Dzień dobry, proszę o pomoc, czy padłem ofiarą przestępstwa? Pewna osoba, działająca jawnie w mediach społecznościowych poleciła mi założenie portfela wirtualnego na platformie „paybis” w celu kupienia bitocina, następnie zasiliłem bitocinami swoje konto handlowe na fxodexmarket.com., które polecono mi założyć. Kontaktowałem się z tą osobą poprzez komunikator. On instruował mnie co mam robić i jak. Po wpłaceniu bitcoina udostępniałem mu zrzuty ekranu z pulpitu tej platformy. Potem okazało się, że moja aplikacja handlowa została zawieszona. Napisał mi, że dostał informację z platformy (ciekawe jakim cudem) o takiej treści:.
Cześć Adam Status handlowy Twojego konta wynosi obecnie 25% z powodu niskiego wykorzystania aplikacji sygnałowej i został zawieszony w celu uniknięcia strat. Musisz podłączyć sygnał handlowy MT4+1 do swojego konta handlowego, aby uniknąć całkowitej utraty transakcji. Należy pamiętać, że koszt sygnału na 3 miesiące wynosi 900 USD, na 6 miesięcy 1800 USD, na 1 rok 3600 USD i na zawsze 5000 USD. Aby kontynuować handel, musisz dokonać płatności na adres portfela bitcoin brokera.
Ta osoba działa w mediach społecznościowych i nagrywa swoje „złote rady”. Jak to możliwe? Czy mogę odzyskać swoje środki?
Zawsze jest szansa na odzyskanie pieniędzy, ale oczywiście nie zrobisz tego na własną rękę, a jeżeli chodzi o tą platformę, to są to oszuści, którzy w bardzo znany sposób okradają ludzi. Jest o nich dużo opinii na róznych forach. Wystarczy wejść i poczytać.
Jedną najskuteczniejszą opcją to jest własnie poprzez prokurature. Ogólnie takie oszustwa to pierwsze idą do prokuratury bo oni są własnie od tego. Mało ludzi o tym wie i idzie na policje i oczywiscie policja rowniez mzoe cos zdzialac ale jest barzdo mala gwarancja a nawet powidzialbym zerowa ze cos zrobią. Wiec jednymym wyjsciem są kancelarie które by przyjeli wasza sprawe i cos z tym zrobily ale nie kazda kancelaria sie podejmuje tego bo im sie nie chce nadzwyczajniej. ogolnie juz bardzo dawno, bo z 3 lata temu sam zostalem oszukany na inwestycje przez rate taker. nie wiem czy oni wgl dalej funkcjonuja ale musialem wlasnie zalatwiac wszystko przez prawnikow bo policja rozlozyla rece. Odzyskalem pieniadze ale wiem ze nadal oni moga oszukiwac ludzi bo nie tak latwo jesst ich zamknac. Nie czekajcie na zbawienie tylko musicie dzialac bo im dluzej tym gorzej ze zlapaniem ich. Jedynie moge zostawic namiar do kancelariai u ktorej ja bylem klientem - 50-==3-=-1-2=2-=1-9=6
Mam listę z ostrzeżeniami z forexa z wczoraj. Jeżeli ktoś został oszukany, to moze znajdziecie ich na tej liscie. Jezeli tak, to natychmiastowo powinniscie zglosic sprawe do prokuratury!
fin - magnum com woodccapital com fidus invest com fsinvest cm gomarketsltd .net quantumex biz
billionbean com
trade - alora com
millennium - trading pro
bvtbancolimited com
incore - investmentcfd net
ja mam kolejną liste
schofieldconsultinggrp com shdmarkets com
metagenesisfx com
moneyhelpgroup co uk
c - bleugroup.com, c - bleu com parkermgtsolutions com streamcapitalinvest com
retardio xyz
Są firmy ktore sie specjalizuja w takich oszu s twach. Jest jedna z Gdańska, która z tego co czytałem i sam dzwonilem by sie troche dowiedziec jak sie zabezpieczac przed takim czyms. Bardzo fajnie mi sie rozmawialo i tez oferuja pomoc pr a w n a bo maja swoich praw nik ow i juz sporo spraw za ko nczy li. Jest wiele takich w polsce ale jezeli chcecei to mozecie sie do nich odezwac i sami sie dowiedziec wszystkiego 5//'[0[3['[122[''19'['6
No a co myslałeś że od tak Ci oddadzą pieniądze?? Zakładasz sprawę karną i muszą najpierw dojść do tych ludzi, więc to tez troche trwa a po sądach to oczywiscie że bedziesz latał bo tak to własnie wygląda.
