temu.
    Tu chodzi o pisanie bzdur. Każdy zdrowo myślący człowiek widzi jak sytuacja wygląda od ATH.
    A tu jakieś zaklinanie rzeczywistości, skupy, rakiety tuż za rogiem, myślenie życzeniowe. A jak ktoś napisze, że to leci, to jest wyzywany, do tego wyje na peronie, bla, bla, bla.
    A każdy z nas kto ma kase w MRB codziennie widzi na swoim zapisie mniejsza wartość i to jest niezaprzeczalny fakt (niektórzy widzą stratę, a to jest podwójnie frustrujące). I tak na dobrą sprawę, to frajerami, jesteśmy my, którzy siedzimy na papierze, nie oni.
    Czy to odbije? A kto to wie?
    Dzisiejsza reko od BOŚ, super, ale kto może dziś zapewnić, że w 2025 roku nie czeka nas powtórka z Lehman Brothers albo coś jeszcze gorszego? (tak wiem, inwestowanie to ryzyko)
    A wtedy mały nie ucieknie z papieru, bo dowie się o poranku, jak we wrześniu 2008 z TVN CNBC (ktoś to jeszcze pamięta?);), że jest w czarnej d...

• Re: Skup Autor: ~DKB [82.19.185.*]
    W sedno. Ale takimi wpisami tu kariery nie zrobisz. Kurs spada od 15.7 do 10.6 a gosciu widzi mocne trzymanie tego kursu. I co mu zrobisz? :-)
[x]
MIRBUD -1,92% 13,78 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.