• "Poplotkujmy" logicznie jeżeli tak można o KROSNO. Autor: ~agatowe lato [83.26.176.*]
    Od kiedy upadła całkowicie na początku roku jedna z największych hut szkła w Europie,czeska "Bohemia" i już zatrzymana jest tam całkowicie produkcja,to z logiki wychodzi,że w tę próżnię ktoś wejdzie.Więc kto?Skoro zamówienia światowe idą na przód w Krośnie,to odpowiedż jest już jasna kto przejął rynek czeskiej "Bohemii".Jest jeszcze jeden dobry aspekt dla Krosna,to z krwi i kości syndyk.Widać ten prawnik na starość wnukom powie oprowadzając ich już kiedyś wokól barwnie odnowionego zakładu.Popatrzcie to dzięki mnie widzicie tu dobrze prosperujący prywatny zakład.To ja swoim działaniem doprowadziłem do tego,że z zerdzewiałego łamiącego się molocha powstał przychylny przyrodzie pięknie odnowiony zakład.Syndyk jest jeszcze bardzo krótko,a sprawy własnościowe obwarowane przepisami będą się ciągnęły pewnie do następnej wiosny.Gdyby nie to już pozbyłby się niepotrzebnego temu zakladowi balastu.Wielka szansa otwiera się dla tego zakładu ale trzeba być sprawiedliwym,nie dla wszystkich pracowników.Jeżeli syndykowi udałoby się sprzedać niepotrzebny balast jeszcze do końnca tego roku,to jest raczej pewne,że kupiec już w jesieni będzie czekal pod "bramą".Z logiki wychodzi,że pozbawiony niepotrzebnego balastu a przede wszystkim szefów związkowych wyłoży pieniążki.Bo wie,że to żyła złota w tej części europy.Przyznam się i ja,że też będę chciał mieć skromny procent w tym interesie.
  • Re: "Poplotkujmy" logicznie jeżeli tak można o KROSNO. Autor: ~miron [93.105.209.*]
    podoba mi się twoja inwestorska logika. Też wszedłem w giełdę dlatego, że zaczął się kryzys i 80% mojego portfela to "bankruci". Liczę na to, że nawet jeśłi połowa faktycznie skończy się bankructwem, to i tak druga połowa wybuduje mi dom pod krakowem:)
  • Re: "Poplotkujmy" logicznie jeżeli tak można o KROSNO. Autor: ~magic [79.191.5.*]
    Huta bedzie nadal klepać szklanki itp , tylko że zrobią taki myk że wy akcjonariusze zostaniecie tylko z wydrukiem z akcji na pamiątkę.PRzecież o to właśnie chodzi.Koło huty kręcą sie 2 Panowie.Jeden z Prywatnej huty w krośnie a drugi to Chrzanowski z Nowy Styl.Oni juz swoje zrobią tak żeby była upadłosć, kupią za darmo i zaczną produkcję od początku , tylko że obecnym akcjonariuszom nic nie zostanie tylko pamiątka w postaci wydruku z rachunku maklerskiego.Sytuacja podobna jak to miało miejsce z WSK Krosno.Działa nadal i ma sie dobrze( robią dla Boeinga) tylko że to juz nie WSK , tylko coś innego a akcjonariuszom dawnego WSK gówno zostało, tylko pamiątka
  • Re: "Poplotkujmy" logicznie jeżeli tak można o KROSNO. Autor: ~predyktor [195.136.30.*]
    A według mnie i jedni i drudzy macie racje - i ci co mówia ze beda mieli dom za akcje Krosna i ci co mówią ze ktoś tu kreci lody
    pytanie i odpowiedz jest inna

kto wiecej zyska a kto straci - tak zawsze było i jest i bedzie - zycze wszystkim nie mieli z papieków tapety - choć watpie bo przyzwyczajajcie sie ze na ścianach w domu bedziecie mieli KROSNO na scianach zamist szklanek w kuchni :D:D:D
  • Re: "Poplotkujmy" logicznie jeżeli tak można o KROSNO. Autor: ~Bambo [195.216.109.*]
    Banki są umoczone. Nie zależy im na sprzedaży bo nie odzyskają całej kasy. Poza tym nie są po to żeby mieć kasę tylko żeby pożyczać i z tego żyją. Zależy im na tym żeby jak najwięcej pożyczać i brać procent. Na upadłości powinno zależeć syndykowi ale on mało może. Po efektach pracy jego można sądzić, że mu wcale nie zależy choć gada inaczej (widocznie już ma działkę zaklepaną). Ster przejmuje nowy właściciel wykupując po zaniżonej cenie pakiet większościowy. Jemu też nie zależy na upadłości. Staje się właścicielem monopolisty na rynku europejskim w tej dziedzinie. To są fakty. Co będzie dalej :) kto wie ? Ile będzie warte krosno za 1 miesiąc. Pod koniec wakacji. 0,7 1,7 a może 17 jak dostanie pożyczkę z banku na rozwój (na zachodzie dołek się już kończy).
  • Re: "Poplotkujmy" logicznie jeżeli tak można o KROSNO. Autor: ~adalbert [212.76.37.*]
    witam wszystkich i tych co straszą-czarnowidzą bo w KHS jeszcze nie weszli,a teraz już się boją bo myślą że jest za drogo ( nie wierzę że z potrzeby serca przestrzegają bliźnich przed spadkami to niestety takie nie polskie żeby nie powiedzieć nie ludzkie szczególnie w stosunku do wirtualnych obcych) witam i tych co zachęcają bo KHS już zakupili i po prostu mają nadzieję że kurs pójdzie w górę. Ja należę do tej drugiej grupy, ile i po ile kupiłem to już moja sprawa, jestem naprawdę drobnym inwestorem więc nie liczę na kupno domu z zysku ale może opłacenie choć w części podyplomówki( no jeśli kurs poszedłby na 17PLN jak pisze Barnaba- nie mam nic przeciwko :) , w każdym razie byłoby miło. Ja myślę, że KHS wyjdzie na prostą i da nam zarobić dość dużo pieniędzy, widzę ku temu przesłanki, wszystkie strony powinny być zainteresowane no może oprócz syndyka aby zakład dalej funkcjonował na rynku. Kupujcie, sprzedawajcie, więcej zarabiajcie niż traćcie, ale nie wyzywajcie innych od idiotów i leszczy bo to świadczy tylko o waszym prostactwie i znikomej znajomości mechanizmów rynku kapitałowego.
    pozdrawiam wszystkich a inwestorów KHS szczególnie ciepło, oby nam się...
[x]
KROSNOOLD 3,12% 1,65 2014-11-24 11:59:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.