wplacalem im od poczatku roku pieniadze na tą platforme i mialem caly czas kontakt i w sumie bylo spoko. Zarobilem sobie, dostałem od nich jeden przeleew na 240 $. Nie mialem żaadnych zastrzezen co do tej platformy ale do czasu kiedy musialem wplaxac kolejne kwoty by itrzymc swoje konto inwestycyjne. Bylem na grupie na fejsie, gdzie ludzie pisali o fałszywych platformach i wlasnie byla wsrod nich groshare limited. Bylem w ciezkim szoku,bo wszystko co wplacilem moglo przepasc. Ludzie pisali zeby nie udostepniac zadnych swoich danych bo rownez moga wykorzystywac i tu mi sie czerwona lampka zapalila bo wlasnie pierwsze co to chcieli ode mnie bym zainstalowal aplikacje anydesk zeby pomoc mi w ogarnieciu platformy i w tym samym momencie mieli moje wszystkie dane i dostep do wszystkiego z mojego laptopa. Szybko pojechalem na policje zlozyc zeznania i zadzwonilem do kancelarii która zajmuję się oszustwami i zlozylem rowniez u nich zawiadomienie by tego nie zostawic i bym pewnym ze uda im sie odzyskac moje pieniadze i zabezpieczyć dane. Zostawiam wam numer bo nie wiem czy gdzies tu widniał, ale na pewno mozna to gdzies zglosic i cos z tym zrobic
50[3[][12][2][196
Warto zerknąć na artykuł opisujący ten temat :
https://medium.com/@karol.mazurek33/%EF%B8%8F-groshare-limited-wiele-stron-jeden-schemat-dzia%C5%82ania-a8fc1f384231
opisuje jak działają i czego mozemy się spodziewać
Mnie chcieli ukraść 10 tys $ ale bank zrobił blokadę na koncie odbiorcy i dzięki prokuratorowi pieniądze odzyskałem.
Teraz będą oskarżeni o cyberprzestępcze działania
wyzej nawet macie podany nr do kan9celar(i ktora zajmuje sie takimi przypadkami. Jezeli myliscie ze zostaliscie zrobieni w wała to zadzwoncie i dowiedzcie sie szczegołowo. Na pewno mają ich w bazie jezeli to sa faktczynie oszu sc i. 50][]3][]12][]2][19][][6
wplacilem pieniadze i zostały mi one zablokowane. Kiedy starałem się odzyskać z niego, to nie mogłem nic zrobić. Czy to jest normalne, czy jednak mam sie martwić?? user . desc - account . org
Ostrzegam was przed tą platformą. Nie dość że jakaś podróba to jeszcze tak wyciagają pieniadzę od ludzi. Ja jestem w szoku że ktoś potrafi dać w ciemno hajs. Interesuje się tymi krypto przestępcami i widac golym okiem ze to oszustwo. Ludzie zacznijcie sprawdzac te strony a nie łapczywie wchodzic w takie G. Kontaktowalem sie z kancelarią która jest podana na forach i oni tez wynajdują takie oszustwa zeby pomoc ludziom sie zabezpieczyc i odzyskac te pieniadze, wiec mozecie sie z nimi kontaktowac bo oni moga wam najwiecej o o nich powiedziec. I przestancie wierzyc we wszystko co widzicie w necie!! 50][3][]1[2]2\[1\]9[\6.
tak samo mialem z platformą smrt capital pte. Wplacalem im pieniadze dosc dlugo bo z pol roku to sie tak ciagnelo. Suma rosła na moim koncie platformy i fakt faktem moglem wyplacic kwote ale tylko raz bo juz pozniej zaczely sie przekręty czyli ze awaria ich systemu czy tez jakas moja blokada konta i wtedy chcieli ode mnie uzyskac 4 tys zł by odblokowac konto. Nie chcialem juz im nic wplacac bo nigdzie nie bylo napisane rowniez ze trzeba uiscic jakas kwote by odblokowac konto. Nie bylo nic nawet o blokacie konta. Jedynie to zadzwonilem do "obslugi klienta" zeby wyjasnic sprawe i zeby przelali mi te pieniadze. Uslyszalem ze oni nic nie moga zrobic i mam sie kontaktowac pod inny numer wiec tak zrobilem. Ale tam tez mi zaczeli wkrecac jakies kity ze musze wplacic te 4 tys bo innego wyjscia nie ma. Wiec to bylo jak mow do slupa slup jak .....
