Miałeś rację! Mikołaj powoli, ale równomiernie ciągnie sanie pod górę! Też liczę, że pod choinkę będzie 70 zł. Ale myślę też, aby te akcje potrzymać dłużej.
Dziękuję, nigdy nie masz racji na 100%, bo to przecież giełda :), ale myślę, że mocno realne. Zobacz, dzisiaj większość spółek na czerwona, a PKO się trzyma. Ładnych prezentów od Mikołaja życzę:)
Nie bardzo chce mi się w to wierzyć. Rynek kredytów dostał zadyszki, coraz mniej kredytów jest udzielanych a ludzie nauczyli się nadpłacać a co za tym idzie zmniejszać zarobki banków z odsetek. Rynek mieszkaniowy najpierw był do czerwoności rozgrzany teraz stygnie i ciekawe czy stagnacja się nie będzie pogłębiała
Są tutaj zarówno szanse jak i ryzyka. Ja miałem sprzedać przy 60 zł, jeszcze czekam chociaż nie bardzo wierzę w to, że w perspektywie roku PKO choćby utrzymało ten kurs bo zyski zaczną spadać
Niskie stopy procentowe pobudzą popyt na kredyty, co przyczyni się w długim okresie czasu do wzrostu dochodów banków. Zgodnie ze słowami prezesa Związku Banków Polskich rezygnacja z kredytu 0% zwiększy zainteresowanie kredytami hipotecznymi. Wydaje mi się ,że w przestrzeni do 12 miesięcy wyniki banków będą dobre.