Skontaktowalem sie z ludzmi ktorzy zostali oszukani i bylo ich od groma...nie spodziewalem sie tego i tez jestem zalamany ze nie przeszukalem informacji na ich temat bo jest ich naprawde duzo. Skontaktwoalem sie rowniez z kancelaria 50\3\\\12\2\\19\6 która juz dziala w moim przypadku i nie tylko w moim bo maja juz duzo zgłoszen na sama platfome. Wchodzi juz w to prokuratira i moj a d wo kat
wszystkie te platformy to jedno wielkie oszustwo. Zawsze mozecie sie doinformować dzwoniac do specjalistów którzy sie tym zajmują. 5\\0]3][12[2]1]9[;'6
sam do nich zadzwonilem i skorzystałem z ich uslug. Miła Pani która wytlumaczyła mi wszystko od podstaw. Moja sprawa jest procesowana i jestem dobrej myśli
poprzez np opinie w internecie przez innych uzytkowników tej platformy. Jeżeli duzo jest negatywnych wpisów to oznacza ze lepiej nie ryzykowac i odpuscic. Po drugie jezeli ktos ci ofertuje ze mozesz w łatwy sposob zarobic to jest to sciema na kilometr bo inwestowanie to są straty a tym bardziej na poczatek. Duzo osob znajduje takie fałszywe platformy na telegramach gdzie najwiecej tam tych oszustow którzy czyhaja na swoje nastepne ofi a ry. A na koniec to nigdzie nie dostaje sie swojego analityka kt ory ma ci pomoc w przygodzie inwes towa nia. On jest tylko od tego zeby jak najwiecej kasy z ciebie sciagnac.
Teraz duzo kancelarii sie tym zaczelo zajmowac wiec w pierwszej kolejnosci mozesz tam szukac pomocy, ale warto tez uwazac bo rowniez duzo powstało fal szywyc h którzy rowniez jak brokerzy czychaja na naiwniak ów. Jezeli chcesz sie ppdjac sprawy w prolu ratur ze to musisz wiedziec ze to nie bedzie trwalo tydzien lub miesiac tylko to jest juz dlugi proces a Ci co oferuja ze odzyskaja twoj $ w 24 h to są to zwykli kolejni oszu s ci. Miejcie to na uwadze, bo im wiecej sie dajecie i nie jestescie uwazni tym wiecej tego robactwa sie rozprzestrzenia. Łatwo w to wejsc, ale juz ciezej temu zapobiec.
ja ze swojej strony moge polecic pomoc z pod nr 7[ 2 [2 ]3 ]5 ]9 [6[ 4] 0 ] prowadza moja sprawe z tymi oszu st@mi z lvl-singapore-pte.net dalem im sie niezle oj3b ac , nie popelniajcie mojego bledu..
No własnie to jest to ze czlowiek szuka pomocy a trafia na kolejnych oszustów którzy chca wyludzic kolejne pieniadze. Internet to zło ale rowniez jest pomocnyy wiec mozecie wszystko wybadac.
coinwizr wezcie wynocha mi z tą platformą. Ty no tak sie dalem omamic ze az wstyd. przez miesiac czasu wplacalem im kase i nazbierało sie jakos z 15 tys (bez komentarza) no i profil na ich stronie ladnie wygladal bo i kaska sie zebrala, ale co do czego jak chcialem juz sobie wyplacic bo chcialem zone zabrac na wycieczke to raptownie oni mi plują na ryj i mowią ze nic z tego. Musze wplacic 2 tys zeby moc wyplacic kase...jaja jak uj...dobra dalem juz im te 2 tys, ale z kasy dalej nic. Mowią mi ze platnosc do nich nie doszla.....po tygodniu dalej ze nic nie maja. No ja zglupialem, ej Dzwonie do banku i tam mi mowią ze wszystko poszlo dobrze, wiec dzwonie spowrtorem do tej dziury zabitej dechami i mowie im ze powinien byc przelew, a Ci ze nie. No juz zaczelem podejrzewac ze cos jest ewidentnie nie tak. Wszedlem na internet a ja w szoku ze tyle ludzi zaczelo sie na nich skarzzyc ze zostali oszukani...biore telefon i od razu na kancelarie dzwonie 50-+3-+12-+2+-19-+6 No i oni to samo mi mowia ze to zlodzieje są. Ja zgłupiał. Nie wiedzialem co ja mam robic bo co da sie zrobic? No nic. Ale juz podjalem sie wspolpracy z tą kancelarią. Nie wiem czy cos z tego bedzie, ale lepiej cos zrobic niz siedziec na dupie i kozy jeść. Moja sprawa poszla do tej prokuratury. Jezeli oni nic nie zdzialają, to ja chyba sam zostane jakims spidermanam